17 izgalmas, új krimisorozat a Netflixen és társain, amitől tövig rágod a körmöd

Egy halom olyan izgalmas krimisorozatot gyűjtöttünk nektek össze, amik az elmúlt 5 évben indultak és elérhetőek magyar nyelven vagy felirattal a streamingszolgáltatóknál (HBO Max, Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+).

Three Pines (HBO Max)

Hol tart: 1. évad

Miközben Armand Gamache főfelügyelő egy gyilkosságsorozat ügyében nyomoz a látszólag idilli Québec-i faluban, Three Pinesban, rég eltemetett titkokra bukkan, és saját démonaival is szembe kell néznie.

Te (Netflix)

Hol tart: 4. évad

A veszélyesen megnyerő, de erősen rögeszmés fiatalember bármeddig képes elmenni, hogy beférkőzzön kiszemeltjei életébe.

Godfather of Harlem (Disney+)

Hol tart: 1. évad

Az Alcatrazból szabadulva Bumpy Johnson megpróbálja visszanyerni Harlem felett az irányítást.

Legjobb krimi sorozatok 2023

Megzsarolva (Netflix)

Hol tart: 1. évad

A CIA egyik újonca egyenesen fejest ugrik a nemzetközi kémkedés veszélyes világába, amikor egy korábbi informátor azzal fenyegetőzik, hogy kiszivárogtatja az ügynökség titkait.

Legjobb krimi sorozatok Netflix

Carnival Row (Amazon Prime)

Hol tart: 2. évad

A Soron gyilkos garázdálkodik, a kormány pedig nem törődik a lenézett polgárok sorsával, így egyedül Rycroft Philostrate, a háborúban edződött nyomozó igyekszik véget vetni a gyilkosságoknak. Amikor azonban Moháskövi Vignette, a menekült tündér is Burge-be érkezik, Philo kénytelen szembenézni a múltjával, amit pedig igyekezett elfelejteni.

Legjobb bűnügyi sorozatok 2023

Az eltűnt lány (Netflix)

Hol tart: 1. évad

Amikor egy kislány, Amaya eltűnik egy málagai felvonuláson, egy fiatal újságíró mindenáron segíteni akar a szüleinek megtalálni őt.

Legjobb krimi sorozatok Netflix

Rablók: A sorozat (Netflix)

Hol tart: 2. évad

Miközben Mehdi, az ügyes tolvaj meg akarja védeni családját a nagy hatalmú drogbárótól, profi rablóbandájával belekeveredik egy erőszakos, halálos hatalmi harcba.

Lupin (Netflix)

Hol tart: 2. évad

Assane Diop, az úri tolvaj Arsène Lupin kalandjaiból merít ihletet, amikor bosszút áll az igazságtalanságokért, amelyeket egy gazdag család követett el az apja ellen.

Truth Be Told (Apple TV+)

Hol tart: 3. évad

Az NAACP Image Award-díjas krimisorozatban Octavia Spencer egy podcastert alakít, aki mindent kockára tesz – beleértve az életét is -, hogy az igazság napvilágra kerüljön.

Legjobb nyomozós sorozatok 2023

Reacher (Amazon Prime)

Hol tart: 1. évad

Amikor a katonai rendőrség leszerelt tisztjét, Jack Reachert letartóztatják egy olyan gyilkosságért, amit nem ő követett el, belecsöppen egy végzetes összeesküvésbe, tele korrupt zsarukkal, becstelen üzletemberekkel és áskálódó politikusokkal. Csak önmagában bízhat, hogy kiderítse, mi zajlik Margrave-ben. A krimisorozat alapja Lee Child nemzetközi bestsellere, az Elvarázsolt dollárok.

Tokyo Vice (HBO Max)

Hol tart: 1. évad

A részben Jake Adelstein ismeretterjesztő beszámolói ihlette krimisorozat egy fiatal amerikai újságíróról, aki Tokió neontól villódzó alvilágában nyomoz a tokiói rendőrséggel a ’90-es évek végén.

Az ördög órája (Amazon Prime)

Hol tart: 1. évad

Lucy minden hajnalban pontosan 3.33-kor felébred. Régóta nincs semminek sem értelme az életében, de a válaszok valahol ott rejtőznek egy brutális gyilkosságsorozat végén.

Lidia ügyvédnő (Netflix)

Hol tart: 1. évad

A történelmi drámában Lidia Poët gyilkossági ügyekben nyomoz, miközben azért harcol, hogy ügyvéd lehessen. A sorozatot az első olasz ügyvédnő igaz története ihlette.

Babilon Berlin (HBO Max)

Hol tart: 4. évad

Berlin a húszas években: az ambiciózus tehetségek és törtetők metropolisza. De a csillogó felszín alatt az elszegényedett tömegek jobb életre vágynak. Ez a szervezett bűnözés és a politikai szélsőségek kora.

Bizalom (Disney+)

Hol tart: egy évados

A valós eseményen alapuló sorozat Amerika egyik leggazdagabb és legboldogtalanabb családja, a Getty család megpróbáltatásait és győzelmeit tárja elénk.

Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (Netflix)

Hol tart: 1. évad

Több mint egy évtizeden át 17 tinédzserrel és fiatalemberrel végzett az immár elítélt gyilkos, Jeffrey Dahmer. Hogy úszhatta meg ilyen sokáig a letartóztatást?

Tragikus történet

Hol tart: 1. évad

Az uphaari halálos mozitűz után két gyászoló szülő próbálja feldolgozni gyerekeik elvesztését, miközben eltökélten harcolnak az igazságért. Megtörtént események alapján.

További szuper krimisorozatokat találhatsz korábbi cikkünkben: