Vezetett sétákon figyelhetjük meg a szentjánosbogarak éjjeli táncát

A minden évben mesés és különleges látványt nyújtó szentjánosbogár-rajzás, a Szent Iván-éj környéki szentjánosbogártánc hamarosan, várhatóan június második felében veszi kezdetét. A természeti jelenségbe vezetett séták keretében nyerhetünk bepillantást és vele együtt életre szóló élményt.

Fotó: Alcsúti Arborétum Facebook

Nem kell már sokat várni, hogy a minden évben sokak érdeklődése által övezett, ámde az időjárás által befolyásolt természeti jelenségnek mi is szemtanúi és megfigyelői lehessünk. A számos helyszínen megrendezésre kerülő vezetett séták bepillantást engednek a világító szentjánosbogarak vagy más néven mécsbogarak rajzásába, különleges programot kínálva ezzel a meleg nyári estékre.

Az egyik ilyen kiemelt helyszín évek óta az Alcsúti Arborétum, ahol a rajzás megkezdését követően két héten keresztül minden este három időpontban indulnak majd a szemet gyönyörködtető csoportos séták, 20:15-kor, 20:30-kor és 20:45-kor. A vezetett séták körülbelül 1-1,5 órásak, és sem védettségi igazolvány, sem előzetes regisztráció nem szükséges az eseményre, az arborétumba megváltott jegy azonban igen.

Mivel több természeti tényező által befolyásolt programról van szó, így a hiteles információkért mindenképp érdemes figyelemmel kísérni az arborétum weboldalát, Facebook-oldalát, de akár az eseményt is. Amíg várunk a lenyűgöző látványra, az alábbi videó bepillantást enged, mire számíthatunk, ha úgy döntünk, ellátogatunk a mécsbogarak június táncára.