5 pazar strand Budapest környékén, ahol szívesen átvészelnénk a kánikulát

Rég volt ilyen forró nyarunk, mint az idei, így valószínűleg nem szorul különösebb magyarázatra, miért is gondoltuk, hogy jól jöhet egy újabb strandajánló. Ezúttal olyan fürdőhelyeket gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek Budapestről maximum 30 percnyi autókázással megközelíthetőek.

Nádas Pihenőpark, Vasad

Budapesttől alig több mint félórás autóút után érkezünk meg a Vasad és Monor között elterülő Nádas Pihenőparkba, amelynek vadregényes tófürdője – a maga parkosított környezetével, tiszta vizével és vízi csúszdáival – felejthetetlen nyári élményekkel vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Itt az egész család talál majd szeretni való kikapcsolódási lehetőségeket: biztosan a szülők és a nagy gyerekek kedvencei közé tartozik majd a napozás a stégen, az úszás a természetes vizű strandon és a pingpongozás az árnyékban, míg a legkisebbeket el sem lehet majd mozdítani a játszótérről és a homokozóból. A pihenőpark területén kalandparkba is ellátogathattok, sőt, akár vízibiciklire vagy kenuba is pattanhattok!

2211 Vasad, Monori út 100.

Aquaréna, Mogyoród

A fővárostól mindössze 15-20 perces autóútra fekszik az ország legnagyobb vízi csúszdaparkja, a megújult Aquaréna Mogyoródon, amely 11,5 hektár alapterületen, 26 csúszdával, 9 medencével, egy háromszintes ugrómedencével, valamint megannyi izgalmas, vízi és szárazföldi programlehetőséggel nyitott újra június végén. Miután kellemesen elfáradtunk a csúszdázásban, megpihenhetünk a panorámaterasz baldachinos ágyain, feltöltődhetünk a lounge-ban, majd rögtönzött foci-, röplabda- vagy tollaslabda-bajnokságot rendezhetünk az erre kijelölt sportpályákon. Ha a vízi kalandozásban eltelne az idő, a zöld környezetben akár sátrat is verhetünk a panorámakempingben.

2146 Mogyoród, Vízipark utca 1.

Gyömrői Tófürdő

Gyömrő büszkesége, a 100 hektárnyi erdős parkkal körülölelt, kilenc különböző forrás táplálta Tófürdő az elmúlt években rengeteget fejlődött, idén nyáron viszont Magyarország első ökofürdőjeként nyitotta ki újra kapuit. Rengeteg újdonsággal, többek között karibi hangulatú koktélbárral, fröccsterasszal és vízi parkkal, valamint kiváló vízminőséggel, megannyi büfével (vegán és gluténmentes kínálattal) és wakeboardpályával vár az egyik leghangulatosabb, Budapest-környéki, természetes vizű strand, a fővárostól mindössze bő félórára. A területre négylábúakat sajnos nem tudunk magunkkal vinni, de remélhetőleg kárpótolnak majd a felújított napozóstégek és az új gyepszőnyeg, ahol este 8-ig ejtőzhetünk.

2230 Gyömrő, Munkás utca 18.

blank

Palatinus Tófürdő, Esztergom

A fővárostól bő 40 kilométerre, Esztergom külvárosában, Dorog községének határában terül el Magyarország egyik legtisztább vizű, a kékeszöld árnyalatában pompázó tava, a Dorogi-medence ékköveként számontartott Palatinus Tófürdő. A budapestiek körében is nagyon népszerű, egykori bányató területén ma felújított fürdőhely fogadja a látogatókat, akik számára a vízben lubickolás mellett szabadtéri fitneszeszközök, egy modern játszótér, úszóstégek és egy interaktív tanösvény biztosítja a tartalmas kikapcsolódást. Idén megújult az ország egyetlen víz alatti búvármúzeuma is, amely a természetközeli tó 7-8 méteres mélységében tárja fel a búvárkodás történetét.

2509 Esztergom, Palatinus-tó

Aqualand, Ráckeve

Főszezonban megnyílik a Budapestről akár HÉV-vel is megközelíthető ráckevei Aqualand kiválóan felszerelt, szabadtéri aquaparkja, amely kimeríti a klasszikus élménystrandolás fogalmát. Egy gazdag növényvilággal rendelkező park öleli körbe a medencék sokaságát (köztük meleg, hideg és termálvizes, úszó- és élménymedencék), a felejthetetlen kalandot ígérő óriáscsúszdákat, a vízi röplabda- és kalandpályát, valamint a vízi bárt, ahol akár víz alatti bárszékeken ücsörögve is elfogyaszthatjuk frissítőnket. A strandról könnyedén átsétálhatunk a faházaknak otthont adó, patakok szelte kempingterületre, ahol egy padra lehuppanva szó szerint a természet ölelésében találjuk majd magunkat.

2300 Ráckeve, Strand utca 4.

blank