45+ kihagyhatatlan program Budapesten a harmadik adventi hétvégén

Temérdek tartalmas hétvégi programmal vár bennünket Budapest decemberben is. Téli csodavilágokat, műjégpályákat, adventi vásárokat, szuper gasztro- és moziélményeket, családi programokat, kiállításokat, koncerteket és bulikat is ajánlunk – nektek csak ki kell választani a hozzátok illőt!

Többnapos hétvégi programok Budapesten

Adventi kirakodóvásár // Nyitott Műhely (csütörtök-péntek)

Játék- és gyermekkönyvbörze, ahol baráti áron gazdát cserélhetnek akár karácsonyi ajándéknak is alkalmas használt játékok (minden korosztálynak), ifjúsági és gyermekkönyvek. A részvétel ingyenes, de a hely korlátozott volta miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezni egy-egy napra, vagy a vásár mindhárom napjára lehet.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapest
Fotó: Élhető Hegyvidékért Egyesület

BudaPart Adventi vásár (csütörtök-szombat)

Ismét adventi sokadalom várja az érdeklődőket a BudaParton december 8-tól két hétvégén át, kézműves vásárral, food truckokkal és meghitt hangulattal.

Facebook-esemény >> 

Varázsliget nyitóhétvége (péntek-vasárnap)

Idén újra megnyitja „kapuit” a VarázsLiget Budapest, a Vajdahunyad vára előtt. A gyerekeket varázslatos programok, tündérfelvonulás, VarázsGömb, Tűzmadarak-show, varázstánc, valamint bűvös körhinta és karácsonyi finomságok, a felnőtteket ínyenc falatok és italok várják december 9. és január 1. között.

Facebook-oldal >>

budapesti programok adventkor

Rákosmenti Forralt Bor Fesztivál (péntek-vasárnap)

Első alkalommal kerül megrendezésre december 9-11. között a Rákosmenti Forralt Bor Fesztivál és Családi Napok. A helyszín a XVII. kerületi Flamingó utca és Flamingó köz sarkán lévő terület, ahol hüttét idéző italokkal, kézműves csecsebecsékkel, vidámparkkal és koncertekkel kedveskednek a járókelőknek.

Adventi kastélynapok Gödöllőn (szombat-vasárnap)

I. Ferenc József és Erzsébet királyné egykori pihenőrezidenciája december 10–11-ig, valamint 17-én és 18-án színes, karácsonyi programkavalkáddal hozza el nekünk az igazi karácsonyi hangulatot. A barokk épületben az egész család jól érezheti magát, hisz a bábelőadásoktól kezdve, az ünnepi matinékon és a mesejátékokon keresztül, egészen a különféle stílusú karácsonyi koncertekig, megannyi programmal készülnek. A gyerekek múzeumpedagógiai, valamint kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, míg a nagyobbakat kézműves áruk, gluténmentes finomságok, sült gesztenye, egy-két pohár forralt bor vagy puncs kápráztatja el a karácsonyi vásáron. A programok nagy része ingyenes.

További részletek >>

Disznótoros hétvége a Völgy Majorban (péntek-vasárnap)

Disznótoros hétvége a Völgy Majorban ceremóniamesterrel, népi zenekarral és táncházzal.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok csütörtökön (2022. december 8.)

Néprajzi Múzeum épületséta

A Néprajzi Múzeum impozáns épülete megannyi szépséget és különlegességet rejt magában. A vezetett séta során mindezekre fény derül, miközben a látogatók bejárják az épület fontosabb tereit, érintve többek között a világ kerámiáit bemutató látványtárat, valamint a Látogatóközpont fő látványosságát, a Budapest Aranykora és a Liget projekt makettet.

Facebook-esemény >> 

Egy séta is szuper adventi program lehet Budapesten:

KINOPUSKIN35 / előtte: NULLADIK VÁLTOZAT és Újhold (GÖDÖR20)

A KINOPUSKIN a magyar alternatív zene idén 35 éves együttese. A balassagyarmati Ipoly-funk banda zenéje tiszta kilencvenes évek magyar undergrund. Szokatlan, laza, dzsesszes, furfangos szövegekkel, az éneket gyakran színesíti vokál és fúvósok.

Facebook-esemény >>

Fővárosi programok pénteken (2022. december 9.)

Karácsonyi vásár a Scrutonban

December 9-én egy hangulatos karácsonyi vásárral vár a Scruton MCC, a Feneketlen-tó szomszédságában, ahol magyar kézműves termékekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várják a látogatókat. Többek között prémium minőségű, egyedi ízesítésű sonkák, kézzel készített chiliszószok és BBQ-szószok várják az érdeklődőket. Illatos gyertyák, egyedi karácsonyi díszek és színes illusztrációk is megjelennek a vásáron, hogy egy igazi karácsonyi vásári forgatagban legyen részed.

Facebook-esemény >> 

Csillogó csillag csegelyek – Adventi kézműves foglalkozás a Pénzmúzeumban

Az alkotni vágyók pénteken a csegely nevű szabálytalan pénzérméről tudhatnak meg többet. Ezüst vagy aranyfóliából Apafi Mihály erdélyi fejedelem csillag vagy hold alakú csegelyeinek mintájára csillag, illetve hold formájú érméket vághatnak ki, majd rájuk kasírozhatják a pénzverés védőszentjét, amit karácsonyfadísszé alakítva haza is vihetnek. A kézműves program után érdemes meglátogatni a Pénzmúzeum ingyenes kiállítását is.

Facebook-esemény>>

adventi programok budapest

„Pincétől a padlásig” – Villaséta Bajor Gizi egykori otthonában

A Nemzeti Színház egykori dívája, Bajor Gizi az 1930-as évektől a XII. kerület akkor még csöndes és városszéli egyik utcájában egy kétszintes villában élt, egy óriási kert közepén. Mindez ma is áll, a Színészmúzeumnak ad helyet. A közel ezer négyzetméternyi épületnek a nagyközönség előtt eddig rejtett, titkokkal teli tereit az egykor menekülteket rejtő alagsorától a titkos kincsek lelőhelyét jelentő padlásig, valamint a kert rejtelmes zugait fedezhetik fel programon résztvevők.

Facebook-esemény >>

blank

Adventi cukiságok – Mézeskalács

A program kezdetén a gyerekek a múzeumkerti Geraldine cukrászdában elkészíthetik saját csemegéjüket, majd az illatokkal és az ízekkel jóllakottan átsétálhatnak a Magyar Nemzeti Múzeumba. Itt játékos formában ismerkedhetnek meg az elkészített édesség múltjával és jelenével.

Facebook-esemény >> 

Budapesti bejglikörképünk:

Czakó Karácsonyi Vásár

A Budapest legcukibb karácsonyi vásárának ígérkezik a Czakó piac adventi forgataga, ahol idén két alkalommal sorakoztatják fel a fiatal magyar alkotók termékeit, emellett lesznek könyvek, élő zene, gőzgombóc és forralt bor, beszerezhetitek az ünnepi asztalok elengedhetetlen szereplőjét, a bejglit is, többféle ízben. A Tigris Placzon pedig zalai fenyővásár vár benneteket.

Facebook-esemény >> 

adventi vásárok budapest
Fotó: Czakó Termelői Piac (Facebook)

Vakítóan vörös Mars, hatalmas Jupiter és kövér holdkorong

A szabad szemmel is fényességes Jupiter és Mars bolygóhoz, illetve hűséges égi kísérőnkhöz, a Holdhoz távcsőóriással férkőzhettek közelebb ezen az estén. A Hold túráról saját emlékfotóval térhettek vissza.

Facebook-esemény >>

Ingyenes adventi koncert a Tutta Forza zenekarral // KÖSZI

Közreműködnek: Breinich Beáta és a zenekar szólistái. A belépés ingyenes.

Facebook-esemény >>

Los Orangutanes – Budapest Latin Fiesta

A Los Orangutanes nemcsak Magyarországon, de a környékbeli európai régióban is egyedi színfoltnak számít, hiszen hazai zenészektől ritkán hallható a legnépszerűbb latin-amerikai műfaj, a cumbia. A 2017-ben megszületett kilenctagú formáció nemcsak jellegéből fakadóan, de nagy sikerű koncertjeivel és remek bemutatkozó lemezével is bizonyítja rátermettségét. Ezúttal pedig Budapesten élő latin zenészekkel kiegészülve tágítják repertoárjukat, nyitnak a chachacha, a salsa vagy a son felé – és csapnak igazi fiesztát.

Facebook-esemény >> 

Be Massive Horizon Party x Városligeti Műjégpálya

Hangolódjatok a karácsonyra és a téli szezonra műjégen a Be Massive Horizon csapatával! Az eseményre a belépés normál műjégpálya belépő megváltásával lehetséges.

Facebook-esemény >>

jégpályák budapest
Fotó: Be Massive Horizon (Facebook)

További varázslatos helyszínek Budapesten:

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. december 10.)

Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhattok a jótékonyság jegyében Budapesten. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A futáson résztvevő adományozóktól tárgyi adományokat (konzervek, lekvár, kekszek,… ) várnak, amelyeket a Wesley János Óvoda, Általános Iskola rászoruló gyermekeinek részére adnak át az eseményt követően.

További részletek >>

Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás
Fotó: Karácsonyi Ronda Pulcsis Futóközösség (Facebook)

Családi karácsonyváró koncert és játék a Jazzationnel // Magyar Zene Háza

A modern acappella szerelmeseit szeretettel várja december 10-i karácsonyi koncertjére az ország első számú jazz-acapella együttese, a Jazzation. A Magyar Zene Házában megrendezésre kerülő esemény középpontjában a közös zenélés öröme áll majd, amit közös játék követ a zenekar tagjaival.

Facebook-esemény >> 

Számos ünnepi koncert lesz még a fővárosban:

Hadik a Házban

A sétán kiderül: hogyan kapta a nevét a Hadik kávéház és a Szatyor bár, hogyan nézett ki eredetileg a belső tér, melyek azok a részek, amelyek ma is eredetiek és az egykori kávéházból maradtak fenn, milyen átalakításokon esett át a ház az elmúlt évtizedekben. De meg tudhatjátok azt is, hogy miért a Hadikba járt Karinthy, kinek a műterme működött a házban és milyen más szórakoztató negyed működött a Fehérvári út/Bartók Béla út mellett a 19. század végén.

Facebook-esemény >>

Adventi épületséta és orgonakoncert a Szent László templomban

Bejárhatjátok a templombelsőt: a hajókon keresztül az apszisig, majd a toronyszobába, és annak is az erkélyére a csodálatos panoráma miatt. Aztán helyet foglalhattok a faragott padokban és a gyönyörű művészi térben felcsendül a templom orgonája.

Facebook-esemény >> 

Kőbánya kincseiről itt olvashatsz többet:

2000 ember vacsorája – Emberi Jogok Világnapja

Ezen a napon a Budapest Bike Maffia az önkéntesek segítségével 2000 adag ételt és 2000 adag vitamint biztosít azoknak, akik kénytelenek nélkülözni. Vigyetek sapkákat, sálakat, kesztyűket, télikabátokat, izolációs fóliákat, takarókat, új, bontatlan alsónadrágokat, trikókat, zoknikat, gyümölcsöket, gyümölcslét, csokit, nápolyit adományként az Élesztőházba! Vagy vegyetek kuponokat a Bike Maffia Shopban!

Facebook-esemény >> 

Hungarocomix Képregényvásár

A Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezi karácsony előtti képregényvásárát.

Facebook-esemény >>

Frenk lemezbemutató // Magyar Zene Háza

Frenk a hazai zenei élet jelentős, de saját állítása szerint is meghatározhatatlan alakja. Szinte minden hangszeren játszik, lemezein ő maga dobol, zongorázik, gitározik, énekel. Zenéjében ötvöződik a pop, a funk, a rock’n’roll, a klasszikus zene, a sanzon és a jazz. Dalai egyszerre lágyak, melankólikusak, vadak, erőtől feszülőek. Hetedik nagylemezét a Zene Házában mutatja be.

Facebook-esemény >> 

Jégdiszkó – Budapest Park

DJ Thomas nyáron a legnagyobb retró bulikat varázsolja a Parkba, most szombaton pedig a korizókat perdíti táncra 20 órától.

Facebook-esemény >> 

További csodás jégpályák Budapesten:

Lovas Juci X Semmi X Valahanta X Piri és a Farkas koncertek a Manyiban

Az este négy formáció mutatkozik be a Manyiban.

Facebook-esemény >> 

Carson Coma // Barba Negra

Az idén két éves Lesz, Ami Lesz című második nagylemezüket az októberi évforduló alkalmából végigjátszották a budapesti Akváriumban, a koncertre viszont két tucat perc alatt elfogyott az összes jegy, így sokan lemaradtak az ünneplésről. Az est ennek ellenére nagyon jól sikerült, szóval úgy döntöttek, hogy megismételjük egy vadonatúj helyszínen, a Barba Negra csarnokában.

Facebook-esemény >> 

Advent vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. december 11.)

A Budai Zöldön – Tabántól a Kis-Sváb-hegyig

Buda leglátványosabb természeti és több fantasztikus épített emlékét fűzi fel a Budai Zöld túraösvény. Tartsatok a Kultourvándorral és ismerjétek meg Buda titkait!

Facebook-esemény >>

programok advent harmadik vasárnapján
Fotó: Kultourvándor (Facebook)

Zuglói Adventi Bolhapiac

December 11-én reggel 9 órától 13 óráig közösségi bolhapiacot tartanak a XIV. kerületben. A Civil Házban megrendezésre kerülő Zuglói Adventi Bolhapiacon a kerület lakói eladásra kínálják otthoni, még jó állapotú, de használaton kívüli ruháikat, játékaikat, háztartási eszközeiket és kisebb gépeiket. Amennyiben szeretnétek vásárolni a fenntarthatóság jegyében, ott a helyetek az ingyenes eseményen!

További infók >> 

Belefér egy pici szívbe – Énekeltető, kacagtató gyerekelőadás – Advent a Várkert Bazárban

Advent vasárnapjain 11 órától ingyenesen vehettek részt Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar énekeltető, kacagtató gyerekelőadásán.

Facebook-esemény >>

adventi programok Budapesten

A Cipőktől a Bazilikáig tematikus séta

Belvárosi séta Kovács Dóra, a Greetings from Budapest idegenvezetőjével.

Facebook-esemény >>

El Greco: tárlatvezetés

A 60 perces tárlatvezetésen a látogatók betekintést nyernek a kortársai által szellemlátónak hívott festő valamennyi alkotói periódusába.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Szépművészeti Múzeum (Facebook)

További izgalmas szabadtéri programok Budapesten:

Vegan Sunday Christmas Market

Téli csodavilággá változik december 11-én a Westend Tetőkert. A Vegan Sunday Market karácsonyi ajándékbeszerzésre is ideális vására kidíszített standokkal, egyedi kézműves termékekkel, isteni ételekkel és italokkal, valamint korcsolyapályával várja nem csak vegán látogatóit, 10.00 és 18.00 óra között.

Facebook-esemény >> 

Egy adventi vásár mindig szuper hétvégi program Budapesten:

Eladó a férjem // Pódium Színház

Ez a vígjáték rávilágít a házasság rejtelmeire, néha már sírva-nevetős helyzeteire, hiszen minden megtörténhet, minden pillanatok alatt megváltozhat, vagy örökre úgy marad ahogy volt.

Facebook-esemény >> 

Klasszikusok könnyedén – Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra

Az Advent a Várkert Bazárban programsorozat részeként ismét közös karácsonyi koncertet ad Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra december 11-én. Ezúttal a Danubia Zenekar zenészeivel, Miklósa Erikával, Rab Gyulával és Duka Lacival közösen visznek fényt az adventi készülődés olykor rohanó napjaiba.

Facebook-esemény >> 

Kozma Lilla Rita: Utcamesék (felolvasás és zene)

Kozma Lilla Rita Utcamesék – Történetek Hajléktalanságról felkavaró könyvéből Nagy Zsolt színész olvas fel, Miklós Szilveszter pedig ütőhangszereken improvizál és kísér majd.

Facebook-esemény >> 

Dirty Dancing // Bem mozi

A romantikus zenés-táncos klasszikust most mozivásznon is megnézhetitek.

Facebook-esemény >> 

Szekeres Adrien // Advent Óbudán

A kiváló énekesnő legszebb karácsonyi dalaival, valamint olyan szívből szóló slágerekkel érkezik Óbudára, mint a Kicsi szív vagy az Olyan, mint te, melyek nem maradhatnak ki egyetlen koncert műsorából sem.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Advent Óbudán (Facebook)

Irodalmi kocsmázás Závada Péterrel a Mazel Tovban

A Zsidó Művészeti Napok szervezésében megvalósuló irodalmi eseménysorozat következő állomásán Závada Péterrel Oláh Andrea beszélget a Mazel Tov kistermében.

Facebook-esemény >>

Karácsonyi misztérium

Vasárnap 17 órától batyus betlehemes vár a Térszínházban. Az előadás után adventi mulatság és táncház. Belépés színházjegy helyett elemózsiás batyuval.

Hüttehangulat a fővárosban: