2022 legjobb filmjei: 18 szuper családi film karácsonyi együttléthez

Az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban ül össze a család és választanak olyan filmeket, amik gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élményt nyújtanak. Segítségül összegyűjtöttük a legszórakoztatóbb, fiatalok számára is érthető vígjátékokat, animációs és karácsonyi filmeket az idei évből. Jöjjenek hát a legjobb családi filmek 2022-ből!

legjobb családi filmek 2022-ben karácsonyra
Bűbáj 2.

A legjobb filmek 2022-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

Ha kifejezetten karácsonyi filmeket kerestek a családnak:

Egy karácsonyi rejtély (HBO Max)

Száz évvel ezelőtt egy fiatal fiú felfedezte a Mikulás varázslatos csengőit, amely egy évszázadnyi jólétet hozott kisvárosának. Most, néhány nappal karácsony előtt, a csengők eltűntek, és egy csoport gyereknek kell megoldania az esetet.

legjobb családi karácsonyi filmek 2022

Scrooge: Karácsonyi ének (Netflix)

Egy hűvös szentestén az önző és kiállhatatlan Ebenezer Scrooge-nak szembe kell néznie múltjával – és változtatnia kell a jövőn –, mielőtt kifut az időből.

Bűbáj 2. – Kiábrándulva (Disney+)

Tíz évvel a boldogító igen kimondása után után Giselle, Robert és Morgan Manhattanből egy új házba költözik Monroeville külvárosában. A közösséget Malvina Monroe felügyeli, akinek aljas szándékai vannak a családdal. Amikor problémák merülnek fel, Giselle varázspálcával azt kívánja, hogy az életük tökéletes tündérmese legyen. A varázslat azonban visszafelé sül el, és minden kicsúszik az irányítás alól, Giselle pedig siet, hogy megmentse a családját és szülőföldjét, Andalgóciát, mielőtt az óra éjfélt üt.

Bébi úr: Karácsonyi jutalom (Netflix, 45 perc)

Hajmeresztő kalandok várnak karácsony este, amikor Bébi úr véletlen helyet cserél a Mikulás egyik manójával, és az Északi-sarkon reked.

A galaxis őrzői: Ünnepi különkiadás (Disney+, 40 perc)

Az őrzőkszeretnék felejthetetlenné tenni Quill karácsonyát, ezért elhatározzák, ellátogatnak a Földre, hogy megtalálják a tökéletes ajándékot.

További karácsonyi filmek és sorozatok 2022-ből:

További szuper családi filmek 2022-ből:

Ruby segítségével (Netflix)

Egy járőr arról álmodik, hogy csatlakozik az elit K-9-es egységhez, és összeáll az okos, ám pajkos menhelyi kutyussal, Rubyval. Igaz történet alapján.

Sonic, a sündisznó 2 (HBO Max)

A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen. Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjéval, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne.

Hókusz pókusz 2 (Disney+)

9 éve, hogy valaki meggyújtotta a Fekete Láng gyertyáját és feltámasztotta a 17. századi Sanderson nővéreket, és bosszút keresnek. Most már három középiskolás diáknak kell megakadályoznia, hogy a ragadozó boszorkányok újfajta pusztítást végezzenek Salemben, még Szenteste hajnala előtt.

Krokodili

A Primm család New Yorkba költözik, és a kis Josh szörnyen magányos. Unatkozik, társtalan, a nagy, új házban barangol, és a padláson ráakad egy kitömött krokodilra… akiről nagyon hamar kiderül, hogy egyáltalán nincs kitömve, csak a gazdája magára hagyta. Josh persze eltitkolja a család elől, hogy van egy potyalakójuk. Aztán persze lebukik és meg kell harcolnia új barátjáért. De amikor már éppen a felnőttek is belenyugodnának, hogy ezentúl eggyel többen vannak, feltűnik a kroki régi gazdája, a nagyhangú, mesebeli Valenti úr, egy szomszéd pedig bosszúhadjáratot indít, mert szerinte nem való állat oda, ahol ember él.

Katonadolog

Briggs hadnagy (Channing Tatum) és Lulu (egy belga malinois kutya) egy 1984-es Ford Broncóval szelik a Csendes-óceán partját, abban a reményben, hogy időben odaérnek egy katonatársuk temetésére. Az út azonban nem éppen zökkenőmentes, miközben teljesen megőrjítik egymást, sikerül pár törvényt is megszegniük, majd megannyi bonyodalom útján keresik a választ a kérdésre, vajon van esélyük a közös boldogságra?

Elátkozott barlang

A családi mese legendák és mítoszok korába kalauzol vissza. Az erdő mélyén található egy varázslatos barlang, amelyben olyan sok só található, hogy évszázadokon keresztül megélhetést nyújtott az embereknek és prosperitást hozott el a királyság számára. A barlangnak azonban van egy titka, amit mindössze a király és megbízható harcosa ismer. Amikor egy nap a király meghal, és két fia rivalizálni kezd a trónért, kezdetét veszik a nehézségek. És ha még mindez nem volna elég, egy nap a barlangot eltorlaszolva találják, amellyel veszélybe sodródik az egész királyság.

Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (HBO Max)

A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

Most pedig jöjjenek a legjobb családi animációs filmek 2022-ben:

Pinokkió (Netflix)

Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro zenés stop-motion kalandfilmként gondolta újra Pinokkió klasszikus olasz meséjét. Kövesd Pinokkió csintalan kalandjait, miközben arra törekszik, hogy igazi kisfiú váljon belőle.

A tengeri fenevad

Egy olyan korszakban, amikor a tengerek rémisztő vadállatoktól hemzsegtek, a szörnyvadászokat hősökként ünnepelték – és a legnagyobb becsben Jacob Hollandot tartották. Ám amikor az ifjú Maisie Brumble elrejtőzik legendás hajóján, Jacob váratlan szövetségesre talál. Együtt indulnak neki a nagyszabású utazásnak ismeretlen vizeken, hogy történelmet írjanak.

DC Szuperállatok Ligája (HBO Max)

Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen? Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy legfőbb főgonosz, és a kutya magára marad. Mit tehetne mást, mancsába veszi az irányítást. Különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyorsa teknőcöt és egy nagyszájú mókust, és együtt veti bele magát a mentőakcióba: kalandjaik során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni embert- és állatot próbáló küzdelmek során.

A rosszfiúk

Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú – Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula – nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak… megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a Rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében. A film Aaron Blabey bestseller sorozata alapján készült, amelyből 8,2 millió példányt adtak el világszerte.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság

Idén visszatér mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája. A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket. Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit. Nekivág a Fekete Erdőnek, hogy megkeresse a legendás Kívánságcsillagot. Ám mivel már csak egy élete maradt, Kandúrnak meg kell alázkodnia, és segítséget kell kérnie egykori társától és vetélytársától, a lenyűgöző Puha Praclitól. Útjuk során betársul melléjük – bár nem kérik – egy izgága, fecsegő, fáradhatatlanul vidám blöki, Perro. Együtt veszik fel a harcot Aranyfürtöcskével és a Három Medve Maffiacsaláddal, valamint egy rémisztő fejvadásszal, a Nagy Gonosz Farkassal.

Pirula Panda (Disney+)

A Disney és a Pixar „Pirula Panda” filmje bemutatja Mei Lee-t, a nyűgös 13 évest, aki a kötelességtudó lány és a kamaszkor káosza közt vergődik. Védelmező édesanyja, Ming soha nincs messze tőle – ez a tinédzsernek sajnálatos tény. És mintha az érdeklődési körének, kapcsolatainak és testének változtatása nem lenne elég, amikor túlságosan izgatott lesz (vagyis gyakorlatilag MINDIG), vörös óriáspandává “puffad”!

További családi animációs filmek 2022-ből: