15 zenés, táncos film az elmúlt évekből, ami tutira felpezsdíti az estéd

Összegyűjtöttük nektek az elmúlt évek legjobb zenés, táncos filmjeit: vannak köztük musicalek, vígjátékok, életrajzi drámák, de még dokumentumfilmek is.

Táncos, zenés filmek 2021
Összeállításunk legrégebbi filmje a Kaliforniai álom már 5 éves.

Tina (2021)

Tina Turner bepillantást enged életének számos olyan pillanatába, amit eddig még soha nem láthattunk. A film az R&B királynőjétől, az 1980-as évek rekordokat döntögető hatalmas koncertjeiig kíséri végig az énekesnő karrierjét, megmutatja belső vívódásait és néhányat élete legszemélyesebb pillanataiból, hogy kirajzolja a modern zenetörténelem egyik legmeghatározóbb és legnagyobb hatású előadóművészének portréját.

Pont az a dal (2020)

A Los Angeles-i zeneipar csillogó világában játszódik a szupersztár énekesnő, Grace Davis (Tracee Ellis Ross) története, akinek tehetsége és egója elképzelhetetlen magasságokban szárnyal. Maggie (Dakota Johnson) Grace túlterhelt személyi asszisztense, aki beleragadt az énekesnő napi, csip-csup ügyeinek intézésébe, de nem mondott le arról a gyermekkori álmáról, hogy zenei producer legyen. Amikor Grace menedzsere (Ice Cube) olyan választás elé állítja a sztárt, ami eltérítheti a karrierje menetét, Maggie és Grace előállnak egy tervvel, mely örökre megváltoztathatja az életüket.

Respect (2021)

Aretha Franklin kislányként apja templomának kórusában énekelt, évekkel később pedig már világszerte ünnepelt sztárként tündökölt. A Respect lenyűgöző igaz történet a zene egyik emblematikus alakjáról, útjáról, egyéni hangjának kereséséről, főszerepben az Oscar-díjas Jennifer Hudsonnal és az Oscar-díjas Forest Whitakerrel.

Yesterday (2019)

Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet?

Csillag születik – HBO GO (2018)

Jackson Maine (Bradley Cooper) egykor híres énekes volt, de a csillaga leáldozott, népszerűsége megkopott. Az ital, a drog és az állandó turnézás megtette hatását, kiégett ember lett belőle. A férfi azonban megismerkedik a fiatal, naiv énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a tehetséget. Jackson a szárnyai alá veszi Allyt, támogatja felfedezettjét, közben lassan beleszeret. Miközben a kapcsolatuk egyre bensőségesebbé válik, Ally karrierje egyre jobban beindul. A lány sikere hamarosan próbára teszi szerelmüket.

Bohém rapszódia (2018)

A Zanzibárban született Freddie Mercury (Rami Malek) repülőtéri rakodóból lett a Queen nevű, akkor még ismeretlen rockbanda énekese. Tanúi lehetünk annak, hogyan futottak be a meghatározó dalaik, forradalmi hangzásuk, és persze Freddie személyisége és elképesztő hangja révén. Láthatjuk Freddie féktelen életvitelét, szerelmi kapcsolatait, szólóénekesi próbálkozását, és a banda dicső visszatérését a Live Aiden, ahol a súlyos beteg Freddie-vel az élen a rockzene történetének egyik legnagyszerűbb koncertjét adták.

Kaliforniai álom (2016)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz-zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért.

A legnagyobb showman (2017)

A cirkusz maga a csoda. A csodatévő pedig P.T. Barnum, aki a semmiből emelkedett a csúcsra, miközben mesés látványt teremtett. Barnum története klasszikus amerikai sikersztori, a megvalósult amerikai álom. Barnum ugyanis mert nagyot álmodni, és volt is miért. Nem vetette fel a pénz. Kezdetben mindenféle munkával próbálkozott, – többek között – volt ügynök, lapszerkesztő, fűszeres, könyvelő, még lottójátékot is szervezett. Ám mindig is a színpad, a látványosság és a pénzcsinálás érdekelte.

Rocketman (2019)

A Rocketman egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.

Tökéletes hang 3 (2017)

Anna Kendrick és Rebel Wilson vezetésével visszatért a Tökéletes hang szereplőgárdája a harmadik résszel a nagysikerű 2015-ös második rész után, amely minden idők legnagyobb bevételt hozó nyitó hétvégéjét tudhatja magáénak a zenés film műfajában. Az acapellás lányok várva várt harmadik kalandját Trish Sie rendezte.

A legjobb zenés, táncos filmek Netflixen

Ma Rainey: A blues nagyasszonya (2020)

Egyre feszültebb és forróbb a hangulat a chicagói stúdióban, amikor 1927-ben a vad és vakmerő bluesénekesnő, Ma Rainey egy lemezfelvétel erejéig csatlakozik zenekarához.

Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története (2020)

Két kisvárosi énekes popsztárrá akar válni a globális dalversenyben, melynek során óriási tétek, alattomos riválisok és színpadi bakik közepette kell összetartaniuk.

tick, tick… Boom! (2021)

30. születésnapja előtt egy ígéretes musicalszerző (Andrew Garfield) próbál megbirkózni a szerelemmel, a barátsággal és azzal a nyomással, hogy nagyot alkosson, mielőtt kifut az időből.

Zenés, táncos filmek 2021

Miss Americana – Taylor Swift (2020)

Az érdekfeszítő dokumentumfilmben Taylor Swift megmutatja mind dalszövegírói, mind énekesi énjét – megismerhetjük a nőt és a hangja mögött rejlő erőt.

Zenés, táncos musicalek 2021

+ 1 magyar zenés, táncos musical az elmúlt évekből

Egy szerelem gasztronómiája (2017)

Mi az édes romantikus gasztrovígjáték receptje? Végy egy marcona sztárséfet. Adj hozzá egy gátlásos könyvvizsgálólányt. A szívüket főzd puhára. Hosszan kavard a félreértéseket. Fűszerezd őket az elmúlt évtizedek legízletesebb slágereivel, egy csipetnyi szteppel és sok tánccal.