2020 legjobb filmjei: 7 vérfagyasztó horror, ha borzongásra vágysz

Habár számos produkció elkészítése és bemutatása csúszott idén, mégis láttunk 7 olyan izgalmas filmet, amelyet érdemes megnéznie a műfaj kedvelőinek. Válogatásunkhoz a magyarországi bemutatók dátuma alapján szelektáltunk. Jöjjenek hát a legjobb horrorfilmek 2020-ban!

A legjobb horror filmek 2020

A láthatatlan ember

Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes, modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett. Cecilia Kass egy erőszakos kapcsolat csapdájában vergődik egy gazdag és briliáns tudóssal, de egyszer csak úgy dönt, hogy megszökik éjnek évadján, és elrejtőzik. Tervében segítségére van a nővére, egy gyerekkori barát és annak tinédzser lánya. Ám amikor Cecilia erőszakos exe öngyilkosságot követ el, és hatalmas vagyonának egy jelentős részét feleségére hagyja, Cecilia arra gyanakszik, hogy férje halála csak színjáték volt. Amikor a hátborzongató események sora halálos fordulatot vesz, és szerettei életét veszélyezteti, Cecilia elméje kezd megbomlani, miközben kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy kísérti őt valaki, akit senki sem lát… (UIP-Duna Film)

Relic

Az idősödő Ednának nyoma veszik, így lánya, Sam és unokája, Kay kénytelenek hazatérni a mindentől távol eső családi otthonba, hogy megkeressék az asszonyt. Nem sokkal Edna visszatérése után azonban egy gonosz erőre – a demencia manifesztálódására – lesznek figyelmesek, ami kezdi teljesen a hatalma alá vonni az idős nőt.

Nyelés

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi, kicsúszott lába alól a talaj és teljesen elveszítette az irányítást élete felett. Napjait egyedül tölti a fényűző házban, amíg férje munkában van, unalmas óráit próbálja olyan tevékenységgel eltölteni, melyek a férfi kedvére tesznek. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni. (ADS Service Kft.)

A befejezésen gondolkozom

Az Oscar-díj nyertes Charlie Kaufman (Egy makulátlan elme örök ragyogása) filmje Iain Reid elismert regénye alapján készült. Kapcsolatuk bizonytalansága ellenére a fiatal nő (Jessie Buckley) autóútra indul új barátjával (Jesse Plemons) annak családi farmjára. Miközben egy hóvihar fogságba ejti őket a farmon Jake anyja (Toni Collette) és apja (David Thewlis) társaságában, a fiatal nő elgondolkozik azon, amit eddig megtudott és megértett a barátjáról, önmagáról és a világról. (Netflix)

#túlélők

A #túlélők a digitális korban játszódó zombifilm, amelyben egy szörnyű vírus szabadul el a városban, és egy, a lakásába elzárkózó magányos férfi (Yoo Ah-in) mindentől elvágva, kétségbeesetten keresi a kiutat. (Netflix)

A platform

Egy étellel megrakott betonlap halad lefelé szintenként a börtönben. A rabok a felsőbb emeleteken jóllaknak, de az alsó szintekre egyre kevesebb jut. Küszöbön a lázadás. (Netflix)

Szputnyik

A nyolcvanas évek derekán, a hidegháború alatt két orosz asztronauta a Földre téréshez készülődik, amikor megpillantanak egy idegen lényt űrbéli expedíciójuk során. Végül csak egyikük tér haza, aki azonban képtelen felidézni, mi történt társával az űrben, és természetesen a testében élő veszélyes lényről sincs fogalma.

+ 2 rég várt horrorfilm, melynek bemutatóját 2020-ról 2021-re halaszották

Kampókéz

legjobb horror filmek 2020

Gyilkos Halloween

legjobb horror filmek 2020

+ egy magyar film a horror kedvelőinek, melyet szintén 2021-ben mutatnak be:

Miután végigborzongtad az estét a legjobb horror filmekkel, jöhet egy thriller a 2020-as kínálatból: