17 elbűvölő új karácsonyi film 2023-ból, amit még biztos nem láttál

Összegyűjtöttük nektek a legjobb új karácsonyi filmeket 2023-ból a streamingoldalakról és a mozikból, amik garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot. Persze többségüktől ne várjunk díjnyertes alakításokat, inkább csak könnyed szórakozást a hideg, latyakos estékre. 

A legjobb új karácsonyi filmek 2023-ban a Netflixen és társain:

Karácsony az autósmoziban (Netflix)

Egy ügyvédnő karácsonyi álma egy régi mozi megmentése, ám a szálak összekuszálódnak, amikor kiderül, az épületet eladni szándékozó férfi egy régi szerelme.

Karácsonyi filmek 2023

Karácsonyi szikra (HBO Max)

Az özvegy Molly nem hiszi, hogy valaha újra rátalál a szerelem. Karácsonykor meglátogatja a lányát és az ünnep csodája őis is elvarázsolja.

Családi cserebere (Netflix)

Egy családban néhány nappal karácsony előtt kitör a káosz, amikor egy ritka kozmikus eseménynek köszönhetően a szülők testet cserélnek tinédzser gyerekeikkel.

Egy igazi karácsony (Disney+)

Vidám és megható történet egy atlantai szociális munkás karácsonyi útjáról a lányával és egy titokzatos vörös öltönyös férfival, amely segít neki emlékezni a karácsony örömére és varázslatára.

Legviccesebb karácsonyi filmek 2023

Festői karácsony (Netflix)

Egy művészi hajlamú séf lehetőséget kap az igaz szerelemre, amikor a lenézett festménye felkelti egy elismert illusztrátor figyelmét, aki a városban tölti az ünnepeket.

blank

Karácsonyi fénytusa (Amazon Prime)

Ez a derűs karácsonyi vígjáték egy férfiról szól, aki elszántan küzd, hogy megnyerje környéke éves házdíszítési versenyét, közben egy csintalan tündérrel köt üzletet, aki életre kelti a karácsony 12 napját.

blank

A csodálatos panzió (Netflix)

Egy blogger egy kisvárosi panziót értékel karácsonykor, majd végül segíteni kezd a küszködő tulajdonosoknak – közben pedig beleszeret a fiukba.

Legjobb karácsonyi filmek 2023

Karácsonyi koldus és királyfi (HBO Max)

Egy szövetségi ügynök informátora hirtelen eltűnik egy nyomozás közepén, ezért felbérel egy hasonmást hogy játssza el a szerepet.

Romantikus karácsonyi filmek magyarul

Örömteli karácsony (Netflix)

Egy áttörésre váró színésznő nagy reményekkel vállal szerepet egy helyi, zenés karácsonyi darabban, ám az előadás nem csak a színpadon, a szerelemben is sikert hozhat.

Megható karácsonyi filmek magyarul

A bársony nyuszi (Apple TV+)

A Margery Williams klasszikus könyvén alapuló A bársony nyuszi az önzetlen szeretet varázsát ünnepli. Amikor William karácsonyra egy új kedvenc játékot kap, felfedez egy életre szóló barátot és egy varázslatos világot nyit meg.

blank

Édes karácsony (Netflix)

Amikor egy nő gimis szerelme váratlanul befektet a családja cukorkabizniszébe, egyáltalán nem örül a közös munkának. De vajon megváltozik a véleménye?

legjobb romantikus karácsonyi filmek 2023

Karácsonyi mese (HBO Max)

Egy gazdag boltos fia úgy dönt, hogy modern Robin Hoodként karácsonyi ajándékokat lop a gazdagoktól, hogy azokat a valóban rászorulóknak adja át.

blank

Karácsonyi filmek 2023 decemberében a magyar mozikban:

Wonka (mozipremier: 2023. december 14.)

Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek.

Masha és a Medve 2: Dupla móka (mozipremier: 2023. december 14.)

Biztonsági öveket becsatolni! – kezdődik a vad utazás, Masha útnak indul az erdőből, hogy megjárja a várost, majd visszatérjen otthonába! Az első állomás egy esküvő: amikor Masha megérkezik, mindenhol a baj jár a nyomában. Masha nem kis felfordulást okoz, miközben az esküvői fátyollal szórakozik, tortakocsin versenyez és galambokat kerget. Ezt követően átutazunk egy magával ragadó és szívmelengető karácsonyi kalandba, amelynek középpontjában a tizenkét hónap áll.

Az első igazi karácsony (mozipremier: 2023. december 21.)

Az élet akkor a legjobb, ha megoszthatjuk azt azokkal, akiket szeretünk – különösen karácsonykor. Kicsivel karácsony előtt a 11 éves Stine egyedül van a hideg téli éjszakában. A vonatról leszállva azonnal menedéket keres és véletlenül a Suszter utcába téved. A lány megismerkedik Andersasn bácsival, a helyi suszterrel, aki befogadja a gyermeket. Találkozásuk mindkettejük életét megváltoztatja.

Van valami a pajtában (mozipremier: 2023. december 21.)

Bill és családja a norvég hegyekbe költözik, miután örökölnek egy családi házat. Fia, a tizenkét éves Lucas hamar felfedezi, hogy a hatalmas telken nem csak ők laknak, egy félénk, koboldszerű lény él a pajtában. A pajta koboldok barátságosak egészen addig, amíg az ember betart három egyszerű szabályt a területükön: ne csapj nagy zajt, került a mesterséges fényt és ne módosíts a pajtán! Mikor Bill és családja karácsony napján megszegi mindhárom szabályt, elszabadul a pokol. (16 éven felülieknek)

Tomi, Polli és a varázsfény (mozipremier: 2023. december 21.)

A 11 éves Tominak születése óta rendkívüli tulajdonsága van: a szó szoros értelmében ragyog. Emiatt szülei óvják-féltik, és rövid pórázon tartják. A kisfiú napjai nagy részét otthon tölti a szobájában kialakított bunkerében, és arról álmodozik, hogy egyszer lesz majd egy barátja. Karácsony előtt egy különleges kislány, Polli költözik a szomszédjukba, aki hamarosan felforgatja Tomi életét. A két gyerek szövetkezik, és elhatározzák, hogy felgöngyölítik a házukban egyre jobban uralkodó sötétség rejtélyét, hogy újra napfényt hozzanak a szürke ház életébe.

blank

Ha ennyi karácsonyi film nem lenne elég, nézd meg 2022-es ajánlónkat is: