30+ zseniális program június utolsó hétvégéjén Budapesten és környékén

Szerencsére hétről hétre egyre több hétvégi programot tudunk nektek ajánlani. Most is fantasztikus a választék: Vénégy Fesztivál, Irodalom Éjszakája, Múzeumok Éjszakája, bringás felvonulás és még számos más, tartalmas esemény vár rátok Budapesten és környékén.

Vénégy Fesztivál (csütörtök-vasárnap)

A fröccsözős, ottalvós, bulikázós, naplementenézős, idén Nagymarost felfedezős VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 24. és 27. között olyan nevekkel tart minket egész nap a színpad előtt, mint a Halott Pénz, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi, a punnany massif, a Follow The Flow, a Random Trip, az Ivan & The Parazol, a Péterfy Bori & Love Band, a Lóci játszik, a Supernem és a Carson Coma, akik némely esetben óránként váltják egymást a színpadon pusztán azért, hogy mi a legfelhőtlenebbül érezhessük magunkat a Dunakanyar szívében.

Eb-közvetítések a Várkert Bazárban (egész hétvégén)

Egyedülálló helyszínként mutatkozik be idén az Eb-közvetítésekben a Várkert Bazár. A bajnokság ideje alatt az Öntőház udvaron egy hatalmas LED-falon követhetitek a meccseket.

Még több fociterasz nektek:

Édes Anna-séta (csütörtök)

Bolyongjatok együtt az Édes Anna regény utcáin, pillantsatok be a szereplők ablakain, fedezzétek fel, megvannak-e még a Krisztinaváros százéves hangulatai.

Irodalom Éjszakája 2021

Az Irodalom Éjszakája, amely egy világirodalmi happening, Budapesten évről évre új helyszínre vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a közönség figyelmét. Az idei három napos eseménynek Belső-Erzsébetváros ad otthont. Három estén át 24 ország 25 szerzőjének művéből színészek olvasnak fel részleteket az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő vagy kevéssé ismert, különleges helyeken. Az idei téma: vészijárat.

Szent Iván-éj a Duna-parton (csütörtök)

A Szent Iván-éj, azaz a június 23-ról 24-re virradó éjszaka az északi emberek számára az egyik legfontosabb ünnep. Bár a nap lemegy, Észtország mégsem borul teljesen sötétbe ezen az éjszakán. Az észtek még ma is összegyűlnek Szent Ivánkor a tengernél vagy az erdőben és a barátaikkal, családtagjaikkal beszélgetnek, játszanak, énekelnek. Sokan máglyát gyújtanak és tüzet is ugranak. Ünnepeld ezt a legmenőbb Duna-parti kertmozi-bisztróban, filmvetítésekkel.

Hétvégi programok Budapesten - 2021 június

Szentivánéji séta Wekerlén (csütörtök)

Kik voltak az első lakók és hogyan teltek a hétköznapok 100 éve a telepen? Miért lett Wekerle az ezer sufni szigete? Ezekre a kérdésekre és sok más érdekességre derül fény a sétán, miközben megtekinthetitek a Wekerle legszebb épületeit. A séta ingyenes!

Kutyakonzervgyűjtés az Olt-Alom Állatotthonnak (csütörtök-szombat)

A vásárosnaményi állatotthon hátrányos helyzetű, balesetet szenvedett, bántalmazott, alig vagy egyáltalán nem szocializált kutyákat ment. A határ mentén, rendkívül szerény körülmények között, de hatalmas állatszeretettel segítik a négylábúakat és adnak nekik új esélyt. Ebben tudtok most nekik segítséget nyújtani.

Kertmozi: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (péntek)

A filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

További szabadtéri mozikat találhattok cikkünkben:

WAVES by Quixotic with Megahit – Dürer Kert (péntek)

Miami Vice hangulat az új helyszínre költözött Dürer Kertben. Nyáresti fülledés, szinti, vapor és chill hullámok, forró funkok, jéghideg koktélok, óceáni szellő és pálmafák a Duna-parti naplementében. Quixotic, az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője, a Stranger Synths bulisorozat producer dj-je, idén is elhozza nektek a nyolcvanas évek Miami-ját. Megahit szintizene szakértő dj/producer kollégájával kiegészülve szolgáltatják a ritmusokat hajnalig. Bebújós cipő, kigombolt ing indokolt. Az eseményre nem kell védettségi igazolvány.

Margitszigeti Zenélő Szökőkút (minden nap)

Délelőtt 10 órától este 10 óráig ismét zenél a margitszigeti zenélő szökőkút, az esti órákban ráadásul a jól megszokott színes fényjáték és a vízfüggönyre vetített filmek tesznek róla, hogy lenyűgözzék az éppen arra sétálókat.

Tankcsapda | Első Évtized, vendég: Prosectura – Budapest Park (péntek)

A Tankcsapda-történet első évtizedéből válogatja össze a koncert repertoárját a zenekar.

Chinatown Terasz (egész hétvégén)

10 büfékonyha készíti az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban. Megtalálhatók kifejezetten nyári specialitások, és olyan fogások, amiket Budapesten máshol nem kóstolhatsz: kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör, és rengeteg egyéb finomság. Mintha csak Kínába utaztál volna.

Szentivánéj az Állatkertben (péntek)

A megszokott nyitvatartási időn kívül egy különleges hangulatú, különleges programokkal tarkított estén, a népi hagyományoké, az éjszakai állatoké, valamint a tűzé lesz a főszerep.

Szentjánosbogár-rajzás az Alcsúti Arborétumban (minden nap)

A minden évben mesés és különleges látványt nyújtó szentjánosbogár-rajzás, a Szent Iván-éj környéki szentjánosbogártánc június második felében vette kezdetét. A természeti jelenségbe vezetett séták keretében nyerhettek bepillantást és vele együtt életre szóló élményt.

Csak ami Kell Egészségpiac (szombat)

Egészséges-, mentes-, tudatos táplálkozás, mozgás és környezetvédelem minden egy helyen. Itt megtalálsz mindent amire szükséged van, alapanyagokat, termékeket, sós és édes csemegéket, kozmetikumokat, tisztítószereket és zero waste termékeket is.

Képregényterasz (szombat)

A Westend Tetőkertjében megrendezésre kerülő képregényterasz igazi könnyű, nyári kikapcsolódásnak ígérkezik a belvárosban. A számtalan képregény mellett a helyszínen felállított truckok biztosítják a hűsítő italokat és ínyenc falatokat a számotokra, melyek fogyasztása közben végiglapozhatjátok legújabb ereklyéteket.

I bike Budapest bringás felvonulás (szombat)

Június 26-án 14 órától ismét lehetőségünk lesz, hogy kétkeréken vegyük nyakunkba a várost. Az útvonal a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső szakaszától indul, a Petőfi hídon át a pesti alsó rakparton és az Andrássy úton keresztül a Városliget Nagyrétig meg sem áll, ahol sor kerülhet a programot záró ikonikus bringaemelésre is. A bringaemelést követően a szervezők városligeti piknikkel, bringás fotózással, rászorulókat segítő szendvics- és szörp kínálattal és további afterparty-elemekkel várnak titeket.

Ha inkább a városon kívül pattannátok nyeregbe, fedezzétek fel velünk a Csepel-szigetet:

Szezonnyitó House Piknik (szombat)

Budapesttől alig 20 percre, a pilisborosjenői Teve-szikla árnyékában egy egésznapos, szabad ég alatt berendezett, végeérhetetlen tech-house dallamokkal megbolondított piknikhangulatba csöppenhetünk június 26-án, melynek során a baráti pillanatokhoz a legfinomabb falatok és italok dukálnak.

Szabadtéri programok Budapesten - 2021 június

Európa Kiadó koncert – vendég: Jónás Vera (szombat)

Rendhagyó koncert várja a nézőket június utolsó hétvégéjén a Városmajori Szabadtéri Színpadon: a nyolcvanas évek elején alakult, korszakonként más és más felállásban zenélő Európa Kiadó együtteshez – néhány dal erejéig – a Fonogram-díjas énekesnő, Jónás Vera is csatlakozik.

Pihenőszékes koncert a Levendulásban Monoron! (szombat)

Kövi Szabocs pihenőszékes koncertje a Monori Levendulásban. A koncertekre a pihenőszékek korlátozott száma miatt előre be kell jelentkezni. Természetesen lehet levendulát is szedni a helyszínen vásárolható zsákokba.

Nyárindító evezés a Dunakanyarban (szombat)

Akár kezdő, akár gyakorlott lapátforgató vagy, várják a nevezésedet az Ötpróba 12 vagy 28 kilométeres vízitúráira. Nevezni ezen az oldalon tudsz.

További 5 különleges szabadtéri, aktív programot szedtünk nektek egy csokorba:

BEMHELP buli (szombat)

A programot 18 órakor egy meglepetés vetítés nyitja. Talákozó, beszélgetés és buli és egymásnak örülés a Bemben.

Gyertyaúsztatás a gyömrői Tófürdőn (szombat)

Az idei évben két napon keresztül, alkalmanként 1500-1500 látogatható bocsájthatja vízre kívánságlámpását a gyömrői Tófürdőn.

Hétvégi programok Budapesten és környékén: Romantika ünnep Gyömrőn
Fotó: Romantika ünnep Gyömrőn Facebook / Nagy Attila

Múzeumok Éjszakája (szombat)

Egy év kihagyás után június 26-án ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, az újranyitás utáni első, országos jelentőségű kulturális eseményt. Az évről-évre rengeteg látogatót vonzó és megannyi kulturális intézményt megmozgató már most 250 intézmény regisztrált, annak érdekében, hogy még szélesebbre tárhassa ajtajait a látogatók előtt.

Kowalsky Meg a Vega, vendég: Sugarloaf // Budapest Park (szombat)

Hazánk egyik legsikeresebb zenekarának pályáját sorra teltházas Parkos koncertek fémjelzik, de egyáltalán nem dőlnek hátra, inkább folyamatosan újdonságokkal kedveskednek a rajongóiknak. 2019-ben egy teljesen új anyaggal jelentkeztek, amit aztán a Park közönségének is bemutattak. Egy év sem telt el, de már újabb slágereket durrogtatnak – a Tágas vizeken és a legutóbbi, Veletek című szerzemény is biztosan felcsendül majd a legnagyobb és örökérvényű Kowa-himnuszok mellett.

Ha nagy melegben strandolni támad kedvetek:

Lángosozás a Czakó Piaczon (vasárnap)

Töltsd a vasárnapot barátaiddal, családoddal. Sétálgass a Tabán hegyen, ugorj be egy fagyira vagy lángosra a Czakóba és nézzetek körül a piacon. Egy kis piacozás után pedig érdemes felsétálni a citadellára is vagy akár visszatérni ebédre.

Hétvégi programok Budapesten - 2021 június

ANKERmarket (vasárnap)

ANKERmarket, egy kis zöld a Terézváros kapujában a nyári hónapok utolsó vasárnapjain az Anker közben. A kiskertpiac növény, virág, gasztro, natúr kozmetikum és természetes dizájn kiállítói várják a városi zöld szerelmeseit. Az Anker köz különleges miliőjében első alkalommal, június 27-én kicsit megáll majd az idő. Lehet nézelődni, inspirálódni, vásárolni a városi kertészkedéshez, a természetközeli, fenntartható életmódhoz, miközben az Anker köz teraszain megpihenve átadhatjátok magatokat az igazi belvárosi nyári hangulatnak gasztronómiai különlegességek, frissítők mellett.

Nyári túra Normafától Szépjuhásznéig (vasárnap)

Nyáron a családoké a főszerep. Várnak titeket egy szuper kirándulásra, hogy aztán nagy lendülettel vesse bele mindenki magát a nyári szünetbe..

Pesten is akad új sétatippünk:

BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum (vasárnapig)

A BODIES 2.0 egy oktató kiállítás, ami mintegy 200 preparált szervet és egész testet mutat be az érdeklődők számára, melyek mindegyike úgynevezett „polymer impregnáció” eljárással lett megőrizve az utókor számára. A kiállítás segítségével betekintést nyerünk a bőrünk alá, feltárva saját testünk felépítését és összetettségét. A BODIES 2.0 kiállítás célja, hogy a látogatók még mélyebben megérthessék saját testük működését, melynek okán felértékelődik az egészség megőrzése. A tudományos kiállítás június 27-ig minden nap (hétfők kivételével) 10-19-ig várja az érdeklődőket a Bálnában.

Még egy szuper hétvégi program: kempingezés fürdéssel!