20 hangulatos karácsonyi vásár és adventi bazársor 2022-ben Budapesten

Nincs ünnep karácsonyi vásár nélkül 2022-ben sem, ezért összegyűjtöttük nektek Budapest leghangulatosabb bazársorait, a lélekmelengető finomságok kóstolása mellett kedvetekre válogathattok az adventi fényekben úszó kézműves csecsebecsékben.

Corvin Hütte (2022. november 23. – december 24.)

Ünnepi varázzsal fűszerezett, változatos étel- és italkínálattal (közte mennyei vegán alternatívákkal) csábít a Corvin sétányra november 23. és december 24. között a Corvin Hütte. A belvárosi helyszínen forralt bor, fahéjas puncs és forró csokoládé illata idézi meg a karácsony meghitt hangulatát.

1082 Budapest, Corvin-sétány
Facebook-esemény >>

Vörösmarty Classic Xmas (2022. november 25. – december 31.)

A főváros egyik legnépszerűbb adventi forgataga természetesen idén sem maradhat el a Vörösmarty téren. Az egészen szilveszterig tartó karácsonyi vásár gasztronómiai, valamint kézműves kiállítókkal és békebeli hangulattal fogadja vendégeit, hogy együtt hangolódhassunk az ünnepekre.

1051 Budapest, Vörösmarty tér 3.
Facebook-oldal >>

Vörösmarty téri karácsonyi vásár 2022
Fotó: Vörösmarty Classic Xmas (Facebook)

Advent a Bazilikánál (2022. november 25. – 2023. január 1.)

Az Európa legszebb karácsonyi vásárának kétszer megválasztott Advent a Bazilikánál idén is rengeteg különlegességgel készül az ünnepre. Közel százötven hazai kézműves kiállító, igazi gasztrokalandok, korcsolyapálya, szívmelengető programok és még sok-sok meglepetés várja a látogatókat egészen január 1-ig.

1051 Budapest, Szent István tér
Facebook-oldal >>

Adventi vásár 2022 Budapest Bazilika
Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál (Facebook)

Karácsonyi vásár a Bókay-kertben (2022. november 25. – december 18.)

November 25. és december 18. között karácsonyi kézműves termékekkel, lélekmelengető italokkal és finom ételekkel készülnek a Bókay-kertben. A vásár egyik fő attrakciója a korcsolyapálya, ahol szombatonként zenés korcsolyázásra invitálnak benneteket, nem is beszélve az élőzenés koncertekről vasárnaponként.

1181 Budapest, Szélmalom utca 33.
Facebook-oldal >>

karácsonyi vásár 2022 Budapest Bókay-kert
Fotó: Bókay-kert (Facebook)

Óbudai Advent (2022. november 25. – december 23.)

Óbuda főterén idén is hamisítatlan adventi vásári hangulattal, változatos családi programokkal és koncertekkel hangolódhatunk a legszebb ünnepre. A forralt bor illat és vásári bódék ölelésében pedig ingyenes, minden nap nyitva tartó korcsolyapályát állítanak fel a gyermekek legnagyobb örömére.

1033 Budapest, Fő tér 3.
Weboldal >>

karácsonyi vásár Budapest Óbuda 2022
Fotó: Advent Óbudán (Facebook)

Újbudai Advent (2022. november 25. – december 24.)

Idén az ünnepi díszbe öltözött Etele tér is csodás karácsonyi hangulattal, lélekmelengető adventi vásárral, koncertekkel és különféle családi programokkal készül a várakozás időszakára, melyet december közepén a sokak által kedvelt jégpályával koronáz meg.

1115 Budapest, Etele tér
Facebook-esemény >>

Korcsolyapálya és izgalmas programok várnak titeket a Westend tetején is:

Advent a Budai Várban (2022. november 25-től január elejéig)

Karácsonyi vásár fényei ragyogják be a Halászó gyerekek kútját körülölelő felújított teret a Budavári Palotanegyedben. A klasszikus vásári csemegék mellett szabadtéri adventi kiállítás várja itt az érdeklődőket, akik archív fotókon keresztül ismerhetik meg a Kárpát-medence ünnepekhez fűződő népszokásait.

1014 Budapest, Szent György tér 2.
Weboldal >>

karacsonyi vasar 2022 budapest
Fotó: Várkapitányság

Újbudai karácsonyi vásár (2022. november 26. – december 2.)

November 26-tól december 24-ig újra birtokba veszi az Allee bevásárlóközpont melletti forgalmas sétányt Újbuda kedvelt karácsonyi vására. A XI. kerületben téli hangulattal, testet-lelket melengető italokkal, ellenállhatatlan édességekkel és streetfood-finomságokkal várják az ünnepre hangolódókat.

1117 Budapest, Kőrösy József utcai bazársor
Facebook-esemény >>

Újpesti adventi vásár és jégpálya (2022. november 26. – december 23.)

Varázslatos, ünnepi hangulat fogadja az újpestieket november 26-tól a Szent István téren. Vásár, Meseváros és Mikulás-programok fogadják majd a gyerekeket és felnőtteket. A vásárral egyidőben nyit az Újpesti Jégpálya is.

1042 Budapest, Szent István tér
Facebook >>

Istenhegyi adventi vásár (2022. november 27.)

Advent első vasárnapján az istenhegyi Szent László Közösségi Házban egy családias hangulatú adventi vásáron szerezhetjük be az első karácsonyi ajándékainkat, ahol neves iparművészek munkái, gyönyörű kézműves portékák, kerámiák, finomságok egész sora várja majd az érdeklődőket, az eseményen családi fotózásra is lesz lehetőség.

1125 Budapest, Cédrus utca 2.
Facebook-esemény >>

Karácsonyi Makers’ Market (2022. november 27., december 4., 18.)

A nagy sikerű Makers’ Market karácsony előtt még három alkalommal várja a kortárs, hazai design rajongóit, ezúttal a fedett, fűtött Larus Rendezvényközpontban, ahol 60 hazai alkotó rengeteg gyönyörű tárgya közül válogathatjátok ki a legkülönlegesebb karácsonyi ajándékokat. A vásár mellett akusztikus koncertekre, workshopokra, finom falatokra is számíthattok. A rendezvény továbbra is kutyabarát.

1124 Budapest, Csörsz utca 18/b
Facebook-események >>

adventi vásár Budapest 2022

Adventi iparművészeti vásár a Várkert Bazárban (2022. november 27., december 4., 11., 18.)

Aki valódi értéket szeretne karácsonykor ajándékozni szeretteinek, annak kötelező lesz idén is ellátogatnia a Várkert Bazár festői környezetének különleges adventi vásárába. Népszerű designerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget az adventi időszakban. Több mint félszáz kitűnő iparművész gyűlik össze négy adventi vasárnapon a Várkert Bazár csodálatos tereiben.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.
Facebook-eseménysorozat >>

kiskertpiac – zöld ünnep, lassulósan (2022. november 27. és december 18.)

Karácsony előtt sem maradunk a már jól ismert kiskertpiac nélkül, hiszen november 27-én és december 18-án a Madhouse teraszán és belső tereiben hangolódhatunk az ünnepekre, de csakis zölden és lelassulva. A kiállítók számtalan újdonsággal, míg a Madhouse felszolgálói gasztronómiai élményekkel készülnek.

1061 Budapest, Anker köz 1-3.
Facebook-események >>

Gozsdu Christmas Market (2022. december 2-24.)

Decemberben megtelik élettel a Gozsdu udvar, hiszen 2. és 24. között karácsonyi, december 27. és 30. között pedig újévi vásárt tartanak a belváros egyik legfőbb központjában. A passzázst ünnepi hangulatba öltöztetik, és kirakodóvásárral, kézműves termékekkel, na meg rengeteg programmal várják az érdeklődőket.

1075 Budapest, Király utca 13. – Dob utca 16.
Facebook-eseménysorozat >>

budapest karácsonyi vásár 2022
Fotó: Gozsdu udvar

Téli zsongás a Hunyadi téren (2022. december 3.)

Hagyományteremtő céllal idén először kerül megrendezésre a Hunyadi tér adventi vására, ahol egész napos karácsonyi koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, helyben készült, téli finomságokkal és egyedi, kézzel készített portékákkal várják az érdeklődőket.

1067 Budapest, Hunyadi tér
Facebook-esemény >>

Ferencvárosi Adventi Pancs (2022. december 4.)

Az Élesztőház udvarának jól ismert közösségi piaca, a Pancs egy nap erejéig kiköltözik a Ferenc térre, ahol egy hamisítatlan ünnepi forgataggal, vásárral, finom ebéddel, közösségi programokkal és a már jól megszokott klasszikus, piaci termékekkel készülődhetünk a karácsonyra.

1094 Budapest, Ferenc tér
Facebook-esemény >>

Ferencvárosi Adventi Pancs
Fotó: Pancs – gasztroplacc (Facebook)

WAMP karácsonyi design vásár (2022. december 4., 11., 18.)

A WAMP karácsonyi vásársorozata Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Budapest első emeletén lesz megtartva. Decemberben három alkalommal, 4-én, 11-én és 18-án válogathattok a több mint száz alkotó egyedi designtermékei közül. A belépés 500 forint.

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Facebook-eseménysorozat >>

Fotó: Wamp (Facebook)

Rákosmenti Forralt Bor Fesztivál (2022. december 9-11.)

Első alkalommal kerül megrendezésre december 9-11. között a Rákosmenti Forralt Bor Fesztivál és Családi Napok. A helyszín a XVII. kerületi Flamingó utca és Flamingó köz sarkán lévő terület, ahol hüttét idéző italokkal, kézműves csecsebecsékkel, vidámparkkal és koncertekkel kedveskednek a járókelőknek.

1173 Budapest, Flamingó köz
Facebook-esemény >>

Czakó Karácsonyi Vásár (2022. december 9., 16.)

A Budapest legcukibb karácsonyi vásárának ígérkezik a Czakó piac adventi forgataga, ahol idén két alkalommal sorakoztatják fel a fiatal magyar alkotók termékeit, emellett lesznek könyvek, élő zene, gőzgombóc és forralt bor, beszerezhetitek az ünnepi asztalok elengedhetetlen szereplőjét, a bejglit is, többféle ízben. A Tigris Placzon pedig zalai fenyővásár vár benneteket.

1016 Budapest, Czakó utca 15. Fenyővásár: 1016 Budapest, Tigris utca 62.
Facebook-események >>

Fotó: Czakó kert (Facebook)

Vegan Sunday Christmas Market (2022. december 11.)

Téli csodavilággá változik december 11-én a Westend Tetőkert. A Vegan Sunday Market karácsonyi ajándékbeszerzésre is ideális vására kidíszített standokkal, egyedi kézműves termékekkel, isteni ételekkel és italokkal, valamint korcsolyapályával várja nem csak vegán látogatóit, 10.00 és 18.00 óra között.

1062 Budapest, Váci út 1-3.
Facebook-esemény >>