2022 legjobb filmjei: 9 zenés film, ami tuti feldobja a szilveszter estét

Szilveszterre összegyűjtöttük nektek 2022 legjobb zenés filmjeit: vannak köztük romantikus filmek, vígjátékok, életrajzi drámák, de még dokumentumfilmek is. 

A legjobb filmek 2022-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

Elvis (HBO Max)

Baz Luhrmann rendező látványos filmjében Elvis Presley története talányos menedzseréhez fűződő bonyolult kapcsolatának tükrében elevenedik meg, és mutatja be a legenda életének több mint 20 jelentőségteljes évét.

I Wanna Dance With Somebody – A Whitney Houston-film

Csak egy átlagos, helyes gimnazistalány: csak éppen generációjának legjobb hangja az övé. Whitney Houston (Naomi Ackie) a neve. Számára természetes az éneklés, mindenki másnak pedig csoda, amikor hallja. Egy lemezcég menedzsere (Stanley Tucci) felfedezi, és attól kezdve neki nincs más dolga, minthogy énekeljen… és kibírja mindazt, ami a hirtelen rászakadó világsikerrel együtt jár: a népszerűséget, a gazdagságot, a rengeteg koncertet, a belőle meggazdagodni vágyókat meg a számtalan kísértést.

Őszi ritmus (Amazon Prime)

A milánói testvérpár, Tito és Paco ugyanazt az álmot kergeti: betörni a rap világába, és végre hallatni a hangjukat. Paco született előadó, Tito pedig generációja legjobb szövegírója. Láthatóan sikerre születtek, de a becsvágy, a szerelem és életük történései próbára teszik a kapcsolatukat, melynek három, érzelmekkel teli évtizedén át kalauzol végig a film.

legjobb zenés filmek szilveszterre

Bíbor szívek (Netflix)

A feltörekvő énekesnő érdekházasságot köt a hamarosan bevonuló tengerészgyalogossal, ám nemsokára egy tragédia túlságosan is valóságossá teszi megjátszott kapcsolatukat.

legjobb zenés filmek 2022

Egykor híres voltam (Netflix)

Egy fiúbanda egykori sztárja váratlanul kap egy második esélyt a sikerre, amikor felfigyel egy tehetséges fiatal dobosra.

szilveszteri filmek 2022

Vegyél el

A Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodnak, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik.

Krokodili

A Primm család New Yorkba költözik, és a kis Josh szörnyen magányos. Unatkozik, társtalan, a nagy, új házban barangol, és a padláson ráakad egy éneklő krokodilra. Josh persze eltitkolja a család elől, hogy van egy potyalakójuk. Aztán persze lebukik és meg kell harcolnia új barátjáért.

Jennifer Lopez: Félidő (Netflix)

Jennifer Lopez, a világszerte ismert szupersztár bensőséges dokumentumfilmben mesél sokrétű karrierjéről és a stresszről, amelyet az állandó reflektorfény jelent.

legjobb zenés filmek szilveszter 2022

Jeen-yuhs: A Kanye trilógia (Netflix)

Egy születő szupersztár és egy filmkészítő élete fonódik össze az eseménydús, bensőséges dokumentumsorozatban, amely Kanye West karrierjét mutatja be két évtizeden át.

szilveszter 2022

További szuper zenés filmek szilveszterre, az elmúlt évekből: