13 vérfagyasztó horror: a legjobb filmek 2022-ből, nem csak halloween estére

Összegyűjtöttük nektek az idei év legfélelmetesebb, legijesztőbb új filmjeit. Szörnyek, űrlények, halloween, őrült gyilkosok és természetfeletti jelenségek. Jöjjenek hát a legjobb horror filmek 2022-ből! Vigyázat csak 18 éven felülieknek!

2022 halloween filmek
Részlet a Mosolyogj! c. filmből

A legjobb filmek 2022-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

Sikoly

Huszonöt évvel azután, hogy Woodsboro csendes kisvárosát brutális gyilkosságsorozat rázta meg, egy új gyilkos ölti magára a maszkot, hogy egy csapat tinédzsert kiszemelve felszínre hozza a település véráztatta múltjának titkait.

Préda (Disney+)

A Préda című akció-thriller a Ragadozó sorozat legújabb része, ami a korai 1700-as években játszódik a komancs nemzet területén. Egy fiatal nő, Naru, egy vad és képzett harcos elmondatlan történetét meséli el, aki a Nagy-síkságot egykoron bejáró legnagyobb vadászok között nevelkedett. Azzal a tudattal, hogy van olyan tehetséges, mint a többi fiatal vadász, útnak indul, hogy megvédje népét a lomancs tábort fenyegető veszélytől. Primitív eszközökkel felfegyverkezve Naru követi, majd össze is csap prédájával, amiről kiderül, hogy egy magasan fejlett földönkívüli ragadozó modern fegyverzettel, találkozásuk pedig a két ellenség közti ádáz és kíméletlen leszámolással végződik.

Nem

Az Oscar-díjas Jordan Peele szétszedte és újraértelmezte a modern horrort a Tűnj el! és a Mi című filmjeivel. Most a nyári mozi fogalmát gondolta újra az új pop-rémálommal, a Nem nagyívű horrorjával. A főszereplő újfent Daniel Kaluuya, hozzá csatlakozik Keke Palmer és az Oscar-jelölt Steven Yeun, akik annak a kaliforniai szurdoknak a lakói, amely tanúja egy hátborzongató felfedezésnek.

A keltetés

Tinja és családja élete látszólag tökéletes. A fiatal lány tehetséges tornász és kitűnő tanuló, amiről édesanyja rózsaszínbe csomagolt habosbabos vlog bejegyzései is tanúskodnak. Egy nap Tinja egy különös tojást fedez fel a házuk közelében lévő erdőben, amit hazavisz, hogy segítse a fióka keltetését. Nem telik el sok idő, míg a tojásból előbukkan egy lény, ami azonban nem hasonlít egyetlen ismert fajra sem.

Barbár (Disney+)

Egy fiatal nő állásinterjúra érkezik Detroitba, és bérelt lakást foglal. Ám amikor késő este megérkezik, rájön, hogy a ház duplán le van foglalva, és máris egy idegen férfi tartózkodik ott. Jobb belátása ellenére úgy dönt, hogy ott tölti az estét, de hamarosan rájön, hogy sokkal többtől kell félni, mint egy váratlan vendégtől.

2022 horror filmek

Ők

Egy szörnyű veszteséget követően Harper elmenekül Londonból, és az idilli angol vidék egy eldugott kis házikójában keres menedéket. De a gyógyuláshoz, akárcsak a változáshoz, idő kell. A fájdalmas emlékek és az elviselhetetlen bűntudat miatt Harper megváltásra szomjazik. Azonban a hely, ahova gyógyulni jött, hátborzongató titkokat rejt. Minél több időt tölt a furcsa közösségben, annál több hátborzongató felfedezést tesz, míg végül kezdetét veszi egy leírhatatlan rémálom.

Mosolyogj

Miután tanúja lesz az egyik páciensével kapcsolatos bizarr, traumatikus incidensnek, Dr. Rose Cotter olyan rémisztő jelenségeket tapasztal, melyeket nem tud megmagyarázni. Ahogy az életén kezd elhatalmasodni a rettegés, a túléléshez Rose-nak szembe kell néznie felkavaró múltjával, hogy ki tudjon szabadulni ebből a borzalmas, új valóságból.

Nem leszel egyedül

A 19. század elején járunk, amikor egy kis macedón faluban különös természetfeletti jelenségek válnak mindennapossá.

új horror filmek 2022

Vaksötét 2.

A vak veterán, Norman évek óta bujkál egy lepusztult házban, távol a világ zajától. A lányával, Phoenixszel szigorú szabályok szerint élnek. Phoenix nem jár iskolába, nincsenek barátai, Norman egyedül neveli, pontosabban a túlélésre képezi a lányt. A sötét múltja azonban utoléri a Vak Embert, amikor egy nap egy csoport bűnöző megjelenik, hogy elrabolják a fiatal lányt. A rablók nem tudják, hogy a Vak Ember személyében milyen veszélyes figurával húznak ujjat.

Terrifier 2

Miután feltámadt halottaiból, Art bohóc egy kisvárost vesz célba, hogy egy fiatal lány életére törjön.

legjobb horror filmek 2022

Fekete telefon

A telefon ki van húzva. És csörög. Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolta egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja, ahol a sikításnak nincs sok haszna. Amikor a falon egy kihúzott telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját hallja. Akik eltökélték, hogy nem fogják hagyni, hogy ami velük történt, az megtörténjen Finneyvel is.

A Halloween véget ér 

A filmtörténet legelismertebb, legkedveltebb horrorsorozata 45 év után elérkezik nagyszabású, rémisztő befejezéséhez, melynek során Laurie Strode utoljára csap össze a gonosz megtestesülésével, Michale Myersszel.

+1 horrorfilm, amit még nagyon várunk 2022-ben

Démoni fény

Eddig sosem látott méreteket öltött a démoni megszállottak száma, ezért a katolikus egyház úgy dönt, újra megnyitja ördögűző iskoláit. Ezen a spirituális csatatéren egy elszánt szerzetesnő, Ann nővér tűnik fel, akinek már kislánykora óta megmagyarázhatatlan démoni eseményekkel kellett szembenéznie. Bár az apácáknak tilos ördögűzést végezniük, egy professzor felismeri Ann nővér különleges képességeit, így beleegyezik, hogy kiképezze őt a természetfeletti rítusra. Ann egy fiatal lány lelkéért vívott harcban találja magát, és hamarosan rájön, hogy az ördög végig őt üldözte, és most már nem ereszti őt.

+1 horror, ami csak 2023 januárjában kerül a mozikba

M3GAN

Gemma briliáns robotikus egy játékgyártó cégnél, és a mesterséges intelligencia segítségével kifejleszti a M3GAN névre hallgató, élethű babát, melynek rendeltetése, hogy a gyermek legnagyszerűbb társa, és a szülők legnagyszerűbb szövetségese legyen. Miután váratlanul a gyámsága alá kerül elárvult unokahúga, Gemma igénybe veszi a M3GAN prototípusát – és ennek a döntésének felfoghatatlan következményei lesznek.

További horror filmek, ha a 2022-es kínálat nem lenne elég: