2020 legjobb filmjei: 8 karácsonyi film a téli ünnepi hangulathoz

Közeleg a karácsony, érkezik a Mikulás, ilyenkor egyre többen keresünk téli ünnepi hangulatú mozikat az esti bekuckózáshoz. Természetesen idén is érkeznek a külön ez alkalomra gyártott romantikus filmek és mesefilmek, amelyek hol jobbak, hol gyengébbek. Jöjjenek a – várhatóan – legjobb karácsonyi filmek 2020-ban!

Téli ünnepek - legjobb karácsonyi filmek 2020

Alkalmi randevú

Sloane (Emma Roberts) és Jackson (Luke Bracey) utálják az ünnepeket. Soha nincs partnerük, mindig a gyerekek asztalához ültetik őket vagy kínos randikba kényszerülnek. De amikor a két idegen egy különösen szörnyű karácsony alkalmával összetalálkozik, megegyeznek, hogy az elkövetkező év minden jeles napja alkalmával egymás „ünnepi partnerei” lesznek . Az ünnepek iránti közös utálatuk, valamint az, hogy biztosítják egymást arról, hogy nem táplálnak romantikus érzelmeket a másik iránt, tökéletes kísérőkké teszi őket, ami aztán néhány vicces és provokatív bulihoz vezet. Ahogy azonban az abszurd ünnepek éve a vége felé közeledik, Sloane és Jackson rájön, hogy a közösen utált dolgok váratlanul közös szerelemhez vezetik őket. (Netflix)

Karácsonyi meglepi

Állítólag egy házasságban a lánykérés a legszebb pillanat. Feledhetetlen, felülmúlhatatlan emlék. Kivéve, ha minden rosszul sikerül. Abby (Kristen Stewart) nagyon készül. Mindent eltervez, mindent kigondol, és már a boldogság gondolatától is boldog: a nagy karácsonyi családi összejövetelen akarja megkérni a barátnője kezét. Csak egy a baj: amikor megérkezik Harper (Mackenzie Davis) karácsonyi családi partijába, kénytelen szembesülni vele, hogy a szerelme még nem árulta el a szüleinek, hogy egy lánnyal él. És amikor megismeri őket, azt is megérti, miért nem mert még beszélni nekik… Karácsonyi romantikus vígjáték sok szerelemmel, meghatódással és vad poénnal – egy kicsit másképpen, mint megszoktuk. (Hulu)

Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás

Vajon sikerül Stacynek és Margaretnek ismét helyet cserélni, hogy Margaret több időt tölthessen Kevinnel a koronázás előtt? Vagy az új hasonmás, a bulizós Fiona meghiúsítja a karácsonyi terveiket? A Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás főszerepében Vanessa Hudgens, Vanessa Hudgens és… Vanessa Hudgens látható. (Netflix)

Lelki ismeretek

A Pixar új mesefilmjének főszereplője Joe Gardner, egy középiskolai zenetanár, akinek leghőbb vágya, hogy egyszer valódi jazz-zenész legyen, ám úgy érzi, ez soha nem fog összejönni. Ám amikor álma végre beteljesülni látszik, hirtelen egy fantáziavilágban találja magát, ahol rákényszerül, hogy egy 22 nevű lélek társaságában elgondolkozzon azon, valójában mi is az a lélek.

A Lelki ismeretek rendezője az Oscar-díjas Pete Docter (Szörny Rt., Fel!, Agymanók), társrendezője pedig Kemp Powers. A főszereplők eredeti hangját Jamie Foxx és Tina Fey szolgáltatja.

Karácsonyi krónikák: Második rész

Két év telt el azóta, hogy Kate (Darby Camp) és Teddy Pierce (Judah Lewis) megmentette a karácsonyt, és sok változás történt. Kate, az immár cinikus tinédzser, kénytelen Cancunban tölteni a karácsonyt édesanyja új barátjával és annak fiával, Jackkel (Jahzir Bruno). Kate nem hajlandó elfogadni új családját, ezért úgy dönt, hogy elszökik. De amikor egy rejtélyes és bajkeverő krampusz azzal fenyeget, hogy lerombolja az Északi-sarkot és mindörökre eltörli a karácsonyt, Kate és Jack váratlanul új kaland részeseivé válnak a Mikulással (Kurt Russell). A csupa szív és humoros Karácsonyi krónikák: Második rész egy akciódús kalandfilm az egész család számára, amelyet átjár a karácsony szelleme. Írta és rendezte Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter), a másik főszerepben pedig Goldie Hawn látható. (Netflix)

További 2020-as mozik, amelyek hangulatuk miatt illenek a legjobb karácsonyi filmek közé:

Doolite

Robert Downey Jr. az állatokkal beszélni tudó, különc orvos bőrébe bújt, és az értékelések alapján nagy sikerrel formálta meg az Eddie Murphy által népszerűvé tett szerepet. A történet szerint Anglia híres doktora 7 éve, felesége elvesztése óta remeteként éli mindennapjait, de nincs teljesen egyedül, egzotikus állatokkal vette körül magát. A béke és a bújkálás nem tarthat örökké; hazájának szüksége van rá, mert a fiatal királynő beteg. Az uralkodó kérésére nem mondhat nemet, ezért arra kényszerül, hogy elhagyja a birtokot. Útra kel, és miközben csodálatos lényeket fedez fel, állatokból verbuválódott csapat védelmezi. A kalandból mi, nézők kapjuk a legjobb részt: látványos képi világot, és egy kedves sztorit. (UIP-Duna Film)

Téli ünnepek - legjobb karacsonyi filmek 2020

Ha még több vígjátékra vágysz a téli ünnepek alatt, nézd meg 2020-as válogatásunkat! >>

Emma

A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában. A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak eme sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt. Jane Austen imádott, örökérvényű komédiája egy új köntösben látható, ráadásul egy szikrázóan élvezetes adaptációban. (UIP-Duna Film)

Téli ünnepek - legjobb romantikus karácsonyi filmek 2020

Ha még több romantikus filmre vágysz karácsonykor, nézd meg a legjobbakat 2020-ból! >>

Álomépítők

A 12 éves Minna élete a feje tetejére áll, mikor új mostoha nővére Jenny beköltözik hozzájuk. Az jövevénnyel csak a baj van, és Minna szeretné, ha eltűnne az életéből. Egyik este Minna találkozik az álomépítőkkel és rájön, hogy meg tudja változtatni Jennyt az álmain keresztül. De az álmok módosítgatása komoly következményekkel jár, és most alá kell merülnie, hogy megmentse Jennyt az álomvilágban és a családját a valódiban. (ADS Service Kft.)

Téli ünnepek - legszebb karácsonyi filmek 2020

Ha még több animációs mesefilmre vágysz, nézd meg 2020-as válogatásunkat! >>

A legjobb karácsonyi filmek után, jöhet egy családi mozi 2020-ból?

 

Ha pedig kimozdulnál otthonról, javaslunk pár helyszínt, ahonnan a legszebb fotók készülhetnek a téli ünnepek idején: