2022 legjobb filmjei: 11 izgalmas krimi és bűnügyi film a világ sötétebb oldaláról

Összegyűjtöttük nektek a legjobb krimiket és bűnügyi filmeket 2022-ből. Van köztük mindenféle: nyomozós, akciódús, thriller és vígjáték is.

legjobb krimi filmek 2022
Millie Bobby Brown az Enola Holmes második részében

A legjobb filmek 2022-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

Szeretem a férjemet (Netflix)

A szerelem és gyűlölet közti vékony határvonal halálossá válik, amikor a feleség rájön férje viszonyára, és mindketten elmennek a végsőkig, hogy megkapják, amit akarnak.

izgalamas krimi filmek 2022

Batman (HBO Max)

A bűn elleni küzdelem második évében Batman a saját családjához vezető korrupciós ügyet tár fel Gotham Cityben, miközben Rébusz, a sorozatgyilkos nyomába ered, aki Gotham elitjét veszi célba, s egyúttal új szövetségekbe kényszerül.

Vérapó

Amikor egy csapat zsoldos betör egy jómódú család birtokára szenteste, és túszul ejtenek mindenkit odabent, a támadók nincsenek felkészülve az igazi meglepetésre: Mikulás (David Harbour) is ott van a terepen, és meg fogja mutatni, hogy a Télapó nem egy szent.

Unoka (Netflix, Filmio)

Miután egy csendes irodista imádott nagyapja lelketlen csalás áldozata lesz, a férfi elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, bármi legyen is az ára.

A másik nővér (Netflix)

Egy túlterhelt intenzíves nővér egyre több mindent bíz önzetlen új kollégájára a munkahelyén és otthon, amíg egy páciens váratlan halála fel nem kelti a gyanakvását.

Tőrbe ejtve – Az üveghagyma (Netflix)

Benoit Blanc, a világhírű nyomozó Görögországba utazik, hogy felgöngyölítsen egy új rejtélyt, melyben egy milliárdos és az ő eklektikus baráti társasága szerepelnek.

A játszma (Filmio)

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával, és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Enola Holmes 2 (Netflix)

Enola elvállalja első hivatalos ügyét nyomozóként, de ahhoz, hogy megfejtse az eltűnt lány rejtélyét, szüksége lesz barátai – és bátyja, Sherlock – segítségére.

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

Nick Cage, hogy kilábaljon a pénzügyi csődből, elfogad egy 1 millió dolláros ajánlatot. Csak annyit kell tennie, részt vesz egy dúsgazdag rajongója, Javi születésnapi partiján, és pár napot együtt lógnak Spanyolországban. Nick egyre jobban ráhangolódik Javira: a két cimbi – beszívva, vagy józanul – őrült kalandokba veti magát, miközben a legjobb haverokká válnak. Ám a dolgok váratlanul kaotikus fordulatot vesznek, amikor Nicket beszervezi a CIA, és Javiról kiderül, hogy egy veszélyes fegyverkereskedő.

Idegenek egymás között (Netflix)

Intenzív kapcsolat alakul ki egy gyilkosság gyanúsítottja és a beépített zsaru között, miközben próbálja elnyerni a bizalmát, és kihúzni belőle a beismerő vallomást.

új krimik és bűnügyi filmek 2022

Hogyan lettem szerelmes egy gengszterbe (Netflix)

Egy rejtélyes nő mesél Nikodem „Nikoś” Skotarczakról, Lengyelország történetének egyik legnagyobb gengszteréről. Megtörtént események alapján.

Ha ennyi izgalmas krimi nem lenne elég 2022-ből, nézd meg thriller válogatásunkat is: