40+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. október 12-15.

Októberben is izgalmas hétvégi programokkal vár Budapest, akár mozizásra, színházra, kiállításra, koncertre vagy szabadtéri kikapcsolódásra vágytok.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál // több helyszínen (szombatig)

Berlinálét, Cannes-t és Annecy-t megjárt animációk érkeznek a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválra. Október 11. és 14. között 11. alkalommal lesz a fiatal animációsoké a főszerep Budaörsön, ahol idén is izgalmas filmválogatásokkal, kiváló diák-, vizsga- és diplomafilmekkel, nagyszerű szerzői rövidfilmekkel, szakmai programokkal és egy premier előtti mozifilmmel találkozhatnak az érdeklődők.

Bővebb infó >>

hétvégi programok budapest
Szerintemezazegész: Szorít a ház című alkotását is láthatják az érdeklődők

Liszt Ünnep // több helyszínen (egész héten)

Október 11. és 22. között ismét Liszt-lázban fog égni Budapest, hiszen harmadik alkalommal rendezik meg a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált, ahol zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek és kortárs produkciók idézik meg az örök érvényű magyar zseni szellemiségét.

Részletes program >>

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár // Millenáris (csütörtök-vasárnap)

Október 12-15. között kerül megrendezésre a fővárosiak kedvenc irodalmi fesztiválja, melynek a Nemzeti Táncszínház ad otthont. A rendezvényre elhozzák friss megjelenéseiket a legjelentősebb kortárs magyar és külföldi írók, de a könyvbemutatók mellett zenei-irodalmi programok is várják a közönséget.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok budapesten
Fotó: Posztós János – Müpa

10. Skandináv Filmfesztivál (csütörtöktől)

A fesztivál keretein belül egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra az Art+ Cinema két mozitermében. A programot premier előtti vetítések, hazai forgalmazásba nem kerülő játékfilmek színesítik.

Facebook-esemény >> 

őszkert2023 // MATE Budai Campus (péntek-vasárnap)

Minden az őszi virágok körül forog majd október 13-15. között a MATE Budai Campusán, a Villányi úton. Érdemes lesz ellátogatni az Őszi Kertészeti Napokra, ha szívesen bóklásznál a növény- és designvásáron, megnéznéd a szobanövény- és a bonsaikiállítást, vagy csak csatlakoznál a vezetett arborétumi sétához.

Facebook-esemény >> 

Kürtőskalács Fesztivál // Fővárosi Állat- és Növénykert (péntek-vasárnap)

Három teljes napon át a kürtőskalácsoké és a dínom-dánomé lesz a főszerep a Fővárosi Állat- és Növénykertben októberben. Tizedik születésnapját ünnepli ugyanis a Kürtőskalács Fesztivál, így október 13. és 15. között felsorakoznak az elmúlt évek, évtizedek legfinomabb és legkülönlegesebb kürtőskalácsai. Az idei kedvencek mellett ismét csemegézhetünk majd különleges desszertekből, melyet 10 stand kínál majd szüntelenül. Az állatkerti belépővel látogatható esemény nemcsak a kulináris élvezetekről szól majd, hiszen koncertekkel és gyerekprogramokkal lesz teljes az egyik legízletesebb gasztrofesztivál.

Facebook-esemény >> 

Gőzmozdonyos nosztalgiavonat (szombat-vasárnap)

Az októberi hétvégéken egy igazi gőzmozdonyos nosztalgiavonaton utazva csodálhatjuk meg a budai hegyek őszi színpompában tündöklő erdeit. A Gyermekvasút mindkét nap két-két járatot indít Hűvösvölgyből és Széchenyihegyről, de ne feledjétek, az utazáshoz nosztalgia pótjegy váltása szükséges.

További infók >> 

XXII. Liszt Fesztivál // Gödöllői Királyi Kastély (szombat-vasárnap)

Páratlan környezetben, a Gödöllői Királyi Kastély falai közt rendezik meg idén is a 19. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének életművébe bepillantást nyújtó Liszt Fesztivált. A fesztivál két hétvége alkalmával, október 14. és 15. között, valamint október 21. és 23. között kínál kiváló koncerteket és programokat, melyet október 23-án a Gödöllői Szimfonikus Zenekar gálakoncertje zár.

Részletes program >> 

Tuning & Retro Fest // Vasúttörténeti Park (szombat-vasárnap)

Megújult tematikával tér vissza október 14-15-én az autók szerelmeseinek kedvenc fesztiválja a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol ritkaságok, oldtimer különlegességek és versenyautók mellett hazánk legszebb épített autói várják az érdeklődőket. Élő zene és előadások is színesítik a programot.

Bővebb infó >> 

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Csermak Automotive

Újbudai Nemzetiségek Fesztiválja (vasárnapig)

Újbuda közterein és meghatározó kulturális helyszínein, művházaktól, galériákon át kávézókig, ezen a héten közel 40 ingyenes programmal várnak titeket. Ezeken bemutatkoznak a kerületi bolgárok, cigányok, görögök, horvátok, örmények, lengyelek, németek, románok, ruszinok, szerbek, szlovákok, szlovének, ukránok.

Facebook-esemény >> 

Országos Étterem Hét (vasárnapig)

Az október 5-15. között lezajló rendezvényen több, mint 150 étterem várja a vendégeket különleges menüsorokkal. Számos budapesti vendéglátóhely is mennyei fogásokkal készül az eseményre, melyeket ráadásul a megszokottnál jóval kedvezményesebb áron kóstolhatunk meg. Az asztalfoglalás kötelező!

További részletek >> 

Budapest Design Week // több helyszínen (vasárnapig)

A 2023-ban 20. évébe lépő Budapest Design Week a legátfogóbb, legtöbb programot magában foglaló, a fővároson messze túlmutató kreatívipari eseménysor, mely egyben a designszakma éves hazai seregszemléje is. Az idén jubileumát ünneplő, október 5–15. között megrendezett fesztivál remek alkalmat nyújt arra, hogy közösen felidézzük, ünnepeljük az elmúlt két évtizedet, és visszatekintsünk a kiemelkedő designpillanatokra.

Részletes program >> 

blank
Fotó: Mohai Balázs/Budapest Design Week

Szemrevaló Filmfesztivál // Művész Mozi (vasárnapig)

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös filmhetét idén október 5-15. között rendezik meg a budapesti Művész Moziban. A német nyelvterület 11 legfrissebb alkotását négy tematikus blokkba rendezve vetítik, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. A fesztivál nyitófilmje Christian Petzold az idei Berlinalén Ezüst Medve-díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt című filmje, de érkezik többek között Németország idei Oscar-nevezettje, A tanári szoba is.

További részletek >>

Budapesti programok csütörtökön (2023. október 12.)

World Music Night: SAÏD CHALABAN & MANAKY // Gödör

Egy este két együttes a világzene jegyében. Saïd Tichiti friss projektjében az ősi gnawa, shaabi és hasszáni dalok találkoznak olyan nyugati zsánerekkel, mint a dub, a funk vagy a pszichedelikus rock. A Manaky zenéje pedig a 70-es 80-as évek reggae hangzását idézi, de életben tartja a műfajt azzal, hogy számos új stíluselemet is használ.

Facebook-esemény >> 

Reflektor 2023 // Dürer Kert

A nagyteremben a Shame mellett érkezik a Galaxisok, valamint itt lehet utoljára elcsípni a búcsúkoncertet adó Middlemist Redet. A kisteremben pedig a kisbetűs ünnepnapok, a Hiúz, a Hocuspony és a Denevér fog a húrok közé csapni.

Facebook-esemény >> 

ALGIERS, Aviary // A38 Hajó

A legkomolyabb társadalmi témákat elsöprő lendületű, sodró, lüktető rave-punk himnuszokba és átszellemült blues-gospelekbe sűrítő Algiers visszatér a hajóra. Előttük a magyar Aviary lép színpadra sötét atmoszférájú, elektronikába mártott gitárzenéjével.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok pénteken (2023. október 13.)

Stand-up Comedy Showcase // Úri Muri

Péntek 13 Stand-up Comedy Showcase az Úri Muriban, ahol a magyar underground stand-up világ ismert alakjai (Ligeti Dániel, Ress Abigél, Ferencz Norbert) lépnek színpadra.

Facebook-esemény >> 

Egy új hely felderítése is izgalmas hétvégi program lehet:

Meztelen Diplomaták // Turbina

A Meztelen Diplomaták két év szünet után tér vissza a pesti klubéletbe. A kényszerpihenő alatt nem csak gyerekek születtek, hanem új dalok is, amiket először ezen a koncerten mutatnak be.

Facebook-esemény >> 

Cabaret Medrano: Visszatérni délre // Katona József Színház

A 22 éves Cabaret Medrano zenekar idén ősszel jelenteti meg negyedik albumát. A különleges, dramatizált, vizuális effektekkel és apró jelenetekkel színesített bemutatónak a Katona József Színház ad otthont.

Facebook-esemény >> 

Platon Karataev // Akvárium

A zenekar tavaly januárban mutatta be harmadik nagylemezét az Akváriumban, amely nagy sikert aratott a közönség és a kritikusok körében. Az október 13-i koncert a tavasszal megjelenő új lemez dalaival egészül ki, a helyszín azonban változatlan. A jegyértékesítés már elindult, csapjatok le rá!

További infók >> 

Message To Hendrix újra a Muzikumban

Újra a Muzikum színpadán a Message To Hendrix „power trió”, amely Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Az autentikus élmény mellett a srácok – nevezetesen: Bűdi Szilárd (ének–basszusgitár), Petendi Tamás (gitár) és Kottler Ákos (dobok) – az egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót.

Facebook-esemény >> 

Room Service – Bryan Adams tribute unplugged // 101klub

Bryan Adams dalai, akusztikus hangszerelésben a 101klub színpadán.

Facebook-esemény >> 

Márai Kör Akusztik: Kodachrome – Simon and Garfunkel dalok

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert Simon and Garfunkel dalok, mint a Sound of Silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair, Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

Facebook-esemény >> 

microdosemike // Tütü Tangó

A microdosemike egy hattagú fúziós zenekar. A különböző hangszerek zenei stílusa más és más zenei formanyelvet képvisel. A törzsi basszus ,és jazz dobtémákra épülő pszichedelikus billentyű hangzáson, kényelmesen elterülő smooth trombita, valamint magyar és keleti népzenékből merítő szaxofon szólamokat varázsszőnyegként támogató sivatagi gitármenetek húzóereje emeli egy eklektikus, egyedi szintre az atmoszférát.

Facebook-esemény >>

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. október 14.)

Budapest 150 Városi Túra

A 11 és 18 kilométeres túrák útvonala Budapest legszebb részeit érintik. A mozgás öröme és a város csodálatos látványa várnak rád.

Facebook-esemény >> 

Családi nap a Gyermekvasúton

A hűvösvölgyi végállomáson lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, óriás kirakó és vásári játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést, vagy az alkotóházat is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút, vonatszimulátor és terepasztal várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig, és természetesen egész nap járnak a vonatok Hűvösvölgy és Széchenyihegy között. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak.

Facebook-esemény >> 

PONT Fesztivál // Nemzeti Múzeum kertje

Nyugat-Afrika csodái a Múzeumkertbe költöznek október 14-én, az ingyenes PONT fesztiválon. Történetmesélés és koncert ad betekintést a mande kultúrába, táncon és kézműves foglalkozásokon, interaktív programokon át részesülhet a térség örökségében minden korosztály.

Facebook-esemény >> 

További ingyenes programok a hétvégén:

Holt költők társasága // Átrium

Októberben mutatja be az Oscar-díjas amerikai filmdráma színpadi adaptációját, a Holt költők társaságát az Átrium. Az 1989-es világsikerű filmklasszikus írója, Tom Schulman maga készítette el forgatókönyvének színpadi változatát, az előadást a számtalan szakmai és kritikai díjjal elismert Vidovszky György, az ifjúsági drámák avatott szakembere rendezi. A közismert filmben Robin Williams alakította tanár, John Keating szerepét a Margit körúton Bányai Kelemen Barna játssza.

További részletek >> 

Apertúra: Nekem is jár kávé!

Göttinger Pali, Urbán Ricsi, Borsányi Dani és Király Dani stand-upol. Fontos témákban. Mint a színház. Nevekkel. Amíg lehet.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Dorinka Studio

Muddy Waters Tribute Band koncert a Muzikumban

A magyar bluesélet kiválóságaiból alakult Muddy Waters Tribute Band (HU) ötlete Fekete Jenőtől származik, aki 1998-ban hívta először életre ezt a nagyszerű formációt. Több, mint 20 év szünet után ismét összeáll a zenekar, hogy tisztelegjen a blues műfajának koronázatlan királya előtt.

Facebook-esemény >> 

Besh o droM // Turbina

Fergeteges hangulatra számíthatunk a Besh o droM szezonnyitó koncertjein október 13-én és 14-én, a Turbina Nagytermében. A hazai világzene legkiválóbb képviselői között emlegetik a zenekart, akik balkáni és román cigány-, illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar hangzásvilággal.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. október 15.)

Családi kincskereső túra – Óriások Birodalma

Kalandok, friss levegő és mozgás a szabadban. A kistesó jót alszik a hordozóban vagy jöhet futóbiciklivel, a nagyobbak pedig levezetik az energiát és együtt keresheti a család a kincset az ErdőMenő térkép segítségével.

Facebook-esemény >> 

Őszi SUP-túra a Szigetszentmiklósi Tanösvényen

Az őszi hónapok a természet megannyi szépségével ajándékoznak meg minket, és nincs is jobb módja annak, hogy ezt felfedezzétek, mint egy különleges SUP-túra. Szigetszentmiklós varázslatos tanösvénye kiváló helyszínt kínál ehhez az élményhez.

Facebook-esemény >> 

budapest programok október
Fotó: SUPshop.hu (Facebook)

Helló indián nyár, helló Esztergom! SUP-túra

A történelmi Esztergom és a SUP the Lifestyle csapata invitál október 15-én izgalmas vízitúrára. A körülbelül 4 órás SUP-túra alkalmával tapasztalt vízitúra-vezetővel és kísérőkkel együtt szelhetitek a habokat és fedezhetitek fel a Dunakanyar fővárosát ezen a különleges napon. Az eseményre a kezdő SUP-osokat ugyanúgy várják, akárcsak a haladókat és a saját SUP-deszkával érkezőket.

Facebook-esemény >> 

Egy kirándulás Budapest környékén is szuper hétvégi program lehet:

Újbuda Streetball Fesztivál // több helyszínen (2023. október 1., 15., 29.)

A nagy sikerre való tekintettel 2023 őszén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál, ismét három helyszínnel és három időponttal! A háromállomásos sorozat Gazdagrét (október 1.) mellett Őrmezőn (október 15.) és a Bikás parkban (október 29.) zajlik majd 3+1 fős csapatok részvételével.

Facebook-esemény >>

WAMP Design Market // Néprajzi Múzeum (2023. október 15.)

Október 15-én különleges helyszínen rendezik meg Budapest legismertebb design vásárát, a WAMP-ot, amely rendhagyó módon a Néprajzi Múzeum 2. emeletére költözik. Az egyedi helyszín mellett az esemény egy kivételes kiállítással egészül ki, a vásár előcsarnokában három fiatal művész alkotásaival találkozhatnak majd a látogatók, Körei Sándor, Matisz Richárd és Czagány Ivett személyesen is ott lesznek a design vásár ideje alatt.

Facebook-esemény >> 

Disney100 // Budapest Aréna (2023. október 15.)

Egy nagyszabású koncerttel ünnepli 100 éves jubileumát a Disney október 15-én, a Budapest Arénában. A turné budapesti állomásán életre kelnek a mindenki által ismert mese- és filmjelenetek, a Hollywood Sound Orchestra és sztárszólisták közreműködésével. Kihagyhatatlan élmény az egész családnak!

További részletek >> 

Pribil György emlékest // Gödör (2023. október 15.)

Október 16-án lesz 10 éve, hogy Pribil György beszállt az autójába… A Földön maradtak, mint ezelőtt többször is, tiszteletüket teszik néhány hang és hangulat felidézésével.

Facebook-esemény >>