6 nagyszerű hely Budapesten, ha mennyei gofrikkal édesítenéd meg a napodat

Hagyományos és buborékos tésztára halmozott számtalanféle feltétek, édes és sós ízkombinációk várnak benneteket Budapest legkülönbözőbb gofrilelőhelyein.

Café Pastel

Számtalan okot tudunk, miért is érdemes betérni a XI. kerületi Sasadliget specialty kávézójába és cukrászdájába, a Café Pastel-be. Hogy igazán jól indulhasson a reggel, a kávé mellé feltétlenül érdemes kérni egyet-egyet puha és édes, gyümölccsel és csokival gazdagított gofrijukból.

1118 Budapest, Szedersor u. | Facebook

Fotó: Café Pastel Facebook-oldala

Habos Gofri

A Ferenciek tere egy félreeső zugában, szerényen hirdeti magát a gofrizók megelevenedett mennyországa, a Habos Gofri. Az eredeti, családi recept alapján, helyben sütött és minden földi jóval, ráadásul számtalanféle variációban kérhető édességekért túlzás nélkül, Budapest apraja-nagyja rajong. Nem véletlenül.

1053 Budapest, Ferenciek tere 4. | Facebook

Fotó: Habos Gofri Facebook-oldala

Linka

A Damjanich utcai Linkában azok sem maradnak mennyei gofrik nélkül, akik esetleg vegán ételeket fogyasztanak. Gofrijaik a szezonnak megfelelően változnak, aktuális kávés gofrijukat például tonkababos „joghurthab”-bal, glasszírozott banánnal és mogyoróvajjal teszik ellenállhatatlanná.

1071 Budapest, Damjanich utca 26/b | Facebook

Fotó: Linka Facebook-oldala

OHANA Gofri&Szendvics

A Nagy Diófa utcába betérve az OHANA első pillantásra falatnyi kis üzlethelyisége senkit ne tévesszen meg. Amilyen pici, olyan nagy szeretettel készülnek falai közt a kiadós reggelik mellett a pompás buborékos tésztájú gofrik, a legkülönfélébb feltétekkel és nagy adagnyi mosollyal megspékelve.

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 19. | Facebook

Fotó: OHANA Gofri&Szendvics Facebook-oldala

Sweetie Cukrászda és Gofrizó

Óbudán járva-kelve sem kell messzire mennetek, ha épp puha, frissen sült gofrira éheznétek. A Sweetie Cukrászda és Gofrizó-ba betérve számtalanféle édes és sós gofri közül válogathattok, amit egy forró, habos itallal kéz a kézben akár helyben el is fogyaszthattok.

1035 Budapest, Vörösvári út 15. | Facebook

Fotó: Sweetie Cukrászda és Gofrizó Facebook-oldala

Waffini

A Haris közben megnyitott Waffini gofrizója sok más mellett azért is különleges, mert kezdetnek a puha és könnyű tészta adalékanyag-mentes hozzávalókból készül. A kiváló minőségű feltétekkel, aprócska pillecukrokkal, gyümölcsökkel és krémekkel ráadásul a cukor- és laktózmentes gofrialapunkat is gazdagíthatjuk.

1052 Budapest, Haris köz 4. | Facebook

Fotó: Waffini Budapest Facebook-oldala

Ha a főváros legpompásabb réteseit is megkóstolnátok: