Hüttehangulat a fővárosban: 7 hely, ahol átmelegedhetünk hideg téli napokon

A hideg idő beköszöntével egyre jobban vágyunk olyan ingerekre, amelyeknek köszönhetően egy kicsit feltöltődhetünk ezeken a szürke napokon. A lélekmelengetők ilyenkor sokat segíthetnek a hangulatunkon, ezért ajánlunk néhány helyszínt Budapesten, ahol garantált a hüttehangulat.

Édesmindegy

A Pozsonyi út közkedvelt desszertbárjában már november végétől isteni gőzgombócokkal kedveskednek azoknak, akik készen állnak az ünnepi hangolódásra. A gőzgombóc őrület lényegében az Édesmindegyből indult, hiszen ők voltak az elsők, akik különböző variációjú, töltött gombócokkal álltak elő, ami a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Pontosan ezért javasoljuk azt, hogy az asztalfoglaláson túl előre rendeljétek meg az általatok választott gőzgombócot, ugyanis véges a készletük, erről pedig kár lenne lemaradni.

1137 Budapest, Pozsonyi út 16. | Weboldal

Fotó: Édesmindegy Facebook

Nothing Café

Amennyiben a forralt bor helyett inkább a forrócsoki ízvilágát kedvelitek, akkor sem maradhattok ki a télies élményekből. A Nothing Café egyedülálló, 60 féle forrócsokit felvonultató választékának köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő ízvilágot. A forró csokik a kakaó és a prémium olvasztott csokoládé kombinációjával jönnek létre, a tetejére pedig házi készítésű tejszínhab kerül. Az üzletbe az esti órákban érdemes érkezni, ilyenkor ugyanis a leghangulatosabb.

1052 Budapest, Károly körút 22. | Facebook

Fotó: Nothing Café Facebook

a másik bolt

Az eredetileg csemegeüzletként üzemelő a másik bolt dolgozói a nagy sikerre való tekintettel már ötödik éve gyúrják és dagasztják a gőzgombóc tésztáját. A gombócokból rengetegféle íz (almás-karamellás, nutellás-banános, gesztenyés-meggyes stb.) kapható, de az igazán szemfülesek időnként a sós változat remekeivel is találkozhatnak. Fontos észben tartani, hogy a téli finomságok általában hétvégente készülnek, és a hatalmas kereslet miatt hamar elfogynak. Ez viszont egyértelmű garancia arra, hogy valóban isteniek az itt kapható, házi készítésű gőzgombócok.

1192 Budapest, Kós Károly tér 13. | Facebook

Fotó: a másik bolt Facebook

Buja Disznó-k Liget

Bíró Lajos legendás disznóságai a Fény utcai piac után egy ideje már a Városligetet is meghódították. A főváros lakói által igencsak közkedvelt rántotthús-szeletekről pedig télen sem kell feltétlenül lemondanunk, hiszen a park ölelésében található, alapvetően szabadtéri helyszínen iglukat helyeztek ki annak érdekében, hogy a téli hidegben se kelljen vacogva elfogyasztanunk a különböző finomságokat. A teljes élmény érdekében kérjetek egy pohár pezsgőt is, de desszertként a flódnit sem szabad kihagynotok.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 3. Pavilon kert “C” pavilon | Facebook

Fotó: Buja Disznó-k Liget Facebook

Geraldine – Auguszt a Múzeumkertben

A Nemzeti Múzeum mellett található, gyönyörűen felújított Geraldine – Auguszt a Múzeumkertben nevet viselő, családi vállalkozásként üzemelő hangulatos cukrászdában már megkezdődött a téli szezon. A hideg beköszöntével a sós és édes finomságok mellé forralt borral és narancsos punccsal várják a vendégeket a fényekkel feldíszített belső térben. Tegyetek egy sétát a Múzeumkertben, majd a kellemes bolyongás után térjetek be a cukrászdába egy lélekmelengető italra!

1088 Budapest, Múzeum körút 14-16. | Weboldal

Fotó: Geraldine Facebook

Kacsintó

Az Árpád híd tövében kialakított ökopark különleges bisztrójáról sem kell lemondanunk csak azért, mert hidegebbre fordult az időjárás. A különleges formájú, vízparti étterem egy hangulatos iglu kialakításával vészeli át a téli hónapokat, amihez isteni forralt bor, forró csoki és sült gesztenye is társul. Egy biztos: a Kacsintó tóparti igluiban még a VB-meccsnézés is kellemesebben telik.

1138 Budapest, Párkány utca 39-41. | Facebook

Fotó: Kacsintó Facebook

Majorka

Amennyiben éppen a Városmajor vagy Rózsadomb környékén jártok egy téli séta alkalmával, akkor mindenképp érdemes betérnetek a kerület kultikus gasztrokocsmájába, ahol utánozhatatlan hüttehangulatra számíthattok. A Majorka kínálatából természetesen idén sem maradhat el a forralt bor és a gőzgombóc verhetetlen párosa, amit a téliesített kerthelyiségben fogyaszthattok el. A kellemes környezet és a helyben kapható finomságok jóvoltából biztosan jobb hangulatba kerültök majd, akár egy borús napon is.

1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16. | Weboldal

Fotó: Majorka Facebook

Mutatjuk, merre bukkanhattok isteni karácsonyi fogásokra: