9 Budapest-környéki étterem, ami varázslatos kerthelyiséggel és terasszal vár

Tavasszal és nyáron szinte kivétel nélkül szeretünk hangulatos kerthelyiségekben és teraszokon, finom falatok és mennyei italok társaságában lábat lógatni. Ezúttal olyan helyeket ajánlunk, amelyeket Budapest környékén érdemes felkeresni.

Budakeszi: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

Százéves gesztenyefák terebélyes árnyékában bújik meg az idén 110 éves étterem, a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő. A szerethető hangulatú, generációkon átívelő családias vendéglátóhely neve nem lehet ismeretlen egyetlen környékbelinek sem, hiszen egyszerre hagyománytisztelő és modern szemlélete évtizedek hosszú sora alatt írta be magát Budakeszi történelmébe. Étlapjukon a legnagyobb harmóniában férnek meg egymás mellett a tradicionális fogások és a szezonális ételek, amik mellett különösen jó egy-egy hosszabb túrát követően a kerthelyiségük nyugalmában, a budai liget zsenge zöldjében megpihenni.

2092 Budakeszi, Szanatórium utca 2. – Fő utca 1.

Kirándulástippek a környéken:

Páty: Cukorborsó Kertvendéglő

Rusztikus hangulatú családi étterem csalogat Pátyra bennünket, méghozzá a Cukorborsó Kertvendéglő személyében. A varázslatos környezetben életre hívott étterem 100 fős teraszán bizonyára mindenkinek jut majd elég hely, hogy megkóstolja az étlap remekeinek minden ízét és zamatát. A legkülönfélébb falatok várnak itt ránk, ahol csipegetnivaló tapastáltól, a nagyi kedvenc rántott pipijén át a klasszikus pizzákig mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. És ha nem kóstoltátok még a panouzzót, vagyis a kívül ropogós, belül puha, omlós pizzaszendvicsüket, nos, érdemes lesz mihamarabb útba ejteni őket.

2071 Páty, Galagonya utca 4.

Kirándulástippek a környéken:

Vasad: Nádas Étterem

Tópartra néző éttermével, tágas teraszával Vasad igazi gyöngyszeme a Nádas Étterem, mely nemcsak varázslatos látvánnyal, igéző panorámával, szívélyes vendéglátással, de hangulathoz tökéletesen illő ízekkel várja vendégeit. Az étterem modern konyhatechnológiája a legfinomabb falatokban, az innovatív, mégis hagyománytisztelő ételekben is maximálisan visszatükröződik. És hogy az ételköltemények vagy a tó háborítatlan hullámzása az, ami nagyobb hatást gyakorol az ide érkezőkre, ki-ki döntse el, miután kipróbálta. Bátran ajánljuk családoknak, illetve kisgyerekkel érkezőknek, hiszen nemcsak az étterem, az egy karnyújtásnyira lévő pihenőpark is maradéktalan kikapcsolódást ígér.

2211 Vasad, Monori út 100.

Kirándulástippek a környéken:

blank

Veresegyház: Katlan Tóni Kultúrkonyha

A Kárpát-medence gasztrokülönlegességeit kínáló Katlan Tóni Kultúrkonyha egy, az országban egyedülálló, 100 éves malom épületében várja mindazokat, akik értékelik a különleges ízeket, keresik az új élményeket és vágynak arra, hogy kicsit megpihenhessenek. Karnyújtásnyi közelségben a fővárostól, az étterem hangulatának, csodás kertjének és különleges teraszának segítségével biztosan kiszakadhatunk a hétköznapok rohanásából. A főzőprogramoknak, koncerteknek, előadásoknak, borvacsoráknak otthont adó étteremben mindenki talál magának valót, ami előtt, után vagy épp közben jólesik a tépett kacsa knédligombócban, az elképesztően finom cigánytészta és a helyszín ikonikus, házi készítésű málnaszörpje is.

2112 Veresegyház, Csokonai utca 5/c

Kirándulástippek a környéken:

blank

Biatorbágy: KisVilla

Nem ismerünk olyan embert, aki a biatorbágyi KisVilla előtt elsétálva ne torpant volna még meg néhány percre, hogy gyönyörködjön kicsit a vadregényes kert ölelte családi házban, ablakainak hívogató fényében és abban a megmagyarázhatatlanul barátságos hangulatban, ami e helyből árad. A hangulatos kerttel körülvett asztalok, a ház rejtette kézműves-művészbolt egyedülállóvá varázsolják ezt a helyet, ahol egy finom kávéra, etyeki házi szörpre, puha pogácsára vagy desszertre mindig érdemes betérni, ha a környéken jár az ember. A Zsámbéki-medence termelőitől, alkotóitól és műhelyeiből származó portékáknak köszönhetően pedig biztosan nem távozunk üres kézzel.

2051 Biatorbágy, Szabadság u. 74/a

Kirándulástippek a környéken:

blank

Alcsútdoboz: Pannonia Terasz

A Pannonia Golf & Country Club mesés környezetében található, panorámával megbolondított Pannonia Terasz nemcsak a golfozni vágyó vendégek előtt áll nyitva a hét minden egyes napján, hanem mindazok előtt is, akik belekóstolnának ebbe az emlékezetes hangulatba. A festői környezet, a természet közelsége, a fürj-körtés-libamájas püré hármasa, a buján gőzölgő mediterrán halleves, a tagliatelle báránnyal és parmezános kenyérfagyival voltaképpen visszautasíthatatlan ajánlat. A szezonalitás mellett a mediterrán ízekkel fuzionált magyar ételkompozíciók is nagy szerepet kapnak ezen a varázsaltos helyen, ahova érkezésünk előtt mindenképp érdemes asztalt foglalni.

8087 Alcsútdoboz, Máriavölgy

Kirándulástippek a környéken:

blank

Monor: Nyerges Hotel Termál*** és Étterem

A monori Nyerges Hotel épülete csakugyan gyöngyszemet rejt, hiszen az erdő közepébe ágyazott elbűvölő, saját termálvízzel rendelkező nádtetős szálloda – mely Közép-Európa legnagyobbja -,  és annak tradicionális Albion étterme nosztalgikus ízutazásra hív. A házias ízek, a búbos kemencében sült húsok és ételkülönlegességek közül nem könnyű választani. Itt bátran kérhetünk a házi friss lecsóból, a monori halászléből és cigánypecsenyéből, a gazdag tanyasi forró fazékból, amit aztán változatos desszertekkel koronázhatunk meg, például a Mór ingben elnevezésű vaníliafagylaltos csokoládékuglóffal.

2200 Monor, Hegyessy tanya 3.

Kirándulástippek a környéken:

blank

Gyömrő: Old Negresco Étterem

A Gyömrői Tófürdő partjának közvetlen szomszédságában otthonra lelt Old Negresco Étterem nem mindennapi hangulattal vár. A tóparti panoráma, a fejünk fölé hajló fák, a kellemesen melengető napfény, na meg persze a nagyszerű ételek egy még ismeretlen világba kalauzolnak bennünket. Hazai és nemzetközi fogások és kötetlen fine bistro hangulat, otthonos és mégis különleges, új ízek ötvöződnek nemcsak a klasszikus gulyásban, a mandulás túrógombócban, de még a padron paprika ölelte bélszínsteakben is. A szezonális kínálat pedig egyre-másra csak erősíti bennünk a sejtést, hogy a vidék legjobb ízeit minden bizonnyal náluk találjuk.

2230 Gyömrő, Szabadság út 7.

Kirándulástippek a környéken:

blank

Zsámbék: Matyi Kultúrbisztró

Ha csupán egyetlen mondatnak kellene lényegre törően összefoglalnia, miben is áll a zsámbéki Matyi Kultúrbisztró bája, akkor ez lenne az: „Zsámbéki romra néző terasz, na szevasz!” Merthogy a színes programok, felolvasóestek, koncertek és fényfestések otthonául szolgáló Matyi – polgári nevén Mátyás Terasz és Kertvendéglő – a Zsámbéki-medence lehető legszebb panorámájával büszkélkedő étterme. És már csak azért is érdemes őket útba ejteni, mert a Nyakas-hegy lábánál berendezkedett fedett teraszukról falatozás, egy-egy korty finom bor közepette megszámlálhatatlan pillantást vethetünk a zsámbéki romtemplomra.

2072 Zsámbék, Corvin János utca 20.

Kirándulástippek a környéken:

blank