5 hangulatos vízparti kemping Budapesten és környékén, ahol fürdeni is lehet

Sátrak, szalonnasütés, szúnyogok és tábortűz jellemezte sokunk gyermekkori nyarait, idézzétek hát fel a következő kempingek segítségével, milyen kellemesen is teltek ezek a vakációk; tradicionális és újhullámos szálláshelyet is találtok köztük.

Lupa Camping, Budakalász

2016-ban nyitott meg a látogatók előtt a budakalászi tengerpartként is emlegetett, egyenesen karibi hangulatot idéző Lupa Beach, melynek fehér homokos partján és türkizkék vizén túl tóparti kemping várja vendégeit. A tengerparti fíling szerelmesei kétféle szálláshely közül választhatnak, melyek mindegyike a Lupa-tóra néz. Míg a négyszemélyes prémium sátor konnektorral, hajszárítóval és friss ágyneművel felszerelt, a kifejezetten pároknak kialakított luxus sátor elhelyezkedése garantálja a háborítatlan nyugalmat. A kemping lakói ingyenesen használhatják a területen elérhető vízi sportszolgáltatások egy részét, úgymint a strandröplabdapályát vagy a szabadtéri kondiparkot.

Tavirózsa Kemping, Délegyháza

Budapesttől délre, alig 45 kilométerre fekszik Délegyháza, aminek leglátogatottabb nyári desztinációja kétségkívül a Tavirózsa Kemping területén található, nyolc tóból álló tórendszer, amely lehetőséget biztosít fürdésre, horgászásra, sátrazásra és különféle vízi sportok kipróbálására. A kutyabarát kemping mindössze napi 1000 forintért látogatható, területén van játszótér, foci-, kosár- és teniszpálya, tűzrakóhely, büfék, tópartra néző és bérelhető faházak, valamint egy, külön a kutyások részére kialakított, elszeparált strand. A 200 méteres partszakaszon a füves, homokos és kavicsos talaj váltakozik, míg a tó alja kavicsos, és elég gyorsan mélyül.

blank

Dömös Camping

A béke zöld színekben pompázó szigeteként aposztrofálja magát a Dunakanyar hegyekkel körbeölelt ékszerdoboza, a Dömös Camping, ahol nyugodt környezetben, apartmanházban, lakókocsiban vagy sátorban vonulhatunk el a város zajától, Budapesttől mindössze egyórás autóútra. A közvetlenül a folyóparton elterülő kempingben esténként a szabadtéri tűzrakóhelyek segítségével idézhetjük meg a tábori hangulatot, napközben pedig felfrissíthetjük magunkat az úszómedencében. A vadregényes környezetben az aktív pihenés hívei fognak csak igazán kibontakozni, hiszen a fürdőzésen túl megannyi kirándulóhely ideális a meghódításra, de akár kajakkal is a környék felfedezésére indulhatunk.

blank

Kisoroszi Szigetcsúcs Táborozóhely

A Szentendrei-sziget csücskében fekvő Szigetcsúcsra legegyszerűbben autóval lehet lejutni, amit a kemping parkolójában hagyva még sétálni kell bő 10-15 percet a vízig. A víztisztaság egyébként kiváló a szigeten, a partszakasz kavicsos és nagy területet ölel fel, így biztosan találni egy csendes zugot a fűz- és nyárfák hűsítő árnyékában, ahol sátrat verhetünk és reggel a gyönyörű dunai kilátásra ébredhetünk; szép, napos időben akár a visegrádi fellegvárig is ellátni. A táborozók kényelmét a Rácz Kert vendéglátóegység biztosítja, ahol nemcsak jókat ehetünk-ihatunk, de nyaranta olykor-olykor akár szabadtéri filmvetítésekbe is belefuthatunk.

blank

Pap-sziget Camping, Szentendre

A vadregényes kikapcsolódásra vágyók maximálisan fel fognak töltődni a szentendrei Pap-szigeten, amelyet az ezen a vidéken komótosan folyó Duna vize ölel körbe. A szigetre jutás már önmagában kalandnak számít, hiszen egy hangulatos kis fahidat biciklivel, autóval átszelve vagy akár vízi úton is megközelíthetjük az ősfák által sűrűn pettyezett kempinget, ahol többféle szálláshely közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat. Komfortos faházak, panziószobák, egy, nagyobb társaságok számára ideális turistaház, nomád erdei faházak, sátorhelyek, egy panorámás strandmedence, tűzrakóhelyek, szabadtéri sporteszközök és megannyi minden más várja itt a nyaralókat.

blank