5 izgalmas szabadtéri kultprogram Budapesten, ami télen is élvezetes

A hidegebb napok beköszöntével sem szabad lemondanunk a kultúráról, sőt, bebizonyítjuk nektek, hogy szabadtéren is érdemes bejárnotok néhány izgalmas útvonalat.

Aquincumi Múzeum

A téli hónapokban is látogatható az Aquincumi Múzeumhoz tartozó romkert, amely hazánk egyik legnagyobb területű római régészeti parkja. A területen körbejárhatjuk Aquincum polgárvárosának egy részét és megismerhetjük a városközpont legjellemzőbb középületeit, valamint magánházait, amelyek a Kr. u. 2-3. századból maradtak fenn. Fontos tudnivaló, hogy a romkert csak száraz és csúszásmentes időjárás esetén látogatható, hétfő kivételével minden nap. A múzeum január 1. és február 15. között zárva tart.

1031 Budapest, Szentendrei út 135. | Weboldal

Fotó: Aquincumi Múzeum Facebook

Fiumei úti séták

A hideg idő sem tántoríthat el benneteket a Fiumei úti sírkert bejárásától, hiszen számtalan izgalmas és ingyenes vezetett sétát terveznek nektek a téli időszakra is. A tematikus séták sokaságában biztosan találtok majd kedvetekre valót, de siessetek, mert rohamosan fogynak a szabad helyek! A körülbelül 1,5-2 órás séták a Fiumei úti sírkert főbejáratától indulnak, regisztrálni pedig a Fiumei úti sírkert weboldalán tudtok.

1086 Budapest, Fiumei út 16-18. | Weboldal

Fotó: Fiumei úti sírkert Facebook

Memento Park

Budapest egyik igazán egyedi látványossága a Memento Park, amelynek elsődleges célja, hogy egy diktatúrára és annak bukására emlékeztesse a látogatókat. A parkban 41 szobrot és emlékművet járhatunk végig, eközben pedig történelmünk egy jelentős korszakát ismerhetjük meg. A szoborpark télen is gond nélkül látogatható, minden nap reggel 10 és délután 4 óra között.

1223 Budapest, Balatoni út – Szabadkai utca sarok | Weboldal

Fotó: Memento Park Budapest Facebook

Lumina Park

Különleges fényjátékokkal tarkított sétára invitál benneteket a télen is nyitva tartó Palatinus fürdő, melynek hatalmas szabadtéri területén nyitotta meg kapuit a külföldön már több városban sikert aratott Lumina Park. A két kilométeres sétány valójában egy világ körüli utazásra hívja az érdeklődőket, melynek során különböző alakzatokat, épületeket vagy akár állatokat formázó LED-fényekben gyönyörködhetünk. A séta során visszafordíthatatlanul ünnepi hangulatba kerülhetünk, de akár a szürke téli napokat is feldobhatjuk a látogatással, egészen február 28-ig.

1003 Budapest, Soó Rezső sétány 1. | Weboldal

Fotó: Lumina Park Budapest – Világkörüli utazás Facebook

Budavári Palotanegyed

Karácsonyi vásár fényei ragyogják be a Halászó gyerekek kútját körülölelő felújított teret a Budavári Palotanegyedben. A klasszikus vásári csemegék mellett szabadtéri adventi kiállítás várja itt az érdeklődőket, akik archív fotókon keresztül ismerhetik meg a Kárpát-medence ünnepekhez fűződő népszokásait.

1014 Budapest, Szent György tér 2. | Weboldal

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program Facebook

Játsszatok velünk értékes élményajándékokért: