Kézműves magyar termékek vásárával hangolódhatunk az ünnepekre a Feneketlen-tónál

December 9-én egy hangulatos karácsonyi vásárral vár a Scruton MCC, a Feneketlen-tó szomszédságában, ahol magyar kézműves termékekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várják a látogatókat.

Reggel 10 órakor kezdődik a Scruton Közösségi Terek karácsonyi vására a Scruton MCC-ben. Számtalan magyar kistermelővel és tervezővel találkozhatsz ezen a vásáron, így biztosan nem az utolsó pillanatban kell a nyakadba venned a várost karácsonyi ajándékokért.

Középpontban a kézműves magyar termékek

Többek között prémium minőségű, egyedi ízesítésű sonkák, kézzel készített chiliszószok és BBQ-szószok várják az érdeklődőket. Illatos gyertyák, egyedi karácsonyi díszek és színes illusztrációk is megjelennek a vásáron, hogy egy igazi karácsonyi vásári forgatagban legyen részed.

Különleges programok a Scruton karácsonyi vásárán

A karácsonyi menü összeállítása, az ajándékok beszerzése sokszor annyira leköt bennünket, hogy megfeledkezünk a lényegről és nem élvezzük a karácsony hangulatát. Hogy idén ez másképp alakuljon, további programokon vehetsz részt ezen a vásáron, így hangolódhatsz már most az év legfényesebb ünnepére.

Ezen a napon még díszkészítő workshopon is részt vehetsz a Scruton MCC-ben, így az idei karácsonyfát saját díszeiddel teheted még csillogóbbá.

Két idősávban is (10:00-12:00 és 14:00-16:00 között) különleges kávéfajtákkal és módszerekkel sajátíthatod el, hogyan készül a French press, az aeropress és a V60 filterkávé.

A vásár legizgalmasabb része egy, a szervezők által is nagyon várt koktélshow. Olyan alkoholos koktélokat álmodott meg a Scruton Közösségi Terek bartendere, melyeket te is játszi könnyedséggel készíthetsz el otthon.

További részletek a kézműves karácsonyi vásárról >>

Breintenstein Dávid ötleteiből most egy koktélreceptet is megmutatunk, amivel feldobhatod a karácsonyi vacsorát.

Jingle Bella koktél

  • 30ml Aperol
  • 30ml gin
  • 30ml bodzaszörp / szirup
  • 30ml frissen facsart citromlé
  • gyömbérsör

Vegyél elő egy hosszúkás (longos) poharat, tedd bele a gyömbérsör kivételével az összes hozzávalót, és töltsd fel jéggel a poharat. Erre öntsd rá a gyömbérsört és lazán keverd meg. Az elkészült koktélodat díszítheted rozmaringszállal és porcukrozott áfonyával.