Legendás táncos rendezvény tér vissza a budapesti Kristály Színtérbe

Egyszer volt, hol nem volt egy legendás tánckurzus, amelyet alapítója, a nemzetközi workshopokat megjárt, és Bécsben a saját mozgástechnikáját tanító Regős Pál 1985 és 2005 között a Szkéné Színház színpadán szervezett, hogy a magyar amatőr és profi táncosok megismerkedjenek az itthon még soha nem látott tánctechnikákkal.

Tatjana Gomez flamencotáncos, az IDMC oktatója – Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

Ezt a légkört szeretné újrateremteni a Kristály Színtér, amely 2025-ben, az IDMC születésének 40. évfordulóján arra vállalkozik, hogy ismét életre hívja a legendás rendezvényt, új stílusok és művésztanárok bevonásával a világ minden tájáról.

A jövő évi esemény megalapozása idén nyáron kezdődik, az IDMC Nemzetközi Táncworkshop Warm-up elnevezésű négynapos programmal, mely ízelítőt ad a táncolni vágyóknak abból, amire a 2025-ös workshopon számíthatnak.

Grecsó Zoltán társulata is fellép az IDMC nyári kurzusán – Fotó: Bánkitó Fesztivál

Az idei, augusztus 5. és 8. között zajló esemény három mestert lát vendégül: itt lesz Edilson Roque brazil táncművész, a kortárs tánc és a Horton-technika oktatója, Tatiana Gomez flamencotáncos és Grecsó Zoltán táncművész, akitől táncimprovizációt tanulhatunk.

Az IDMC első napját Regős Pál emlékének áldozzák a szervezők, amelyen egy filmvetítés mellett a 20 évig tartó eseménysorozat néhány szereplőjével készül beszélgetés. A tematikus napok végén az oktató művészek táncelőadásai zárják majd a programot.

A részvétel napijegy vagy bérlet megvásárlásával lehetséges, további részleteket a programról IDE kattintva találtok!

Néhány nagyszerű kiállítás, amit nem érdemes kihagyni júliusban: