30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. augusztus 7-11.

Megannyi izgalmas program vár ránk Budapesten augusztus második hétvégéjén, legyen szó kertmoziról, vásárról vagy egy bulis estéről. Egy biztos: nem fogtok unatkozni!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

IDMC – Nemzetközi táncworkshop warm-up // Kristály Színtér (2024. augusztus 5-8.)

2025-ben ismét életre hívják az IDMC legendás tánckurzusát, melynek megalapozása idén nyáron kezdődik, az IDMC Nemzetközi Táncworkshop Warm-up elnevezésű négynapos programmal, mely ízelítőt ad a táncolni vágyóknak abból, amire a 2025-ös workshopon számíthatnak.

Facebook-esemény >> 

Viadukt Fesztivál – Ingyenes programok a szabad rakparton (egész héten)

A július 26. és augusztus 18. között megrendezésre kerülő Viadukt Fesztiválon a kultúra, a közösségi összefogás és az őszinte, felszabadult hangulat találkozik, mindezt pedig kitűnő zenék kísérik majd.

Részletes program >> 

Sziget Festival 2024 // Hajógyári-sziget (2024. augusztus 7-13.)

Idén 30. alkalommal jelentkezik a Sziget, Európa egyik legszínesebb fesztiválja, ahol mindenki megélheti a szabadság élményét. Ahol megférnek egymás mellett különböző stílusok, programok és kultúrák, ahová belépve magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes mozi a Bikás Parkban (2024. augusztus 8-9.)

Igazi családi moziélményt nyújtanak a mindig nyüzsgő Bikás parkban zajló filmvetítések: a hatalmas vászon előtt elterülő réten és dombon pokrócok, párnák, piknikszékek várják a közönséget. Olyan kultikus filmeket élvezhetünk, amik tökéletesek egy könnyed nyárestés szabadtéri programhoz. Augusztus 8-án a Mamma Mia 2, augusztus 15-én a Forrest Gump, augusztus 22-én A legnagyobb showman, augusztus 29-én pedig a Guy Ritchie rendezte Scherlock Holmes kerül műsorra. A Bikás park vetítésein való részvétel ingyenes!

Moziműsor >>

Hullócsillagok Éjszakája // Svábhegyi Csillagvizsgáló (2024. augusztus 10-11.)

Augusztusban megérkeznek a nyári égboltra ünnepet varázsoló Perseida meteorraj hullócsillagai. A Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 10-én és 11-én, két egymást követő napon már délután 5 órától izgalmas, interaktív programokkal várnak benneteket. Nappali csillagászat, interaktív gyerekprogramok, bolygószimatolás, csillagképkirakó, napnyugta után pedig csillagképtúrára és esti csillagvizsgálásra is számíthattok. Sőt mi több, a nap folyamán igazi hullócsillagokat is foghattok majd a kezetekben! 

Részletek >>

hétvégi programok Budapest
Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Budapesti programok szerdán (2024. augusztus 7.)

Gellért-hegyi moldvai táncház

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától. 

Részletek >>

Mehringer x 10 éves Akvárium Klub Terasz 

Egész nyáron változatos szabadtéri koncerteken vehetünk részt az Akvárium Klub teraszán, melyekre ingyenes a belépés. Augusztus 7-én a Mehringer érkezik a népszerű bulihely teraszára!

Facebook-esemény >>

Cseh Tamás-emlékkoncert a Vodku Fiaival // József Attila Emlékhely 

A Vodku fiai ismét összegyűlnek a József Attila Emlékhelyen, hogy eljátsszák immár több nemzedék kedvenc dalait.

Facebook-esemény >> 

Csütörtöki programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 8.)

Karinthy Ferenc: Dunakanyar // Szentendre 

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével, Szentendre Fő terén elevenedik meg Karinthy Ferenc keserédes komédiája, melyben egy zárás előtt álló kávéfőzőnő vonakodva bár, de kiszolgál egy magányos idegent.

Tovább az eseményre >>

Nemzetközi Cigány Dal Napja // Benczúr Ház 

A Benczúr Kerti Esték keretében ingyenes koncertekkel ünnepelhetjük meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját augusztus 8-án, a meseszép Benczúr utcai palota kertjében. Akik a segítségünkre lesznek az ünneplésben: a Misztrál, a Romengo és Lakatos Mónika, valamint a Parno Graszt. Kezdés 7 órakor. 

Facebook-esemény >>

Keressetek fel egy kiállítást a hétvégén: 

Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus koncertje // Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplom 

Egy igazán különleges hangverseny érkezik az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomba Erzsébetvárosban, ahol a reflektorfényben a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara áll majd. A Zenekar megalakulása Vashegyi György karmester nevéhez fűződik, és célja az volt, hogy erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok megbecsülésének szükségességét. A Zenekar hangversenyei ennek megfelelően a nemzeti összefogás kiemelkedő kulturális eseményei. Ezen a Joseph Haydn munkásságát ünneplő estén fellép még a régizene-specialista Purcell Kórus, valamint kiemelkedő szólisták is.

Részletek >>

Ingyenes zenés esték a Ferenc téren 

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön július 4. és augusztus 8. között. A IX. kerület szívében Elek István és Gyárfás István lép fel augusztus 8-án.

Facebook-esemény >>

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 9.)

Gasztroest a piacon – Grill és fröccs // Esztergomi Piac

Augusztus 9-én az egyébként is nyüzsgő Esztergomi Piac különleges gasztroest otthona lesz. Egy felejthetetlen grillparti keretében tölthettek el egy izgalmas estét, élő zenével és természetesen frissen készült grillételekkel megfűszerezve.

Tovább az eseményre >>

Charlie // Fesztiválsziget Esztergom

Charlie koncert augusztus 9-én a Fesztiválsziget Esztergom színpadán, a Dunától alig egy karnyújtásnyira.

Tovább az eseményre >>

BakátsPéntek ingyenes koncertek // Bakáts tér 

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel. 

Facebook-esemény >>

Pénteken van az Állatkertek Napja is: 

Nagy Emma Quintet-koncert // Virág Benedek Ház 

Az Artisjus- és Fonogram-díjas Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet a kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások. Ezúttal festői környezetben, a Virág Benedek Ház remek akusztikájú, ódon hangulatú belső udvarán lépnek fel.

Facebook-esemény >> 

Doors vs. Stones // Kertem 

Két legendás együttes, a Doors és a Rolling Stones megidézése egy közös estén.

Facebook-esemény >> 

Városháza Kertmozi: Kontroll // Budapest Városháza udvara

A 2000-es évek ikonikus magyar filmjét ezúttal a Budapest Városháza hangulatos udvarán, a csillagos ég alatt nézhetjük meg. A film a mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőrcsapatát.

Facebook-esemény >>

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 10.)

Gardrób Közösségi vásár // ELTE Gömb Aula

Augusztus 10-én az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb Aulájában 10 és 14 óra között ismét a gardróbfrissítésé lesz a főszerep. Az asztalok és állványok hosszú-hosszú sorai között ezúttal is vár rátok minden, amivel új színt varázsolhattok immár az őszi ruhatáratokba.

Tovább az eseményre >>

Kolompos Együttes // Kobuci

A Kolompos az egyik legnépszerűbb magyarországi népzenei együttes. Több mint harminc éve muzsikálnak gyerekeknek, felnőtteknek óvodákban, iskolákban, színházakban, táncházakban. Hangszereiken megszólalnak, dalaikban életre kelnek a régi, falubéli muzsikák, játékok, ünnepek, mulatságok.  Ezúttal a Kobuci színpadát veszik be szombat délelőtt.

Facebook-esemény >> 

Esti termelői piac kertmozival és örömfőzéssel 

Augusztus 10-én esti termelői piaccal pezsdül fel a Meder utca. A 17 órától kezdődő piacon termelői finomságok, prémium portékák között válogathattok, csatlakozhattok a közös látványfőzéshez, aminek a végén természetesen a kóstoló sem marad el. Az este során támogathatjátok az Ebremény Kutyavédő Egyesületet, borral, koktélokkal és finom falatokkal töltődhettek fel, végül pedig élő zene és kertmozi társaságában zárhatjátok ezt a különleges estét.

Tovább az eseményre >>

Kiad koncert // Régi-Módi Presszó, Szigetmonostor

Oláh Róbert énekes-dalszerző szólóprojektje, a Kiad, egy üde színfoltja a magyar akusztikus palettának. Ennek a különleges hangulatnak lehettek szem- és fültanúi augusztus 10-én a szigetmonostori Régi-Módi Presszóban.

Tovább az eseményre >>

Sajnosbatár 30 ünnepi hangverseny // Barlang, Szentendre

30 éve lépett először színpadra a Sajnosbatár zenekar. Ezen az estén újra megidézik az elmúlt három évtized legnagyobb slágereit.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Barlang (Facebook)

Los Orangutanes // Pontoon

A Kelet-Európában unikumként életre hívott 10 tagú, latin-amerikai, cumbia bulibanda a Pontoon színpadán.

Facebook-esemény >> 

Hunyadi téri kertmozi: Ének az esőben

Az Ének az esőben az egyik legbájosabb zenés film, amit valaha vászonra vittek. A klasszikust a Hunyadi téren szabadtéren tekinthetitek meg.

Facebook-esemény >> 

Kertmozi esték: Mamma mia // BudaPart, Kopaszi-gát

Ezen a varázslatos nyári estén a Mamma Mia című filmet vetítik a Kopaszi-gáton a csillagos ég alatt.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 11.)

Iskolakezdési bolhapiac // Csömör 

Augusztus 10-én a Csömöri Éléskamra termelői piaca iskolakezdő bolhapiac helyszínévé válik, ahol egész biztosan találtok majd évkezdéshez elengedhetetlen holmikat és olyat is, amivel megörvendeztethetitek magatokat.

Tovább az eseményre >>

Terézvárosi lom-mentő bolhapiac 

Érdemes lesz augusztusban is elvetődni a terézvárosi Hunyadi tér felé, hiszen ebben a hónapban 11-én ismét új életre váró kincsek költöznek a csíkos napernyők alá. Az asztalok ezúttal is megtelnek majd a jobbnál jobb holmikkal, egyedi és vintage tárgyakkal, dekorokkal, sporteszközökkel, divatcikkekkel, gyerekjátékokkal, könyvekkel és még számos kinccsel.

Tovább az eseményre >>

Wekerlei Bolhapiac és Kézműves Vásár 

A havonta egyszer megrendezésre kerülő wekerlei bolhapiac és kézműves vásárra már nem kell sokat várni, augusztus 11-én ugyanis ismét megtelnek kincsekkel a Wekerlei Kispiac asztalai. A piacon ezen a vasárnapon is kereshetitek a szíveteknek legkedvesebb könyvet, a konyhából épp hiányzó eszközöket, ruhákat, játékokat és sporteszközöket éppúgy, mint ritka kincseket.

Facebook-esemény >>

Egy vásár mindig izgalmas hétvégi program: 

Gyerekszínház a Ligetben // Városligeti Nagyjátszótér 

A Hahota Gyermekszínház, a Görbetükör és a Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban vasárnaponként, délelőtt 10-től. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a részt vevő gyermekeket is a produkciókba. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >>