A legjobb filmek 2024 első felében, avagy premierek, amiket már nagyon várunk

Összegyűjtöttük nektek az év első felének várhatóan legérdekesebb alkotásait. Premierek, amikért érdemes felkeresni a magyar mozikat. Jöjjönek hát a legjobb filmek 2024-ből!

legjobb filmek 2024
Anya Taylor-Joy az új Mad Max-filmben

Álmaid hőse (mozipremier: 2024. január 18.)

Te mit tennél, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez történik a biológiaprofesszor Paullal (Nicolas Cage), aki eddig meglehetősen szürke családi életet élt. Úgy érezte, karrierje zsákutcába került, és folyamatosan frusztrálták a kollégái sikerei. A hírnév most mégis utoléri, de nem a végre-valahára megírt könyvének, hanem annak köszönhetően, hogy Paul egyre több ember álmában tűnik fel.

Szegény párák (filmpremier: 2024. január 25.)

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter (Emma Stone) fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

Csábító leckék (premier: 2024. január 25.)

Miller tanár úr (Martin Freeman) többre vágyik. Író akart lenni, és most egy kisvárosi középiskola irodalomtanára. Azután találkozik Cairóval (Jenna Ortega). A lány tehetséges, művelt, különleges és nagyon szép. És unatkozik. Megkörnyékezi a tanárát, együtt egyre messzebb sodródnak a tananyagtól, és a férfi már maga sem tudja, mi történik vele. A 18 éves diáklány olyan szenvedélyeket ébreszt benne, amelyekről nem tudta, hogy léteznek. De ez a lány kiszámítatlan. És író akar lenni: vagyis mindig gondoskodik egy új, váratlan fordulatról.

A fattyú (2024. január 25.)

1755-ben Ludvig Kahlen kapitány (Mads Mikkelsen) elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé.

Érdekvédelmi terület (2024. február 8.)

Auschwitz parancsnoka, Rudolf Höss és felesége, Hedwig egy haláltábor melletti házban igyekeznek áloméletet teremteni a családjuknak. Az Érdekvédelmi terület című film, mely Martin Amis angol író 2014-es regényét veszi alapul, a 76. Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol elnyerte a fesztivál nagydíját, továbbá öt kategóriában jelölték Európai Filmdíjra.

Madame Web (2024. február 15.)

Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum.

Bob Marley: One Love (2024. február 22.)

A mozivásznon először láthatjuk Bob Marley történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotásban a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja.

Lefkovicsék gyászolnak (2024. február 29.)

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Dűne: Második rész (2024. február 29.)

A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.

Hófehérke és a hét törpe (2024. március 21.)

A Disney-klasszikus élőszereplős változata Rachel Zegler és Gal Gadot főszereplésével.

2024 mozipremierek

Szökevény csajok (2024. március 14.)

Jamie egy szakítás miatt bánkódik, míg Marianak szüksége van egy kis lazításra. Friss kezdet reményében váratlan útra indulnak Tallahasseeba, de a dolgok gyorsan félresiklanak, amikor összetalálkoznak egy csoport ügyetlen bűnözővel. Ethan Coen vígjátékba hajló thrillere egy trilógia első darabja.

2024 filmek dátum szerint

Challengers (2024. április 25.)

A Challengerrs a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak.

Deadpool 3 (2024. május 2.)

Rozsomák is csatlakozik főhősünkhöz a Deadpool-filmsorozat harmadik részében.

A kaszkadőr (2024. május 2.)

Hősünk Colt (Ryan Gosling) kaszkadőr épp felépült egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, most meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie.

A majmok bolygója: A birodalom (2024. május 23.)

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a dominás fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.

Furiosa: Történet a Mad Maxből (2024. május 23.)

A fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

Garfield (2024. május 30.)

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy.

Agymanók 2. (2024. június 13.)

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser. Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.

Amíg vártok a legjobb filmekre 2024-ben, nézzétek vissza 2023 legjobbjait: