2020 legjobb filmjei: 12 családi mozi, hogy közös legyen az élmény

Olyan filmet keresel, ami az egész famíliának élményt nyújt a legkisebbektől a nyugdíjasokig? Jó helyen jársz! Összegyűjtöttük a legjobb családi filmeket 2020-ból, neked csak ki kell választani a hozzátok illőt.

A legjobb családi filmek 2020

Mulan

Az elismert rendező, Niki Caro kelti most életre Kína legendás harcosának történetét a Disney Mulan című filmjében. A rettenthetetlen fiatal lány mindent kockára tesz a családjáért és hazájáért, így válik belőle az egyik legnagyobb harcos, aki valaha született Kínában. (Fórum Hungary)

Dolittle

Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában. A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa. A film rendezője az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Sziriána, Traffic), a producer Joe Roth és Jeff Kirschenbaum (Demóna, Alice Csodaországban), valamint Susan Downey (A Sherlock Holmes sorozat, A bíró). (UIP-Duna Film)

A vadon hívó szava

A klasszikus irodalmi mű alapján készült A vadon hívó szava új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz. A Harrison Ford főszereplésével készült filmet Chris Sanders (Így neveld a sárkányodat) rendezte. Az élő felvételeket animációval ötvöző A vadon hívó szava a legújabb trükktechnológiát hasznosítva varázsolja állati szereplőit is fotorealisztikus, érző lényekké. (Fórum Hungary)

Nagypapa hadművelet

Ed, családja unszolására beköltözik a lányáékhoz, ezzel akaratlanul is kitúrva középső unokáját, Petert a szobájából. A padlásra száműzött fiút persze nem kell félteni, úgy dönt, felveszi a kesztyűt nagyapja ellen, és visszaszerzi azt, ami az övé. Amire Peter nem számít, hogy egy meglehetősen harcedzett öregúrral sodorta össze a sors. Robert Kimmel Smith nagy sikerű, azonos címet viselő regényének adaptációja egy nagyapa és unokája közti párharcra koncentrál. (Prorom Entertainment Kft.)

Karácsonyi krónikák 2

Két év telt el azóta, hogy Kate (Darby Camp) és Teddy Pierce (Judah Lewis) megmentette a karácsonyt, és sok változás történt. Kate, az immár cinikus tinédzser, kénytelen Cancunban tölteni a karácsonyt édesanyja új barátjával és annak fiával, Jackkel (Jahzir Bruno). Kate nem hajlandó elfogadni új családját, ezért úgy dönt, hogy elszökik. De amikor egy rejtélyes és bajkeverő krampusz azzal fenyeget, hogy lerombolja az Északi-sarkot és mindörökre eltörli a karácsonyt, Kate és Jack váratlanul új kaland részeseivé válnak a Mikulással (Kurt Russell). A csupa szív és humoros Karácsonyi krónikák: Második rész egy akciódús kalandfilm az egész család számára, amelyet átjár a karácsony szelleme. Írta és rendezte Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter), a másik főszerepben pedig Goldie Hawn látható. (Netflix)

Sonic, a sündisznó

Régóta tűkön ülve várta a közönség a Sega videójátékára alapuló Sonic, a sündisznó bemutatóját, melyre nálunk 2020 februárjában került sor. A komisz, de szeretnivaló Sonic egy másik bolygóról csöppent ide, amikor veszélybe sodorta az életét szuperképességének leleplezésével. Mindenkitől távol, egy föld alatti barlangban húzza meg magát, és messziről figyeli az embereket, mindaddig, amíg egy napon hatalmasat hibázik. A lebukástól félve azt tervezi, elhagyja a Földet, ám hiba csúszik a számításaiba egy helyi rendfenntartónak hála. Élete legnagyobb kalandja veszi kezdetét, kedvesen poénos szituációkkal és az eséllyel, hogy valódi barátokra lel. (UIP-Duna Film)

Artemis Fowl

A 12 éves Artemis Fowl felmenői egytől-egyig valóságos bűnözőzsenik. A fiú apja nyomát keresi, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Hűséges komornyikja társaságában Artemis felfedez egy ősi, földalatti civilizációt; egy technológiailag előrehaladott világot, amit tündérek népesítenek be. Miután arra a következtetésre jut, hogy apja eltűnéséhez köze van e titkolózó, zárkózott tündérvilágnak, a ravasz Artemis veszélyes tervet eszel ki – oly veszélyeset, amely végül kockázatos elmeháborúba sodorja a mindenható tündérekkel. Eoin Colfer fantasyregény-sorozatából Kenneth Branagh, a Thor és a Hamupipőke rendezője készített filmet. (Fórum Hungary)

Táncra fel

Miután Aprilnek (Sofia Carson) nem sikerül befutni a Broadway színpadán, hazatér szülővárosába, és vonakodva elvállalja, hogy felkészít egy fiatal táncosokból álló szedett-vedett csoportot egy nagy táncversenyre. (Netflix)

Kémecském

JJ (Dave Bautista), a profi CIA ügynök álmában sem gondolta, hogy a karrierje egyszer egy 9 éves kislány kezébe kerül. Miután egy félresikerült bevetést követően lefokozzák az acélos ügynököt, egy sima üggyel bízzák meg: egy családot kell megfigyelés alatt tartania. Egy nem várt fordulat azonban veszélybe sodorja a látszólag egyszerű küldetést: a família egyik tagja, a leleményes Sophie (Chloe Coleman) megtalálja a szobájában a CIA által elrejtett kamerákat. A lány üzletet ajánl, ha JJ megtanítja őt a kémszakma trükkjeire, akkor nem leplezi le az ügynököt. És bár JJ minden porcikájával tiltakozik a dolog ellen, mégis belemegy a szokatlan alkuba.

Az 50 első randi és az Álommeló rendezője, Peter Segal, – akinek számos kultikus klasszikust is köszönhetünk – , több, mint húszévnyi tapasztalattal a vígjátékok világában ismét egy vidám, poénos akció-komédiával örvendezteti meg a mozirajongókat. Az egykori pankrátor, Dave Bautista – aki már olyan filmekben bizonyított, mint A galaxis örzöi, a Szárnyas fejvadász 2049, vagy a Bosszúállók: Végjáték – ezúttal a komikusi oldalát is megvillantja a tehetséges Chloe Coleman (Hatalmas kis hazugságok), és Ken Jeong (Másnaposok-trilógia) oldalán. (Freeman Film)

A legjobb animációs családi filmek 2020-ban

Lelki ismeretek

A Pixar új mesefilmjének főszereplője Joe Gardner, egy középiskolai zenetanár, akinek leghőbb vágya, hogy egyszer valódi jazz-zenész legyen, ám úgy érzi, ez soha nem fog összejönni. Ám amikor álma végre beteljesülni látszik, hirtelen egy fantáziavilágban találja magát, ahol rákényszerül, hogy egy 22 nevű lélek társaságában elgondolkozzon azon, valójában mi is az a lélek.

A Lelki ismeretek rendezője az Oscar-díjas Pete Docter (Szörny Rt., Fel!, Agymanók), társrendezője pedig Kemp Powers. A főszereplők eredeti hangját Jamie Foxx és Tina Fey szolgáltatja. (Fórum Hungary)

Előre

Ian és Barley, két tizenéves elf testvér apa nélkül nőtt fel. A lúzer, önbizalomhiányban szenvedő kisebbik 16. születésnapján előkerül a varázsbot, amit az apjuk hagyott rájuk, és aminek segítségével visszahozhatnák őt 24 órára. Ám a varázslat nem egészen úgy sikerül, ahogy kellene, és a két tini egy rozoga furgonon elindul, hogy bejárják a mágikus világot, amiről azt hitték, már rég eltűnt. Amikor az anyjuk, Laurel rájön, hogy a fiai eltűntek, a különös Manticórral elindul megkeresni őket. (Fórum Hungary/HBO)

SpongyaBob: Spongya szökésben

Amikor legjobb barátját, Garyt hirtelen elrabolják, SpongyaBob Bikinifenéktől messze, egy őrült küldetésre viszi Patrickot, hogy megmentsék rózsaszínű haverjukat. (UIP-Duna Film/ Netfix)

További animációs filmeket 2020-as válogatásunkban találsz >>

Ha a legjobb 2020-as családi filmek végére értetek, jöhet ráadásnak egy jó vígjáték: