TOP20: Íme a legjobb Netflix-filmek 2020-ban műfajonként

A járvány miatt idén sok mozifilm premierje elmaradt, de nem a Netflixen! Az online streamingszolgáltatón számtalan új filmet mutattak be, melyek közül több is elismerő kritikát kapott. Jöjjenek hát a legjobb Netflix-filmek 2020-ból!

A legjobb Netflix filmek 2020

A legjobb karácsonyi film a Netflixen 2020-ban

Alkalmi randevú (IMDB: 6,1)

Sloane (Emma Roberts) és Jackson (Luke Bracey) utálják az ünnepeket. Soha nincs partnerük, mindig a gyerekek asztalához ültetik őket vagy kínos randikba kényszerülnek. De amikor a két idegen egy különösen szörnyű karácsony alkalmával összetalálkozik, megegyeznek, hogy az elkövetkező év minden jeles napja alkalmával egymás “ünnepi partnerei” lesznek . Az ünnepek iránti közös utálatuk, valamint az, hogy biztosítják egymást arról, hogy nem táplálnak romantikus érzelmeket a másik iránt, tökéletes kísérőkké teszi őket, ami aztán néhány vicces és provokatív bulihoz vezet. Ahogy azonban az abszurd ünnepek éve a vége felé közeledik, Sloane és Jackson rájön, hogy a közösen utált dolgok váratlanul közös szerelemhez vezetik őket.

További karácsonyi filmeket 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-drámák 2020-ban

A chicagói 7-ek tárgyalása (IMDB: 8,6)

Az 1968-as, békésnek induló demokrata konvenció a rendőrséggel és a nemzeti gárdával való erőszakos zavargásba fordult. A tiltakozás szervezőit – köztük Abbie Hoffmant, Jerry Rubint, Tom Haydent és Bobby Seale-t – felkelésre való összeesküvéssel vádolták, és az ezt követő tárgyalás a történelem egyik legismertebb esete volt.

Előttem az élet (IMDB: 6,9)

Egyes találkozások sorsokat írnak át, míg mások életeket mentenek. Valószínűtlen barátság születik a morcos utcagyerek és a napközit üzemeltető holokauszttúlélő között, amikor a nő befogadja a fiút, aki meglopta őt. Főszereplők: Sophia Loren és Ibrahima Gueye.

Vidéki ballada az amerikai álomról (IMDB: 6,6)

J.D. Vance (Gabriel Basso), az Ohio állam déli részéről származó egykori tengerészgyalogos jogot tanul a Yale Egyetemen, és közel áll álmai munkájához, amikor egy családi válság haza szólítja szülővárosába, a helyre, amelyet minden erejével próbált elfelejteni. J.D.-nek szembe kell néznie azokkal az összetett problémákkal, amelyeket munkásosztálybeli családja jelent számára, például az édesanyjához, Bevhez (Amy Adams) fűződő változékony kapcsolatával. Miközben felszínre törnek emlékei a nagymamájáról (Glenn Close), a talpraesett és éles eszű nőről, aki felnevelte őt, J.D. megtanulja elfogadni, hogy családja kitörölhetetlen nyomot hagyott saját életútján.

A Manderley-ház asszonya (IMDB: 6,0)

Egy házaspár megérkezik a férjnek a szélfútta angliai tengerparton található családi birtokára, ahol az új feleség a ház korábbi úrnőjének, Rebeccának az árnyékával találja szemben magát. A nő öröksége a halála után is tovább él a házban. Daphne Du Maurier gótikus regényének modern adaptációja a Netflixen Armie Hammer, Lily James és Kristin Scott Thomas szereplésével.

Az 5 bajtárs (IMDB: 6,5)

Az Oscar-díjas Spike Lee új filmjében négy afroamerikai veterán, Paul (Delroy Lindo), Otis (Clarke Peters), Eddie (Norm Lewis) és Melvin (Isiah Whitlock, Jr.) visszatér Vietnamba. Miközben elesett szakaszvezetőjük (Chadwick Boseman) maradványai és egy elásott kincs után kutatnak, hőseink és Paul aggódó fia (Jonathan Majors) felveszik a harcot az ember és a természet erőivel, és szembenéznek a vietnami háború maradandó pusztításával.

További drámákat 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-vígjátékok 2020-ban

Más ritmusra (IMDB: 6,1)

A táncos filmek kedvelői fellélegezhetnek, mert 2020-ban sem maradunk zenés, romantikus szálat nem mellőző, menő mozdulatokban gazdag alkotás nélkül. Ráadásul lehet drukkolni a főszereplőnek, aki mert nagyot álmodni, és saját tánccsapatot szervezett össze, hogy bekerülhessen álmai egyetemére. Csak egy aprócska gond van: a leányzó egyáltalán nem tud táncolni, pedig pár hónap múlva egy versenyen kellene bizonyítania. Az ellenfelek régi motorosok, így a kihívás nagy, de vajon teljesíthetetlen-e? A Netflix-en augusztusban mutatták be a filmet, ami 6 pontos értékeléssel feszít az IMDB-n.

Szerelemben, bűntényben (IMDB: 6,1)

Az eredeti nyelven The Lovebirds címen futó akcióvígjáték két fiatal egymásra találásával indul, de ne számítsd idilli folytatásra. Az autójukkal valaki halálra gázol egy férfit, és a helyszínre érő katasztrófaturisták pár fotó után rájuk hívják a rendőrséget. A valódi elkövető, aki amúgy rendőrnek adta ki magát és így intézte el, hogy beülhessen a kocsiba, pillanatok alatt köddé válik, a pár pedig szintén menekülőre kell, hogy fogja. Céljuk, hogy tisztára mossák a nevüket, és megtalálják a gyilkost, ám az ügy bonyolultabb és jóval veszélyesebb, mint hinnék. Azért a vicces pillanatok igyekeznek egyensúlyozba hozni a drámai részeket, úgyhogy aki látta, azt állítja, sokat nevetett.

A másik Missy (IMDB: 5,7)

Kezeket fel, ki szereti David Spade-et és/vagy a romantikus vígjátékokat? Bármelyik miatt emelnéd magasba a kezed, a Netflix filmje neked való. A sikeres Tim vakrandira megy egy Missy nevű nővel, aki nem átlagos teremtés, és akkor még visszafogottan fogalmaztunk. Látszólag minden férfi rémálva, így a férfi gyorsan elkönyveli magában, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, hogy találkoztak. Nem sokkal később élete szerelmével hozza össze a sors, és a kollégái nyomására elhatározza, elhívja Hawaiira, egy munkahelyi eseményre. Az üzenet rossz célba ér, Missy azonban megjelenik, csak nem az, amelyikre Tim számított…

További vígjátékokat 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-akciófilmek 2020-ban

A halhatatlan gárda (IMDB: 6,6)

Négy halhatatlan harcos, akik évszázadok óta titokban védik az emberiséget. Hirtelen veszélybe kerülnek a képességeik miatt, amikor új halhatatlant fedeznek fel.

Tyler Rake: A kimenekítés (IMDB: 6,7)

Tyler Rake (Chris Hemsworth), a rettenthetetlen zsoldos karrierje leghalálosabb küldetésére indul, amikor megpróbálja megmenteni egy nemzetközi maffiafőnök elrabolt fiát. Az akciódús, izgalmas thrillert Sam Hargrave rendezte, producerei Joe és Anthony Russo, a Bosszúállók: Végjáték újító szellemű rendezői.

Spenser az igazság nyomában (IMDB: 6,2)

A törvénynek megvannak a határai. Nekik nincsenek. Spensert (Mark Wahlberg), a hajdani zsarut ismét beszippantja a bostoni alvilág, miután felfedezi az igazságot egy döbbenetes gyilkosságról és a mögötte rejtőző, kifacsarodott összeesküvésről. Az ismétlődő fenyegetések ellenére Spenser a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, hogy bebizonyítsa, senki sem áll a törvény felett. A Peter Berg (A túlélő) rendezésében készült filmben feltűnik Mark Wahlberg (The Fighter – A harcos), Winston Duke (Mi), Alan Arkin (Az Argo-akció), Iliza Shlesinger és Austin Post.

Gazfickók városa (IMDB: 6,1)

A rendőri korrupció és a háborúzó marseille-i bandák kereszttüzében álló tisztességes zsaru csak úgy védheti meg az alakulatát, ha a saját kezébe veszi a dolgokat.

További akciófilmeket 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-animációs filmek 2020-ban

A Willoughby testvérek kalandjai (IMDB: 6,4)

Miután meggyőzik magukat arról, hogy jobban járnak, ha szüleik nélkül nőnek fel, a Willoughby gyerekek egy fondorlatos terv segítségével vakációzni küldik szüleiket. A testvérek ezután izgalmas kalandok során fedezik fel a család igazi értékét. Az animációs mesefilm a közkedvelt író, Lois Lowry könyve alapján.

Lunaria – Kaland a Holdon (IMDB: 6,5)

Egy tudásvágytól fűtött, elszánt és éles eszű lány űrhajót épít, hogy eljusson a holdra, és bebizonyítsa a legendás holdistennő létezését. Amikor vártalan küldetésen kell részt vennie, fantasztikus teremtményekkel teli, különös világot fedez fel. Rendezte az Oscar-díjas filmkészítő és animátor, Glen Keane, producerek Gennie Rim és Peilin Chou. Szereplők Cathy Ang, Phillipa Soo, Robert G. Chiu, Ken Jeong, John Cho, Ruthie Ann Miles, Margaret Cho, Kimiko Glenn, Artt Butler, Irene Tsu, Clem Cheung, Conrad Ricamora és Sandra Oh.

További animációs filmeket 2020-as válogatásunkban találhasz >>

A legjobb Netflix-romantikus filmek 2020-ban

Veled minden hely ragyogó (IMDB: 6,5)

Theo és Violet között erős kötelék alakul ki, amikor egy katartikus utazás során felkeresik Indiana különleges nevezetességeit. A nehéz sorsú fiatalok ismeretsége és szoros kapcsolata amolyan terápia is számukra, melyben lehetőségük van megnyílni, a felnövéssel együtt járó nehézségeiket közösen megélni.

Ha tudnád (IMDB: 6,9)

Az eszes, de csóró tini, Ellie elvállalja, hogy szerelmeslevelet ír az iskola legjobb futballjátékosa nevében. Arra azonban nem számít, hogy rövidesen szoros kapcsolat fűzi majd őket egymáshoz, ráadásul Ellie gyengéd érzelmeket kezd táplálni iránta.

További romantikus filmeket 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-horrorfilmek 2020-ban

A platform (IMDB: 7,0)

Egy étellel megrakott betonlap halad lefelé szintenként a börtönben. A rabok a felsőbb emeleteken jóllaknak, de az alsó szintekre egyre kevesebb jut. Küszöbön a lázadás.

#túlélők (IMDB: 6,2)

A #túlélők a digitális korban játszódó zombifilm, amelyben egy szörnyű vírus szabadul el a városban, és egy, a lakásába elzárkózó magányos férfi (Yoo Ah-in) mindentől elvágva, kétségbeesetten keresi a kiutat.

További horrorfilmeket 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-thrillerek 2020-ban

Mindig az ördöggel (IMDB: 7,1)

Vannak akik arra születnek, hogy eltemessék őket. Az ohiói Knockemstiffben és a szomszédos erdőkben baljós alakok – egy szentségtelen pap (Robert Pattinson), egy furcsa pár (Jason Clarke és Riely Keough), valamint egy tisztességtelen seriff (Sebastian Stan) – gyűlnek össze a fiatal Arvin Russell (Tom Holland) körül, miközben ő a saját és családja életét fenyegető ördögi erőkkel küzd.

A befejezésen gondolkozom (IMDB: 6,7)

Az Oscar-díj nyertes Charlie Kaufman (Egy makulátlan elme örök ragyogása) filmje Iain Reid elismert regénye alapján készült. Kapcsolatuk bizonytalansága ellenére a fiatal nő (Jessie Buckley) autóútra indul új barátjával (Jesse Plemons) annak családi farmjára. Miközben egy hóvihar fogságba ejti őket a farmon Jake anyja (Toni Collette) és apja (David Thewlis) társaságában, a fiatal nő elgondolkozik azon, amit eddig megtudott és megértett a barátjáról, önmagáról és a világról.

További thrillereket 2020-as válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb Netflix-dokumentumfilmek 2020-ban

Több mint tábor: A fogyatékosok forradalma (IMDB: 7,8)

Egy nyári táborban fogyatékossággal élő, lelkes tizenévesek egy csoportja olyan mozgalmat indít, amely új utakat nyit meg az esélyegyenlőség eléréséhez.

A legjobb Netflix filmek 2020

Dick Johnson halálai (IMDB: 7,6)

Kirsten Johnson filmkészítő újszerű és vicces módon játszik el a halál gondolatával, hogy ő és élete alkonyán járó édesapja is felkészülhessen az elkerülhetetlenre.

A legjobb Netflix filmek 2020

És ha már kivégezted a legjobb Netflix-filmeket, jöhetnek a sorozatok: