13 romantikus város hazánkban tartalmas, hosszú hétvégi kiruccanásokhoz

Összegyűjtöttünk nektek 13 mesés és nem kevésbé romantikus magyar várost, ahol tartalmas időtöltésben lehet részetek, bármely hosszú hétvége alkalmával.

Tata

Tata már a 15. században is kedvelt nyaralóhelynek számított a királyok között, népszerűségét pedig a mai napig megőrizte. A Kisalföld peremén található városban látnivalóból is akad bőven, így akár egynapos kiruccanáshoz is tökéletes úti cél.

Olvasd el Tatáról szóló cikkünket >>>

Fotó: Evii Zoo

Sopron

A római romokra épült, a középkorban a legfontosabb szabad királyi városok közé tartozó Sopront nemcsak nyaralás alkalmával érdemes választani. A gazdag történelmi múlttal bíró óváros, az érdekfeszítő és különleges kiállítások, illetve a környék kirándulóútvonalai ősszel és télen is biztosítják a tökéletes kikapcsolódást.

Itt találod Sopronról szóló cikkünket >>>

Fotó: Zoli Nagy És Sziromka

Kőszeg

A Jurisics Miklós várkapitány bravúros helytállásával magának hírnevet szerző Kőszeg az ország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. Az Alpokalja egyik ékszerdoboza továbbá a művészettörténet rajongói mellett a természet szerelmeseinek is tökéletes úti cél.

Itt találod Kőszegről szóló cikkünket >>>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Székesfehérvár

Az egykori magyar királyok koronázási helye nemcsak gazdag történelme miatt izgalmas úti cél, hanem számos gyönyörű épületet, természeti értéket és kikapcsolódási lehetőséget is rejt, köztük a télen-nyáron mesés Bory-várat és a Szent István-székesegyházat.

Olvasd el székesfehérvári ajánlónkat >>>

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Kaposvár

Somogyország ékszerdoboza, Kaposvár tökéletes úti cél, ha kulturális kikapcsolódásra és hangulatos, napsütéses sétaútvonalakra vágytok idén ősszel.

Itt találod Kaposvárról szóló cikkünket >>>

blank
Fotó: Getty Images

Győr

Magyarország műemlékeinek jelentős része Győrben található, olyannyira, hogy ilyen tekintetben hazánk harmadik leggazdagabb városaként tartják számon. A Mosoni-Duna mellett, a Rába és a Rábca torkolatánál fekvő folyók városába rengeteg további látnivalóért is érdemes ellátogatnotok.

Ha olvasnál még Győr kihagyhatatlan látnivalóiról >>>

blank
Fotó: hellogyor.hu

Veszprém

A Közép-Dunántúlon található város joggal kapta meg az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban, ahol egész évben izgalmasabbnál izgalmasabb programok kavalkádjával várják a látogatókat a mesés látnivalókon túl.

Veszprémről szóló cikkünket itt találod >>>

blank
Fotó: Jenes András és a Holló

Tokaj

A hangulatos borospincéiről, panorámás szőlőbirtokairól és világhírű szőlőfajtáiról ismert magyar város az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Tokaj-hegyaljai borvidék központja. A Tisza és a Bodrog találkozásánál, a Kopasz-hegy lábánál fekvő Tokaj minden évszakban nagyszerű belföldi úti cél.

Tokaj kihagyhatatlan látnivalóit ide kattintva találod >>>

blank
Fotó: Getty Images

Sárospatak

Sárospatak nemcsak a történelmi múltja miatt vonzó turisztikai célpont, hanem kulturális életéért és természeti kincseiért is sokan felkeresik. Több legenda szerint is itt született Árpád-házi Szent Erzsébet, az viszont biztos, hogy a Rákóczi fejedelemség rezidenciájaként szolgált a történelmi forrásokban gyakran csak Patakként emlegetett városka.

Sárospatak látnivalóiról bővebben itt olvashatsz >>>

blank
Fotó: Tarhos Ferenc

Miskolc

A sokszínű város, Miskolc számos meseszép természeti látnivalóval büszkélkedhet, melyeket nem érdemes kihagyni, ha a környéken jártok idén ősszel.

Ha Miskolc látnivalóiról olvasnál bővebben >>>

blank
Fotó: Shutterstock

Gyula

Számtalan mesés látnivalót rejt Gyula városa is, melyeket érdemes egy tartalmas kirándulás keretében még a tél beállta előtt felfedezni.

Ide kattintva találod Gyula kihagyhatatlan látnivalóit >>>

blank
Fotó: Shutterstock

Kecskemét

Kecskemét tökéletes választás, ha egy egynapos kirándulásra és városnézésre vágytok, hiszen nemcsak könnyen és gyorsan elérhető Budapestről, hanem rengeteg izgalmas látnivalót is rejt.

Kecskemétről szóló cikkünket itt találod >>>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Csongrád

Csongrád városának sokan csak a nyári oldalát ismerik, pedig a homokfövenyéről méltán ismert turisztikai látványosság ősszel is izgalmas lehetőségeket tartogat. Itt az ideje tehát, hogy a folyóparti strandon túl felfedezzük a város többi részét is!

Itt olvashatsz részletesebben Csongrád mesés látnivalóiról >>>

blank
Fotó: Révész Gábor