14 inspiráló sorozat az elmúlt évekből, ami bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen

A következő inspiráló sorozatok hétköznapi sorsok és emberek bemutatásán keresztül mesélnek jó és rossz döntéseinkről, kitartásról, hitről és szeretetről, vagyis a nagybetűs életről.

A Jó Hely (Netflix)

Egy tévedés következtében Eleanor Shellstrop halála után a Jó Helyre kerül. Mivel ott is akar maradni, igyekszik jobb emberré válni.

A Jó Hely négy évadot élt meg

A folyamatos összeomlás szélén (Netflix)

A pandémia előtti LA-ben négy, kapuzárási pánikot átélő nő – egy séf, egy szingli anya, egy örökösnő és egy álláskereső – elmélkedik szerelemről és munkáról.

Love Life (HBO GO)

Az antológia sorozat az első és az utolsó szerelem közötti utazásról szól. És azokról az emberekről, akikkel ennek során találkozunk, akik hatással vannak ránk, alakítanak, formálnak minket, mígnem örökre kikötünk valamelyikük mellett.

A Love Life első évadának főszerepét Anna Kendrick alakítja

Ted Lasso (Apple TV+)

A 7 Emmy-díjat bezsebelő Ted Lasso címszerepében Jason Sudeikist láthatjuk, aki ezúttal egy amerikai fociedző bőrébe bújik. Felveszik a brit focicsapat edzői pozíciójába, ami nem kevés kihívással állítja szembe.

Ted Lasso mindent megtesz, hogy győzelemre vezesse a csapatot

Csajok (HBO GO)

Az HBO mozicsatorna saját gyártású sorozatának ötlete Lena Dunham fejéből pattant ki, sőt az önéletrajzi ihletésű széria egyik főszerepét is magára vállalta. A történet néhány huszonéves New York-i lány hétköznapjaiba nyújt bepillantást.

A Csajok alkotója és egyik főszereplője Lena Dunham

A tanszékvezető (Netflix)

A tanszékvezető Dr. Ji-Yoon Kim (Sandra Oh) útját követi a híres Pembroke Egyetem angol tanszékének új vezetőjeként betöltött szerepében. Ji-Yoon eddig ismeretlen kihívásokkal néz szembe nem csak mint a tanszék első női vezetője, hanem mint az egyetem kevés színesbőrű oktatóinak egyike is.

Egy szobalány vallomása (Netflix)

Egy fiatal édesanya hihetetlen története túlélésről és kitartásról, miközben igyekszik kitörni a szegénység és az erőszak világából, és be akarja bizonyítani, hogy mire képes akkor is, amikor minden ellene szól.

Grace és Frankie (Netflix)

Az Emmy-díjra jelölt sorozatban a pedáns Grace és a különc Frankie nem barátnők, ám amikor férjeik elhagyják őket egymásért, lassan barátokká válnak.

A Grace és Frankie címszerepében két kiváló színésznő: Jane Fonda és Lily Tomlin

Anne, E-vel a végén! (Netflix)

Egy bátor, szenvedélyekkel teli árva meglepő helyen lel otthonra: egy vénkisasszonynál és halk szavú agglegény testvérénél. Az Anne otthonra talál regény adaptációja.

Az elárvult Anne és új családja

Az élet önmagammal (Netflix)

Az életével küszködő Miles Elliott forradalmi kezelést kap, ami az ígéret szerint jobb embert csinál belőle – de kiderül, hogy ez szó szerint értendő: kicserélik önmaga egy jobb verziójára.

Bolhafészek (Amazon Prime Video)

A Bolhafészek vicces és megindító betekintést nyújt egy száraz humorú, szexőrült, dühös, gyásszal küszködő nő gondolataiba, aki próbál a felszínen maradni a modern londoni élet tengerében. A sorozat írója és egyben főszereplője a díjnyertes forgatókönyvíró, Phoebe Waller-Bridge egy nyers, gyógyulásra vágyó nőt alakít, aki minden segítséget visszautasít, csak hogy megőrizze színlelt bátorságát.

Főszerepben a díjnyertes forgatókönyvíró, Phoebe Waller-Bridge

Girlboss (Netflix)

A lázadó és különc Sophia küzd az online üzlet létrehozásával, és megtanulja, hogyan lehet főnök. A komédia a bestseller könyv alapján készült.

A Girlboss a Nasty Gal amerikai divatmárka felívelését meséli el

Merész csajok (Netflix)

Egy New York-i női magazinnál dolgozó három Y generációs nő a karrier, a románcok, a barátságok, valamint a nagyvárosi élet hálójában igyekszik rátalálni önmagára.

A Merész csajok (The Bold Type) öt évadon keresztül követi a három, húszas éveiben járó fiatal nő életének alakulását

Modern szerelem (Amazon Prime Video)

Egy valószínűtlen barátság. Találkozás egy régi kedvessel. Egy fordulóponthoz érő házasság. Egy randi, ami talán nem is randi. Egy konvencióktól eltérő, új család. Egyedi történetek a boldogságról és a szerelmi bánatról a New York Times kedvelt „Modern szerelem” rovatában megjelent olvasói történetek alapján.

Tavaly augusztusban jelent meg a Modern Love 2. évada

Ha sorozat helyett inkább inspiráló filmeket néznél: