Pünkösd 2021: 40+ kihagyhatatlan program Budapesten és országszerte

A pünkösdi hétvége 2021-ben is számtalan programot kínál, legyél akár Budapesten, a Balatonnál vagy másutt az országban. Borkóstolók, gasztroélmények, evezős, gyalog- és biciklitúrák, vásárok, családi programok – mindből találhatsz összeállításunkban.

Pünkösdi programok 2021-ben Budapesten és környékén

Nyitott pünkösd a dunavarsányi Jade Beachen (péntek-hétfő)

A pünkösdi hosszú hétvégén nyílt napokkal, vagyis ingyenes belépéssel várnak titeket a Jade tó partján. A Jade Beachen különböző szabadidős tevékenységeket, vízi- valamint szárazföldi sportokat próbálhatsz ki: van vízisí, wakeboard, foilboard, SUP, strandröplabda, tollas, trambulin és csocsó is.

Azért a fővárosban is akad igazi strandélmény:

Chinatown Terasz 2021 (minden nap)

Tíz büfékonyha készíti az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban. Megtalálhatók kifejezetten nyári specialitások, és olyan fogások, amiket Budapesten máshol nem kóstolhatsz: kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör, és rengeteg egyéb finomság. Mintha csak Kínába utaztál volna.

Ramazuri gyereknapig (szombattól)

A Ramazuri Játszópark 10 napos gyermeknapot tart május 22-től. A játszóház átalakult, vidámparki játékokkal is kiegészült. Tavasztól őszig kültéren várják a családokat a 14. kerületben, Mogyoródi út 130. alatt, a Zuglói Sport és Rendezvényközpontban.

Egy program, amivel biztosan nem lőhettek mellé a gyerkőcöknél:

Normafa Bográtsch – Normafa Síház (szombat-vasárnap)

Érkezz meg szombat, vagy vasárnap délre a hegyre, ragadj meg egy tányért és élvezd a finom, meleg ebédet kirándulás előtt vagy után.

Alternatív szabadtéri programok az egész családnak Budapesten és környékén:

Pünkösdi termelői vásár a Rozmaringban (vasárnap)

Elérkezett a Rozmaring Kertvendéglő élményközpontú termelői rendezvénysorozatának következő állomása, a pünkösdi vásár. A kézművesek és termelők sora mellett sok-sok hagyományőrző újdonság várja a a kilátogatókat.

Pünkösd a Dunakanyarban (vasárnap)

Egynapos, 18 km-es túra a Dunakanyarban pünkösd vasárnapján Kismarostól Nagymarosig.

Fedezzétek fel a Dunakanyart négy keréken is:

Pünkösdi gyalogtúra a Pilis-hegységbe (vasárnap)

Útvonal: Csobánka – Szentkút – Dera patak-völgye – Szentkereszti szurdok – Pilisszentkereszt. Találkozó: 8.15 órakor a Batthyány téri HÉV vágányok végénél.

Pünkösd 2021 programok Budapest

Gozsdu Green Market (hétfő)

A Gozsdu Green Market egy új belvárosi piactér, fenntartható módon készült termékek széles választékával, hangulatos teraszokkal, megújult arculattal. Lesznek termelői sajtok, lekvárok, szörpök, chili, savanyúság, zöldség és gyümölcs, valamint a zero waste életmódhoz szükséges elengedhetetlen kellékek, vászonzsákok, újrahasználható csomagoló és tisztálkodási termékek, natúrkozmetikumok, kézzel készült ékszerek, ruházati cikkek, kerámiák és más lakásdekorációs kellékek. Minden, amire a hétköznapokban szükségetek lehet.

Kéktúra 12. szakasz – Dorog-Piliscsaba (hétfő)

Táv: 18 – 20km. Szintemelkedés 535 m fel / 425 m le (Közepes nehézség). Idő: 6 – 8 óra.

Ha egyénileg indulnátok útnak, nézzétek meg kedvenc kirándulástippjeinket:

Pünkösdi programok a Balatonnál 2021-ben

Pünkösd Lengyeltótiban // Ökoszféra (péntek-vasárnap)

Az Ökoszféra ti vagytok – ez a mottó, ennek jegyében érkeznek Lengyeltótiba a barátok és rokonok, hogy a tudásukkal, szenvedélyükkel felpörgessék az erdei szférát.

Szevasz, Tavasz! Pünkösd PLUSZ és Piacoló GyenesdiásON (szombat)

Lesz itt minden: Májusfa-kitáncolás (a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület és a Gyenes Néptánc Együttes tagjaival), gyerekprogram (az ÜSTökös Családi Kompánia előadása), népzenei táncház a javából, este pedig hangulatzene vár az Ann & RichArt Music jóvoltávól.

Az északi part rengeteg programlehetőséget rejt:

KORTÁRS BALATON – 2021. Balaton, tavasz, nyár, szerelem // Kiállítás és vásár (szombattól)

Május 22-én a kortárs művek beköltöznek a Hableányba: a Pintér Galéria több hónapja dolgozik azon, hogy elhozza nektek a legizgalmasabb válogatást, melyeknek jó része kötődik a Balatonhoz.

Söptei JazzDűlő (szombat)

Május 15-től szombatonként Robi beizzítja a Söptei Szmókert, megrakja a grillrácsot, Zsolti behűti díjnyertes borait. Meglepetés élőzenék előtt és után bakeliteket pörget DJ Titz. Benéz George Benson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Whitney Houston, Amy Winehouse, Jamiroquai, Jacko és még páran.

Pünkösd 2021 programok Balaton

Tanúhegyek teljesítménytúrák – 2021 (szombat)

A 2020-as elmaradt, most nagyon bíznak benne a szervezők idén megrendezhetik a 13. Tanúhegyek teljesítménytúrát 100, 50, 30, 20, 10 és 8 km-es távokon, és 6 km-es gyerektávon, badacsonytördemici bázissal.

Dj a BAZALTON, panorámaterasz a Somlón (vasárnap)

Egy szép tavaszi délután és a jó zene párosul a Bazalt borteraszon. A lemezjátszóknál Dj Döme, a környék veterán lemezlovasa a lágy, dobos hangokat fűszerezi a 70-es, 80-as évek hangzásvilágával. A hétvégére vendégül érkezik a környék ismert és régi gasztrobloggere, Motoros Konyhája csapata Dóri és Gyuri.

Pünkösdi programok az országban 2021

Kalandos nap Eplényben (vasárnap)

A pünkösdi hosszú hétvégén hagyományőrző és szórakoztató programok várják a Kalandhegyen az egész családot. Pünkösdhétfőn extra programok is lesznek: virágültetés, lufifigurák hajtogatása Roli bohóccal, csillámtetoválás, kincskeresés ragacsos slime-ban. lovasbemutató és lovaglás.

A csodás panorámából sosem elég, válogatásunkban megtaláljátok kis hazánk lenyűgöző kilátóit:

2021-es pünkösdi programok országszerte

Szekszárdi Nyitott Pincék (péntek-hétfő)

A szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén kitűnő szekszárdi borokkal várják az érdeklődőket. Idén 27 pincészet fogad vendégeket. Minden pincészetet csak írásos bejelentkezéssel, előre egyeztetett időpontban lehet látogatni.

Pünkösd a villányi Polgár Panzióban (péntek-vasárnap)

Különféle programokkal várják a kicsiket és nagyokat a Polgár Panzióban. Lesz borkóstoló, dűlőtúra, kézműves kiállítás és foglalkozás, valamint Borbál, ahol a hagyományhoz híven megrendezésre kerül a Borkirály, valamint Borkirálynő választás, zenés borvacsora mellett.

Ajánlónkban számos programlehetőséget találtok a villányi térségben:

Pince Piknik a baji szőlőhegyen (péntek-vasárnap)

A Baji Boros Pincék újra megnyitják kapuikat a látogatók előtt. Minden pince nagy izgalommal várja vendégeit. A borkóstolók, finomságok ára pincénként változik, a pincelátogatás ingyenes.

Pünkösdi hétvége nyitott pincékkel a Pannonhalmi Borvidéken (péntek-hétfő)

A pünkösdi hétvégén, május 21. és 24. között a borvidék meghatározó termelői nyitott pincékkel, borteraszokkal, kiváló borokkal és finomságokkal várják a borkedvelőket és kirándulni vágyókat.

Fehérvári Virágos Pünkösd (péntek-hétfő)

Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a Belváros. Így lesz ez idén is: a város virágkötő mesterei a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt.

Ha Fehérvár környékén tekernétek egy jót:

Palkonya Nyitva! (szombat-vasárnap)

A palkonyai pincéik, bisztrók és éttermek ismét óriási örömmel, kedvenc palkonyai boraitokkal és finom falatokkal várnak titeket pünkösd szombaton és vasárnap egyaránt.

Bortúra a neszmélyi borvidéken (szombat-vasárnap)

A borkóstolás és a túrázás tökéletes egyvelege egy hétvégén belül. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Baj szívében található pincesoron, a Turay, Stróbl és Wéber pincészetekben.

Pünkösdi programok 2021 Budapest

Gyalog- és biciklitúrák az Őrségben (szombat-hétfő)

Fedezd fel gyalogszerrel, valamint kerékpárral a piciny falvakból álló Őrvidék gazdag természeti, kulturális és persze gasztronómiai értékeit.

Ha már az Őrségben jártok, olvassátok el személyes beszámolónkat:

1 nap a Bodrog ártéren (vasárnap)

Evezz a Bodrog csendes vizén, élvezd rejtélyes látványát, színeit, békés nyugalmát.

Pünkösdi programok 2021 Balaton

Pünkösd Királya/Királylánya játékos minikalandtúra az Őrségben (vasárnap)

2,5 km-es pünkösdi kalandtúra különféle feladatokkal, ami szülő és gyermek számára egyaránt izgalmas és szórakoztató lehet.

Prónay Piknik a kastélyparkban (vasárnap)

A gyerekeket kézműves programmal, lufihajtogatással és óriásbuborék bemutatóval és játékkal várják a Prókay-kastélyban. Mindeközben a Latte Maffiato jazz zenekar muzsikáját hallgathatjátok pünkösd vasárnapján.

Főúri pompa országszerte:

SUP-túra a Duna-Tisza Csatorna mesés világában (vasárnap)

A Duna – Tisza csatorna nyugodt világába invitálnak titeket evezni. Mesés környezet, nyugodt víz és igazán vadregényes lokáció.

1 napos Zagyva Pünkösd Hétfőn – Az Alföld gyöngyszeme 1. (hétfő)

Egynapos evezés a gyönyörű eldugott kanyargós galériaerdős Zagyván az Alföld közepén Újszász-Szolnok között.

Pünkösd 2021 programok Balaton