Fesztiválhangulattal és ikonikus kürtőskalácsokkal vár hétvégén a 10. Kürtőskalács Fesztivál

Október 13. és 15. között ünnepli 10 éves születésnapját a Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Állat – és Növénykertben. A jubileumi fesztiválon az elmúlt 20 év 30 legkedveltebb kürtőskalácsa és kürtőskalács desszertje kerül terítékre.

Fotó: Zsigmond László

Nagyszabású hétvégi fesztivállal, méltóképp ünnepli kerek évfordulóját a 20 éves múltra visszatekintő Vitéz Kürtős és az idén 10 éves Kürtőskalács Fesztivál.

Ikonikus kürtőskalácsok fesztiválja

Az október 13. és 15. között megrendezésre kerülő eseménynek az idén 157 éves Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthont, ahol izgalmas állatos programok és állatsimogató mellett érdemes lesz a nemrég született kisállatokat is meglátogatni.

A 10 éves Kürtőskalács Fesztiválon az elmúlt évek 30 ikonikus kürtőskalácsa és desszertje sorakozik majd fel. Visszatérnek az elmúlt évek slágertermékei, a Kürtős Csapágy, a Kürtős Zserbó, akárcsak a Kürtősfánk.

Fotó: Zsigmond László

A kínálatban helyet kapnak majd a nagy klasszikusok is, a fahéjas és a sima vaníliás kürtőskalács, a népszerű pisztáciás, akárcsak az ízkavalkáddal kecsegtető töltött kürtőskalács, a Kürtősbon is.

Édes ízek és sztárvendégek

A fesztivál három napja alatt az Állatkert területén 10 kürtőskalács standdal és 2 színpaddal várják az érdeklődőket: a nagyszínpad fellépői, Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Bolba Éva és a JAZZterlánc, valamint Gubás Gabi a főbejáratnál szórakoztatják majd az édes ízek kedvelőit, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kis színpadhoz mesemondók és bábelőadások csalogatják a kisebbeket.

blank
Fotó: Zsigmond László

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen a nagy kedvencek is helyet kapnak majd. Lesz „Csináld magad!” sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács, az Édes Mackó kürtőskalács-desszertkülönlegességei, valamint meghívott vendégként a Székelyudvarhelyről érkező Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is megkóstolhatók lesznek igazi, autentikus kivitelben.

A Kürtőskalács Fesztivál részletes programjait a fesztivál weboldalán ezen a linken, az aktualitásokat a Facebook-eseménynél ide kattintva találjátok.

Ha elcsábulnátok még októberben néhány szenzációs őszi fesztiválra: