2020 legjobb filmjei: 10 vígjáték a tökéletes kikapcsolódáshoz

2020-ban jobban ránk fér a kikapcsolódás, mint korábban bármikor. Mivel szívesen ütjük el az időnket vicces filmekkel, a legjobb vígjátékok nyomába eredtünk, és most megosztjuk, mi akadt a horgunkra.

A legjobb filmek 2020-ból – további tematikus ajánlóink:

Legjobb vígjáték filmek 2020: Dolittle

A jó vígjáték ritka, mint a fehér holló. Hogy minél objektívabban tekintsünk a műfajra, adtunk egy esélyt azoknak a karakterszínészeknek is, akik eddig nem voltak a szívünk csücskei. Az alábbi listán az idei év eddigi és jövőbeni termésének (szerintünk) legjobb 10 komédiáját találod!

Mint egy főnök

A hazai mozik márciusban mutatták be Rose Bryne, Salma Hayek és a nemsokára Magyarországon forgató, Tiffany Haddish vígjátékát, melyben szemtanúi lehetünk, ahogy két lelkes, vagány nő vállalkozásba kezd, majd a pénzügyi csőd határára sodródik. Csak úgy mászhatnak ki az adósságok gödréből, ha elfogadják egy látszólag jószándékú befektető (Salma Hayek) ajánlatát, aki azonban hátba szúrja őket. Nem kell félteni hősnőinket, mert a sarkukra állnak, és megmutatják, nem adják könnyen az álmukat. Haddish karaktere és humora mellett egyébként nem lehet szó nélkül elmenni, nagy eséllyel a komika lesz a kedvenc karaktered ebben a történetben.

A másik Missy

Kezeket fel, ki szereti David Spade-et és/vagy a romantikus vígjátékokat? Bármelyik miatt emelnéd magasba a kezed, a Netflix filmje neked való. A sikeres Tim vakrandira megy egy Missy nevű nővel, aki nem átlagos teremtés, és akkor még visszafogottan fogalmaztunk. Látszólag minden férfi rémálva, így a férfi gyorsan elkönyveli magában, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, hogy találkoztak. Nem sokkal később élete szerelmével hozza össze a sors, és a kollégái nyomására elhatározza, elhívja Hawaiira, egy munkahelyi eseményre. Az üzenet rossz célba ér, Missy azonban megjelenik, csak nem az, amelyikre Tim számított…

Sonic, a sündisznó

Régóta tűkön ülve várta a közönség a Sega videójátékára alapuló Sonic, a sündisznó bemutatóját, melyre nálunk 2020 februárjában került sor. A komisz, de szeretnivaló Sonic egy másik bolygóról csöppent ide, amikor veszélybe sodorta az életét szuperképességének leleplezésével. Mindenkitől távol, egy föld alatti barlangban húzza meg magát, és messziről figyeli az embereket, mindaddig, amíg egy napon hatalmasat hibázik. A lebukástól félve azt tervezi, elhagyja a Földet, ám hiba csúszik a számításaiba egy helyi rendfenntartónak hála. Élete legnagyobb kalandja veszi kezdetét, kedvesen poénos szituációkkal és az eséllyel, hogy valódi barátokra lel.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Will Ferrell neve megosztja a vígjátékok kedvelőit, ez esetben viszont bugyutácska karaktere szerethető, és az csak fokozza a film potenciálját, hogy egy minket, európaiakat érdeklő témát dolgoz fel. Az Eurovízióra készülő, szerény ám egyáltalán nem tehetségtelen duó egy csodának (?) köszönhetően képviselheti hazáját, Izlandot. Csupa nagyvárosi bonyodalommal találják szemben magukat, miközben még a családtagjaik is kételkednek abban, hogy labdába rúghatnak a mezőnyben. A korábbi versenyzők részvételével kaphatunk némi betekintést a verseny hátterébe, és igazi, Eurovízióra termett dalokat hallgathatunk. Ferrell partnerét Rachel McAdams játssza (énekhangja: Molly Sandén), nézd meg a Netflix-en!

Dolittle

Robert Downey Jr. az állatokkal beszélni tudó, különc orvos bőrébe bújt, és az értékelések alapján nagy sikerrel formálta meg az Eddie Murphy által népszerűvé tett szerepet. A történet szerint Anglia híres doktora 7 éve, felesége elvesztése óta remeteként éli mindennapjait, de nincs teljesen egyedül, egzotikus állatokkal vette körül magát. A béke és a bújkálás nem tarthat örökké; hazájának szüksége van rá, mert a fiatal királynő beteg. Az uralkodó kérésére nem mondhat nemet, ezért arra kényszerül, hogy elhagyja a birtokot. Útra kel, és miközben csodálatos lényeket fedez fel, állatokból verbuválódott csapat védelmezi. A kalandból mi, nézők kapjuk a legjobb részt: látványos képi világot, és egy kedves sztorit.

Work it

A táncos filmek kedvelői fellélegezhetnek, mert 2020-ban sem maradunk zenés, romantikus szálat nem mellőző, menő mozdulatokban gazdag alkotás nélkül. Ráadásul lehet drukkolni a főszereplőnek, aki mert nagyot álmodni, és saját tánccsapatot szervezett össze, hogy bekerülhessen álmai egyetemére. Csak egy aprócska gond van: a leányzó egyáltalán nem tud táncolni, pedig pár hónap múlva egy versenyen kellene bizonyítania. Az ellenfelek régi motorosok, így a kihívás nagy, de vajon teljesíthetetlen-e? A Netflix-en augusztusban mutatták be a filmet, ami 6 pontos értékeléssel feszít az iMDb-n.

Szerelemben, bűntényben

Az eredeti nyelven The Lovebirds címen futó akcióvígjáték két fiatal egymásra találásával indul, de ne számítsd idilli folytatásra. Az autójukkal valaki halálra gázol egy férfit, és a helyszínre érő katasztrófaturisták pár fotó után rájuk hívják a rendőrséget. A valódi elkövető, aki amúgy rendőrnek adta ki magát és így intézte el, hogy beülhessen a kocsiba, pillanatok alatt köddé válik, a pár pedig szintén menekülőre kell, hogy fogja. Céljuk, hogy tisztára mossák a nevüket, és megtalálják a gyilkost, ám az ügy bonyolultabb és jóval veszélyesebb, mint hinnék. Azért a vicces pillanatok igyekeznek egyensúlyozba hozni a drámai részeket, úgyhogy aki látta, azt állítja, sokat nevetett.

Ami idén érkezik még a hazai mozikba…

A BÚÉK pár évvel ezelőtt „magyarosított” egy nagy sikerű olasz filmet, a Teljesen idegeneket, amelyet a világ több országa hozzánk hasonlóan megfilmesített néhány apró változtatással. A telefont kipakoló, egymás üzeneteibe belenéző társaság történetét most a németek vették kezelésbe; október 22-én Nyílt titkok címmel kerül mozikba.

Legjobb vígjáték filmek 2020: Nyílt titok

Az Amerikába jöttem 2 végre tényleg nem csak terv, hanem maga a valóság, amivel december 17-én mind szembesülhetünk! Vajon a nagysikerű első rész (1988) után mit sikerült összehozni az Eddie Murphy-éknek? Az egész világ izgatottan várja a választ!

Vicces filmek, legjobb vígjátékok 2020
Milyen lesz a folytatás?

 

A Love, Weddings & Other Disasters c. film Diane Keaton és Jeremy Irons főszereplésével december 31-én kerül filmszínházaink vetítővásznára. A több szálon futó történet egy romantikus vígjáték az esküvőszervezők és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatók világából. A sors furcsa fintora, hogy míg mások számára tökéletessé próbálják tenni a nagy napot, a saját kapcsolataikra inkább a „furcsa” szó illik.

Vicces filmek, legjobb vígjátékok 2020

Mivel egészítenéd ki a listánkat?

És ha nem csak legjobb vígjátékok érdekelnek, azábbi cikkben találhatsz még pár vicces filmet 2020-ból: