10 szabadtéri mozi Budapesten, ha a csillagos ég alatt néznéd a legjobb filmeket

Filmklasszikusokkal és filmújdonságokkal megspékelt, nap melengette nyári esték várnak ránk, hiszen júniustól 10 szabadtéri mozi várja a csillagos ég alatt mozizni vágyókat. 

Budapest Garden

Egész júniusban – és vélhetően egész nyáron – szerdától szombatig élvezhetjük a szabad ég alatti moziélményt, csillagokkal a fejünk felett és homokkal a talpunk alatt, méghozzá ingyenesen. A Budapest Garden filmvetítései 21 órakor kezdődnek, a helyfoglalásért azonban érdemes időben érkezni, hogy még csak véletlenül se csússzunk le a jobbnál jobb filmekről.

1036 Budapest, Árpád Fejedelem útja 125.

Budapest Rooftop Cinema

Június 11-től ismét élvezhetjük a Mammut bevásárlóközpont tetején a mozicsillagos budai nyáréjszakákat a Budapest Rooftop Cinema jóvoltából. Érdemes figyelni oldalukat a műsorért, hogy minél hamarabb jegyet váltva, talpatok alatt kavicsokkal, a hátatok mögött a Parlament kupolájának fényével nézhessétek újra kedvenc filmalkotásaitokat.

1024 Budapest, Lövőház utca 2-4.

Benczúr Kerti Esték

Június 15-től ismét visszatérnek a Benczúr Kerti Esték szabadtéri programjai, az irodalmi estek, koncertek, színházi előadások, na meg persze a kertmozi is, melyet egészen szeptember 9-ig élvezhetünk. A tervezett program az elkövetkezendő hetekben lesz elérhető, érdemes figyelni honlapjukat vagy Facebook-oldalukat.

1068 Budapest, Benczúr utca 27.

blank

Esernyős Kertmozi

Óbuda megkerülhetetlen kulturális csomópontja, az Esernyős Kertmozi is folytatja jól bejáratott és mindenki által kedvelt hagyományát, az ingyenes kertmozis esteket. Június 3-án 20 órától tűzik műsorukra a Táncterápia című filmet, utat engedve a nyárnak és a rendszeresített, moziban gazdag csillagos estéknek. Érdemes Facebook-oldalukat követni a friss hírekért és a műsorra tűzött filmekért.

1033 Budapest, Fő tér 2.

blank

Kertmozi a Városmajorban

A tavalyi év sikere után idén is lesz kertmozi a Városmajorban. Június 8-tól minden kedden 20 órai kezdettel csöppenhetünk bele a nagy sikerű hazai filmprodukciók élményébe a városmajori fák alatt és mivel a szervezők közzétették az egész nyarat lefedő filmprogramot, nincs más dolgunk mint szabaddá tenni a keddjeinket és utat engedni az olyan filmeknek mint a Mamma Mia!, a Truman Show vagy épp a Hab.

1122 Budapest, Városmajor

blank

Kőbányai Kortárs Kultúr Központ

A régi textilgyár épületébe bekuckózott Kőbányai Kortárs Kultúr Központ nemcsak a művészeknek nyújt megmutatkozási lehetőséget, de idén elindítja több nyári eseménysorozatát, köztük természetesen a kertmozit is. Némi romkocsma feelinggel, de annál színesebb művészeti élménnyel ülhetünk be először június 10-én 20:30-tól az ingyenesen vetített Victoria című filmre, melynek eseményét ITT találjátok.

1102 Budapest, Füzér utca 37.

blank

Kultik Terasz

Június 15-től, esténként ismét élvezhetjük a város feletti moziélményt a Corvin Plaza tetején található Kultik Terasz jóvoltából. Olyan kultfilmek társaságában ejtőzhetünk a város szívében, az este 9 órától kezdődő vetítéseken mint a Ponyvaregény, a Kill Bill, Bridget Jones vagy épp E.T. a földönkívüli.

1083 Budapest, Futó utca 37-45. Corvin Plaza. 2. emelet

blank

Piknik Kert

A Városliget legújabb színfoltja, a Piknik Kert napok alatt lopta be magát a Városligetben kikapcsolódni vágyók szívébe, iszogatni és eszegetni való kínálatával. De az, hogy a meleg nyári estékre filmklasszikusokkal tűzdelt szabadtéri mozit és abbahagyhatatlan filmnézős falatokat is terveznek, már csak hab a tortán.

1147 Budapest, Városliget, Mőcsényi Mihály botanikus kert

Városházi Esték

Nem csalás, nem ámítás: szabadtéri mozivá alakult a Városháza díszudvara. Nyitóeseménye is a filmek körül forog, hiszen május 27. és június. 2. között 20:30-as kezdettel szabadtéri vetítések alkalmával lehet megtekinteni a Friss Hús Budapest Filmfesztivál filmbemutatóit. Ami biztos, hogy az udvar színes és változatos programoknak ad majd otthont a közeljövőben, melyekért érdemes lesz figyelemmel kísérni a Városháza Facebook oldalát.

1052 Budapest, Városház utca 9-11.

blank

Békási Kertmozi

Júniusban minden szerdán, vagyis már a jövő héttől 20:30-tól vár a Békásmegyeri Közösségi Ház udvarán a Békási Kertmozi. A jelképes összegű jegyeket olyan filmekre válthatjuk mint a Kolibri Projekt, a Logan Lucky vagy a Lassie hazatér. Az vetítésekre való belépés védettségi igazolványhoz kötött, a programokról bővebben Facebook-oldalukon tájékozódhatsz.

1039 Budapest, Csobánka tér 5.