2020 legjobbjai: 18 Netflix-sorozat, amit nem hagyhatsz ki idén

Véget ért az előző kedvenc és most épp új sorozatot keresel? Ebben próbálunk segíteni azzal, hogy összegyűjtöttük neked 2020 legjobbjait a Netflixen. Van köztük dráma, vígjáték, dokumentum, de valóságshow műfajú műsor is, neked csak ki kell választani a hozzád illőt.

A legjobb Netflix sorozatok 2020-ban

A vezércsel (The Queen’s Gambit)

Az 1950-es években egy árvaházban élő kislány elképesztő sakktehetségről tesz tanúbizonyságot. Ám a siker felé vezető úton egy rejtélyes függőséggel is meg kell küzdenie.

A távolban (Away)

Emma Green parancsnok hátrahagyja férjét és lányát, hogy hároméves, veszélyes marsi küldetésre induljon nemzetközi űrhajóscsapatával.

Szereplők: Hilary Swank, Josh Charles, Vivian Wu

Ratched

1947-ben Mildred Ratched nővérként kezd dolgozni egy vezető pszichiátriai kórházban. Elegáns külseje mögött azonban egyre erősödő, sötét erők lappanganak.

Szereplők: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Judy Davis

A másik út (Unorthodox)

A brooklyni hászid zsidó nő az elrendezett házasság elől Berlinbe menekül, ahol egy csapat zenész befogadja. A múltja azonban utána nyúl.

Szereplők: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

Hollywood

A II. világháború utáni Hollywoodban egy feltörekvő színészekből és filmesekből álló ambiciózus csoport szinte bármit megtesz azért, hogy bekerüljön a show-bizniszbe.

Szereplők: David Corenswet, Jeremy Pope, Darren Criss

Bébicsőszök klubja (The Baby-Sitters Club)

Ann M. Martin népszerű könyveinek modern feldolgozása egy vadonatúj sorozatban öt barátnőről, akik saját házi bébiszitter bizniszbe kezdenek.

Szereplők: Sophie Grace, Momona Tamada, Shay Rudolph

White Lines

Zoe Walker maga mögött hagyja addigi csendes életét, és Ibizára utazik, hogy kiderítse, mi történt eltűnt bátyjával, de a nyomozás züllött és veszélyes útra viszi.

Szereplők: Laura Haddock, Nuno Lopes, Marta Milans

Vér és víz (Blood & Water)

Egy véletlen találkozás után a fokvárosi tinédzser elhatározza, hogy kideríti, a magániskola úszócsillaga nem az ő, születésekor elrabolt nővére-e.

Szereplők: Ama Qamata, Khosi Ngema, Gail Mabalane

Én még sosem… (Never Have I Ever)

Az indiai származású amerikai kamaszlánynak borzalmas éve volt, és most szeretne népszerű lenni – de se a barátai, se a családja, se az érzései nem könnyítik ezt meg.

Szereplők: Maitreyi Ramakrishnan, Poorna Jagannathan, Richa Moorjani

Gentefied

A Morales-kuzinok mindent megtesznek, hogy megmentsék a nagypapa tacoüzletét, és beteljesítsék álmaikat, ám Los Angeles-i környékük dzsentrifikációja minden feldúl.

Szereplők: J.J. Soria, Carlos Santos, Karrie Martin

Az idegen (The Stranger)

Miután egy idegen megdöbbentő tényeket tár fel Adam Price-nak a feleségéről, a példás családapa rejtélyes ügybe keveredik, miközben kétségbeesetten kutat a válaszok után.

Szereplők: Richard Armitage, Siobhan Finneran, Jennifer Saunders

A legjobb Netflix-sorozatok 2020-ban: Dokumentum

A New Orleans-i gyógyszerész (The Pharmacist)

A louisianai gyógyszerész fia tragikus halála után a végsőkig elmegy, hogy leleplezze az egyre terjedő ópiátfüggőség mögött burjánzó korrupciót.

Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig (The Last Dance)

A dokumentumsorozat elmeséli a szupersztár Michael Jordan és a Chicago Bulls felemelkedését a 90-es években sose látott felvételekkel az emlékezetes 1997-98-as szezonból.

Hatalom és perverzió: A Jeffrey Epstein-sztori (Jeffrey Epstein: Filthy Rich)

A túlélők történeteire épülő dokumentumsorozat feltárja, hogyan használta fel Jeffrey Epstein, az elítélt szexragadozó vagyonát és hatalmát a zaklatások során.

Tigrisvilág (Tiger King: Murder, Mayhem and Madness)

A nagymacska-tenyésztéséhez kapcsolódó alvilági bérgyilkostörténetben a különc figurák társaságában kicsúszik az irányítás az állatkert tulajdonosának kezei közül.

Lenox Hill

Dokumentumsorozat a New Yorkban működő legendás Lenox Hill-i Kórház négy orvosáról, akik próbálnak egyensúlyt teremteni a magánélet és a szakmai elhivatottság között.

Zac Efronnal a Föld körül

Zac Efron színész és Darin Olien wellnessguru világ körüli utazásra indul az egészséges és fenntartható életmód titkát keresve.

A legjobb Netflix-sorozatok 2020-ban: Valóságshow

Házasság indiai módra (Indian Matchmaking)

Sima Taparia házasságközvetítő végigkalauzolja amerikai és indiai ügyfeleit az elrendezett házasságok útvesztőjén, belülről mutatva be a ma is élő ősi hagyományt.

Ha nem csak a 2020-as Netflix-sorozatok érdekelnek, érdemes átnézned az HBO GO-ra is, ott ezek voltak eddig a legjobbak idén:

Ha pedig a legjobb 2020-as Netflix-filmek közül válogatnál: