10 új sorozat, amit érdemes lesz megnézni 2023 elején

Izgalmas új sorozatok érkeznek a főbb streamingszolgáltatók kínálatába 2023 első heteiben, de még az egyik kereskedelmi tévécsatornán is láthatunk egy szórakoztatónak ígérkező magyar vígjátéksorozatot januárban. 

Kaleidoszkóp (január 1-től)

Új csavarral indította az évet a Netflix: a január elsején debütáló Kaleidoszkóp c. minisorozat epizódjai ugyanis felcserélhetőek, a néző tetszőleges sorrendben pörgetheti ki őket. A történet szerint egy mestertolvaj és csapata megkísérel egy hétmilliárd dolláros, nagyszabású és bonyolult rablást, ám terveiket árulás, kapzsiság és egyéb veszélyek ássák alá. (Netflix)

Tovább a Kaleidoszkóp hivatalos előzetesére >>

új sorozatok 2023
Részlet a Netflix Kaleidoszkóp c. sorozatából

Bernie Madoff: A Wall Street szörnye (január 4-től)

Dokumentumsorozat a pénzember Bernie Madoff tündökléséről és bukásáról, aki a Wall Street történetének egyik legnagyobb piramisjátékát valósította meg. Az Emmy-díjas filmrendező, Joe Berlinger lerántja a leplet Bernie Madoff 64 milliárd dolláros befektetési csalásáról. (Netflix)

Tovább a dokumentumsorozat hivatalos előzetesére >>

legjobb sorozatok 2023
Részlet a Netflix Bernie Madoff-sorozatából

A felnőttek hazug élete (január 4-től)

Az 1990-es években Nápolyban a pimasz és merész Vittoria néni megmutatja burokban élő unokahúgának a város másik arcát, felbosszantva ezzel a tinédzser szigorú szüleit. A felnőttek hazug élete Elena Ferrante nagy sikerű regényén alapszik. (Netflix)

Gólkirályság (január 7-től)

A mi kis falunk alkotóinak vadonatúj vígjátéksorozatában, Lovas Rozi főszereplésével egy nagyközség focicsapatának életébe kapunk bepillantást, akitől mindenki csodát vár, persze mindenki a saját érdekeit szem előtt tartva. (RTL)

Isten hozott a Chippendalesben (január 11-től)

A szerteágazó valós bűnügyi saga, az Isten hozott a Chippendalesben Somen „Steve” Banerjee, egy indiai bevándorló botrányos történetét meséli el, aki valószínűtlen módon a világ legnagyobb férfisztriptíz-birodalmát hozta létre – és nem hagyta, hogy bármi is az útjába álljon. (Disney+)

A maikoház szakácsa (január 12-től)

Két elválaszthatatlan barátnő Kiotóba költözik, hogy álmaikat megvalósítva maikók legyenek, de a szigorú bentlakásos iskolában kiderül, hogy az egyikük másra hivatott. Az Arany Pálma-díjas rendező, Kore-eda Hirokazu (Bolti tolvajok) filmje. (Netflix)

Tovább A maikoház szakácsa c. sorozat hivatalos előzetesére >>

blank
Részlet a A maikoház szakácsa c. sorozatból

The Last of Us (január 15-től)

A nagy sikerű videojáték alkotójának és a szintén elismert Csernobil c. sorozat forgatókönyvírójának új posztapokaliptikus drámasorozatáról úgy hírlik, a kanadai filmtörténet legnagyobb szabású produkciójára számíthatunk. A csempész Joel szerepében Pedro Pascalt láthatjuk, akinek a tinédzser Ellie-t (Bella Ramsey) kell keresztülkísérnie a zombiszerű lényekkel fertőzött Amerikán. (HBO Max)

Azok a 90-es évek show (január 19-től)

Kitty és Red Forman tinédzserek újabb generációját szállásolja el a pincéjében, amikor az unokájuk, Leila úgy dönt, Wisconsinban tölti a nyarat. Az ikonikus Azok a 70-es évek show folytatása 1995-ben játszódik, és feltűnnek majd benne a jól ismert karakterek és helyszínek. (Netflix)

A rendkívüli (január 25-től)

Január 25-én kerül be a Disney+ kínálatába a nyolcrészes brit vígjátéksorozat, amelynek nem mindennapi világában 18 éves kora után mindenki szupererőt kap. Kivéve a 25 éves Jent, aki kétségbeesetten nekivág, hogy felkutassa szuperképességét. (Disney+)

Tovább A rendkívüli hivatalos előzetesére >>

blank
Részlet A rendkívüli c. sorozatból

Direkt terápia (január 27-től)

Az egyszerre apaként, barátként és terapeutaként is helytállni próbáló Jimmy igyekszik feldolgozni felesége elvesztését. Úgy dönt, új megközelítést alkalmaz mindenkivel, aki az útjába kerül: könyörtelen őszinteséget. Vajon segíthet magán azáltal, hogy másoknak segít? A főbb szerepekben Jason Segelt és Harrison Fordot láthatjuk. (Apple TV+)

blank
Harrison Ford a Direkt terápia (Shrinking) c. sorozatban / Fotó: Apple TV+