7+7 kihagyhatatlan családi film az elmúlt évekből fesztelen karácsonyi estékre

A családi film nehéz műfaj, hisz olyan alkotásnak kell lennie, mely gyerekeknek és felnőtteknek is szórakozást jelent. Összegyűjtöttünk nektek 14 olyan alkotást (7 animációsat és élőszereplőset), ami megugroja ezt. Jöjjenek hát a legjobb családi, karácsonyi filmek az elmúlt évekből!

legjobb családi, karácsonyi filmek 2023
A vadon hívó szava az elmúlt évek egyik legjobb családi filmje

Jöjjenek elsőként a legjobb animációs filmek karácsonyra:

Raya és az utolsó sárkány (Disney+)

Egy magányos harcos, Raya, a legendás utolsó sárkányt keresi, hogy egyesítse a széthullott világot. Az útja során rájön, hogy a sárkánynál többre van szükség a világ megmentéséhez – bizalom és csapatmunka is kell hozzá.

Lelki ismeretek (Disney+)

Tűnődtél már azon, honnan erednek a szenvedélyeid, az álmaid, az érdeklődéseid? A Pixar filmje egy különleges, kozmikus világba repít, ahol megismerhetitek a válaszokat a legnagyobb kérdésekre.

Luca (Disney+)

A gyönyörű olaszországi tengerparti településen játszódó Luca hőse egy kisfiú, aki feledhetetlen, fagylalttal, tésztával és végeláthatatlan robogózásokkal teli nyarat él át. Lucával együtt részese a kalandoknak újdonsült barátja is, ám a sok mókázást beárnyékolja egy súlyos titok: mindketten tengeri szörnyek a víz alatti világból.

Előre (HBO Max, Disney+)

Egy városi fantáziavilágban két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék, maradt-e még némi varázslat a világban.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (SkyShowtime, Apple TV+)

Csizmás Kandúr, a bátor bandita, elveszítve nyolc életét, most vissza akarja szerezni azokat, így nekivág a Fekete Erdőnek, hogy megkeresse a legendás Kívánságcsillagot. Egykori társával Puha Praclival és új barátaival felveszik a harcot a Három Medve Maffiacsaláddal és a Nagy Gonosz Farkassal.

Encanto (Disney+)

A Madrigal család tagjai emberfeletti tehetségekkel rendelkeznek, kivéve Mirabelt, aki felfedezi, hogy ő lehet családja egyetlen reménye, amikor a család varázsa veszélybe kerül.

A kívánágsárkány (Netflix)

Az eltökélt Tin újra közel akar kerülni gyerekkori legjobb barátjához, amikor egy mágikus kívánságsárkány megismerteti vele a lehetőségek varázsát.

Most pedig jöjjenek a legjobb élőszereplős családi filmek:

Igen nap (Netflix)

A szülők, akik általában nemmel felelnek gyermekeik legvadabb kívánságaira, ma pár szabály megtartásával igennel válaszolnak, hajmeresztően őrült kalandokba keveredve.

Ruby segítségével (Neflix)

Egy járőr arról álmodik, hogy csatlakozik az elit K-9-es egységhez, és összeáll az okos, ám pajkos menhelyi kutyussal, Rubyval. Igaz történet alapján.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak (Netflix)

Nikolas, egy hétköznapi kisfiú, különleges kalandra indul az északi havasokban, hogy megkeresse édesapját, és beteljesítse sorsát egy varázslatos történetben.

A vadon hívó szava (Disney+)

Buck, egy imádnivaló kutya kényelmes életét fenekestül felforgatja, amikor az alaszkai Yukon vadonjában találja magát, ahol végül megtalálja igazi helyét a világban.

Sonic, a sündisznó 2 (Netflix)

Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen. Amikor Dr. Robotnyik visszatér, egy pusztító erejű smaragd után kutatva, a kék sündisznónak és új barátjának, Tailsnek együtt kell megakadályozniuk, hogy a kő rossz kezekbe kerüljön.

Legendás állatok: Dumbledore titkai (Apple TV+)

A Harry Potter előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen.

+1 friss családi film, ami 2023 karácsonyán került a mozikba:

Wonka

Willy Wonka fiatal korát felfedező film, amely bemutatja, hogy hogyan vált a csokoládé mágusává, küzdve egy csokigyáros trióval és megőrizve jókedvét a nehézségek ellenére.

További csodás új karácsonyi filmek 2023-ból: