2020 legjobb filmjei: 12+1 romantikus film összebújós estékre

Az év végéhez közeledve az ember egyre inkább igényli a kikapcsolódáshoz, összebújáshoz illő filmeket, amiben kicsit megengedheti, hogy egy bögre forró ital és finom falatok meghittségében engedjen az érzelmeinek. Jöjjenek hát a legjobb romantikus filmek 2020-ból: 2 új magyar, 10 új külföldi + 1, amit csak decemberben mutatnak be. 

A legjobb filmek 2020-ból – tematikus ajánlóink:

legjobb romantikus filmek 2020

Elsőként jöjjenek a legjobb magyar romantikus filmek 2020-ból:

Hab

Létezik egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. Dórán valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Ráadásul Dóra sütimennyországa is keserű jövő elé néz: ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, a főhősnő azonban kikever egy ravasz tervet.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

A valóság és a képzelet összecsúszik a szerelmes, negyvenéves idegsebész Márta fejében. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen egy férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja, sohasem látta őt azelőtt.

Most pedig a legjobb új romantikus filmek a nagyvilágból:

Palm Springs (amerikai romantikus vígjáték)

Mit tennél, ha bármit megtehetnél, következmények nélkül? A szakítófélben lévő Nyles napról-napra elkíséri barátnőjét ugyanarra a Palm Springs-i esküvőre. Nyles ugyanis időhurokba került, és mindig ugyanaz az egyetlen nap ismétlődik az életében. Az éppen aktuális napon Nyles ráhajt a menyasszony nővérére, Sarah-ra, a vendégekkel gyűjtött tapasztalatait kihasználva persze gyorsan egyenesbe is kerül, arra azonban egyikőjük sem számít, hogy Sarah is belekerül az időhurokba. (Mozinet)

Emma (brit-amerikai vígjáték)

A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában. A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak eme sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt. Jane Austen imádott, örökérvényű komédiája egy új köntösben látható, ráadásul egy szikrázóan élvezetes adaptációban. (UIP-Duna Film)

Notting Hill-i cukrászda (angol romantikus vígjáték)

London messze leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon nyílik egy cukrászda, mely három nő összefogásából ered, Sarah, a zseniális cukrász tragédiája nyomán. A különleges, ínycsiklandó sütemények illata mellett hamarosan persze a szerelem is belengi a cukrászdát, de az örökös kérdésre, hogy hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki, csak ez a Notting Hill-i cukrászda adhat választ. (cirkofilm)

Ha tudnád (amerikai romantikus film)

Az eszes, de csóró tini, Ellie elvállalja, hogy szerelmeslevelet ír az iskola legjobb futballjátékosa nevében. Arra azonban nem számít, hogy rövidesen szoros kapcsolat fűzi majd őket egymáshoz, ráadásul Ellie gyengéd érzelmeket kezd táplálni iránta. (Netflix)

Isi & Ossi: Zsák a foltját (német romantikus vígjáték)

A milliárdosok lányaként nevelkedő Isi kamukapcsolatot kezd a pénztelen, gettóban küzdő Ossival, aki professzionális szinten szeretne bokszolni. Isi és Ossi megegyeznek, a lány pedig ezzel akarja kikényszeríteni szülei engedélyét, hogy megvalósítsa régóta dédelgetett álmát, hogy séf lehessen. Arra azonban egyikük sem számít, hogy egyre több érzelem vegyül majd az egyezségen alapuló kapcsolatba. (Netflix)

Veled minden hely ragyogó (amerikai romantikus dráma)

Theo és Violet között erős kötelék alakul ki, amikor egy katartikus utazás során felkeresik Indiana különleges nevezetességeit. A nehéz sorsú fiatalok ismeretsége és szoros kapcsolata amolyan terápia is számukra, melyben lehetőségük van megnyílni, a felnövéssel együtt járó nehézségeiket közösen megélni. (Netflix)

Még mindig hiszek (amerikai zenés dráma)

Egy gyönyörű romantikus film a szerelemről, a sosem szűnő reményről, és a hit erejéről. A megtörtént eseményeket feldolgozó, szívhez szóló alkotásban a Riverdale sztárja, KJ Apa maga énekeli a történet főszereplője, Jeremy Camp csodálatos dalait, köztük az „I still believe” című számot, amit a zenész feleségének, Melissának írt. (Freeman Film)

Ammonite (angol romantikus dráma)

Az 1840-es évek Angliájában járunk, ahol Mary, egy paleontológus hölgy és a gondjaira bízott Charlotte eleinte viszályoktól terhes, majd pedig egyre szorosabbá váló kapcsolatának alakulását követhetjük nyomon. A románc és a kötődés pedig egy olyan korban születik, ahol sem a nők, sem pedig a saját nemük iránt vonzódók hangja nem volt elég hangos a társadalomban.

Chemical Hearts (amerikai romantikus dráma)

Henry új szenvedélyre talál, mikor az iskolai újság szerkesztésére választják ki, álmai munkája pedig egy nem mindennapi ismeretséggel is megajándékozza. Grace-szel közösen szerkeszthetik majd a lapot, a közös munka által pedig szoros kapcsolat fűződik közöttük, olyan, amilyenre Henry életében még nem volt példa.

The Prom – A végzős bál (amerikai musical)

Meryl Streep és számos kiváló színész főszereplésével valósul meg a 2020-as év végén megjelenő alkotás, melyben egy Broadway-sztárok alkotta, színházcsillagokból álló maroknyi csapat felvillanyozzák a mindennapokat egy kisvárosban, azért, hogy barátnőjét a szalagavatóra vinni akaró középiskolás lányt támogassanak. (Netflix)

+1 romantikus film, melyet csak decemberben mutatnak be:

Love, Weddings & Other Disasters c. film Diane Keaton és Jeremy Irons főszereplésével december 31-én kerül filmszínházaink vetítővásznára. A több szálon futó történet egy romantikus vígjáték az esküvőszervezők és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatók világából. A sors furcsa fintora, hogy míg mások számára tökéletessé próbálják tenni a nagy napot, a saját kapcsolataikra inkább a „furcsa” szó illik.

A legújabb, legjobb romantikus filmek 2020

Ha megnézted az összeset 2020 legjobb romantikus filmjei közül, nézd meg vígjáték-válogatásunkat is: