4 különleges hely Budapesten, ahol virágok ölelésében kávézhatunk

Ugyan most épp azokat az évszakokat éljük, mikor a természet, a kertek és teraszok helyett a négy fal között esik jobban a kávézás, néhány különleges kávézónak köszönhetően sem kell lemondanunk a virágos kávézás élményéről. 

Arioso Budapest Café & Brunch

20 éve már, hogy 2002-ben megnyitotta első budapesti üzletét az Arioso, mely az első naptól kezdve a főváros csúcsminőségre specializálódott virágkötészetének számít. Nem telt bele sok idő, hogy az első virágüzletet további kettő kövesse, 2016-ban pedig a márka egy újabb taggal bővült, az Arioso Budapest Café & Brunch-csal. A meseszép virágokon és dekorációkon túl kitűnő kávéval várják a betérőket a reggeli fogások, frissítők és mennyei desszertek mellett.

1075 Budapest, Király utca 9. | Facebook

Flowerpower

A Kiss János altábornagy utcán felfelé sétálva egy polgári lakás aljában megbújva, apró, de annál nélkülözhetetlenebb kis üzlethelyiségre találhatunk, a Flowerpower személyében. A tavasszal növényekkel teli terasz lakói és vendégei a hidegebb idő beálltával ugyan a zsebkendőnyi kis üzlet üvegablakai mögé költöznek, egy kávéért, sütiért, egy szál, egy csokor vagy egy egész regimentnyi virágért ekkor is érdemes hozzájuk benézni.

1124 Budapest, Kiss János altábornagy utca 54. | Weboldal | Facebook

Csillaghegyi Kávézó és Virágbolt

A szentendrei HÉV megállójától egy karnyújtásnyira találjuk a III. kerület ékszerdobozát. A Csillaghegyi Kávézó és Virágboltban jutott bőven hely kávénak, vágott és cserepes virágoknak, lakásdekorációknak, sőt mi több csokoládéknak is. Ha a virágválasztást követően tehát szeretnétek megjutalmazni magatokat, nem kell a szomszédba mennetek pompás csemegéért.

1039 Budapest, Mátyás király út 2. | Facebook

blank

Smúz Café Budapest

Hedonisták megelevenedett oázisa a Parlamentre és a Halászbástyára kilátást biztosító, igazán sokoldalú Smúz Café Budapest. A kitűnő specialty kávék, helyi borok, helyben készült desszertek és pizzák mellett a virágcsokrok színeivel már csak a színes latte arttal készült kávék versengenek. A kávézó és virágbolt kollaborációból született hely töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlenül, hiszen itt duplán mérnek minden földi jóból.

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18. | Facebook

blank

Ha kávézás előtt vagy után harapnátok valami finomat: