6 vadaspark és állatkert Budapesten és környékén, ami felejthetetlen kalandokkal vár

Állati kalandokkal kecsegtető válogatásunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, hiszen a felnőttekből is előbújik a gyermek, amikor mézbe mártott fakanállal etetheti a medvéket vagy egy oroszlánfóka odadobja neki a labdát. Jöjjenek hát olyan Budapest-környéki állatkertek és vadasparkok, melyek felejthetetlen élményekkel várják a látogatókat.

Budakeszi Vadaspark

Budapest belvárosától mindössze 20 percre várnak a Budakeszi Vadaspark állati kalandjai, amelyek között nemcsak az állatsimogató, a játszóterek és a látványetetések sorakoznak, hanem bizony éjszakai túrákon, a kalandparkban, de még egy szabaduló játékon is kipróbálhatjuk magunkat. A park területén több mint 50 állatfaj él, a kecses dámszarvasoktól és ravasz hiúzoktól egészen a mindig sürgő-forgó parasztudvarban élő házi állatokig. A hét bármely napján ellátogathatunk a Budakeszi Vadasparkba reggel 9 és délután 4 között, de talán érdemes észbe tartanunk, hogy hétfőnként mindkét állatsimogató zárva tart.

2092 Budakeszi 0210/12 Hrsz.

Legjobb vadasparkok Budapest könyékén
Fotó: Surányi Linda

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

A fővárostól 50 kilométerre fekvő Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark a Velencei-hegység és a Velencei-tó északi partja között, a 160 méter magas Mészeg-hegy oldalában terül el. A pákozdi pagony először 1990-ben nyitott meg, az azóta végbement fejlesztéseknek hála pedig ma többfunkciós családi kirándulóhelyként várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A több mint 7 hektáros területet felölelő vadasparkban testközelből figyelhetjük meg az emukat, a szarvasokat és a muflonokat, de madárröpdékre és a vízi világ feltérképezésére kialakított megfigyelőpontokra is bukkanhatunk. Mindemellett 15 méter magas kilátóból vizslathatjuk a Velencei-tavat körülölelő, vadregényes tájat, sőt, kalandjátszótér, erdei tanösvény és tűzrakóhelyek is várják a természetrajongó családokat.

8096 Sukoró

Seholsziget Élménypark

A Budapesttől mindössze 52 km-re, a Naszály lábánál fekvő csendes kis faluban, Nőtincsen található Seholsziget Élménypark 2004-ben tárta szélesre kapuit, amikor a tulajdonosok azzal a céllal hagyták ott akkori munkahelyüket, egy beltéri játszóházat, hogy újat nyissanak, ezúttal a természetben. A családi park egész évben vidám programkavalkáddal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt: erdei tanösvényen gyönyörködhetünk a madárvilágban, megismerkedhetünk a farmon élő állatokkal az állatsimogatóban, íjászkodhatunk, lovagolhatunk, közelebb kerülhetünk a szinte feledésbe merült népi mesterségekhez, de még egy alpakafarmon is szétnézhetünk!

2610 Nőtincs, Diófa út 41.

blank

Szigethalmi Vadaspark

A fővárostól 40 percnyi autóútra fekvő Szigethalom ad otthont a Szigethalmi Családi Vadasparknak, amely a nagyszülői ház udvarából és annak háztáji állataiból nőtte ki magát azzá a hangulatos kis parkká, melyet ma sok család szívesen látogat. A 2014-ben megnyitott vadasparkban jelenleg kecskefarm, állatsimogató, halastó, pónilovak, papagájház és öt játszótér várja a látogatókat, akik felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, ha ellátogatnak a kis  és nagy állatok uralta zöldterületre. A szerencsések még Zuzut, a mentett vaddisznóbébit is megetethetik!

2315 Szigethalom, Rákóczi utca 145-147.

blank

Veresegyházi Medveotthon

Közép-Európa egyetlen medveotthona azzal a céllal jött létre a kilencvenes évek végén, hogy biztonságos otthonául szolgáljon az addig rosszul tartott medvéknek. A Veresegyházi Medveotthon munkatársai az elmúlt bő 20 évben fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy minél jobb körülményeket alakítsanak ki az itt élő állatoknak, így öblös barlangok, tavak és erdős terület is kialakításra került. Az évek során a medvék társaságot kaptak: a park jelenleg farkasoknak, mosómedvéknek és rénszarvasoknak is otthont ad. A látogatók felhőtlen szórakozását pedig játszótér, kisvasút és állatetetés biztosítja, utóbbi során fakanállal etethetjük a mézre mindig éhes mackókat.

2112 Veresegyház, Patak utca 39.

Legjobb állatkertek Budapest könyékén

Fővárosi Állat- és Növénykert

Az 1866-ban megnyitott Fővárosi Állat- és Növénykertet, az ország első állatkertjét azt hiszem, senkinek nem kell különösebben bemutatni. A Városliget határában fekvő patinás épületek rejtik a budapesti gyerekek egyik kedvenc helyi úti célját, amely több száz állatnak ad otthont, többek között kenguruknak, majmoknak, tigriseknek és krokodiloknak. Az állatkert programok tucatjaival várja a látogatókat minden nap, a különféle állatbemutatóktól a 4D-s moziélményig.

1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.

Még több vadaspark és állatkert Budapest környékén és országszerte: