Újabb zseniális street artba botlottunk Budapest belvárosában

Néhány nappal ezelőtt adta hírül a főként játékos paste upjairól ismert 0036 Mark utcaművész, hogy újabb falragasszal gazdagította a fővárosi utcákat. Azt azonban nem árulta el, pontosan hol találjuk az alkotást, de mi mégis nyomába eredtünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

0036 MARK (@0036mark) által megosztott bejegyzés

Korábban már kifejeztük 0036 Mark street artist iránti hódolatunkat, amikor belvárosi sétaútvonalat készítettünk a többnyire magyar rajzfilmfigurákat közismert kultfilmekkel ötvöző alkotásaihoz.

Január utolsó napján a művész ismét új falragaszról posztolt, melyen a Mézga család Krisztáját illesztette az 1994-es Ponyvaregény című film díszletei közé. A fővárosi helyszín, ahol fellelhetjük a paste upot, nem került megosztásra, de a fotón jól látszódó térkő alapján volt egy sejtésünk.

Nemrég ugyanis Budapest zombiházairól írtunk cikket, és rémlett, hogy a Bécsi utca 10-es szám alatt található házat éppen ilyen barikád és térkő veszi körbe. El is bringáztunk oda, hogy lássuk, bejönnek-e a számításaink.

Igazunk volt, 0036 Mark legújabb paste upját tényleg Lipótváros szívében találjuk, egy köpésre az Erzsébet tértől.

Fotó: László Orsolya

Keressétek fel ti is az új falragaszt, amíg még nem viselik meg túlzottan az időjárás viszontagságai. A pontos cím tehát: 1052 Budapest, Bécsi utca 10.