18 szenzációs őszi fesztivál Budapesten 2023 októberében

Filmfesztiválok, gasztroesemények, zenei és irodalmi programok, művészeti és növényvásárok is várnak ránk októberben Budapesten. Egymást érik a jobbnál jobb őszi fesztiválok, válogassatok közülük kedvetekre!

Újbuda Streetball Fesztivál // több helyszínen (2023. október 1., 15., 29.)

A nagy sikerre való tekintettel 2023 őszén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál, ismét három helyszínnel és három időponttal! A háromállomásos sorozat Gazdagrét (október 1.) mellett Őrmezőn (október 15.) és a Bikás parkban (október 29.) zajlik majd 3+1 fős csapatok részvételével.

Facebook-esemény >>

Országos Étterem Hét // több helyszínen (2023. október 5-15.)

Az október 5-15. között lezajló rendezvényen több, mint 150 étterem várja a vendégeket különleges menüsorokkal. Számos budapesti vendéglátóhely is mennyei fogásokkal készül az eseményre, melyeket ráadásul a megszokottnál jóval kedvezményesebb áron kóstolhatunk meg. Az asztalfoglalás kötelező!

Bővebb infó >>

A székelyi ízeket kínáló SZÉK étterembe is foglalhattok / Fotó: Egy jó kép rólad

Szemrevaló Filmfesztivál // Művész Mozi (2023. október 5-15.)

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös filmhetét idén október 5-15. között rendezik meg a budapesti Művész Moziban. A német nyelvterület 11 legfrissebb alkotását négy tematikus blokkba rendezve vetítik, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. A fesztivál nyitófilmje Christian Petzold az idei Berlinalén Ezüst Medve-díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt című filmje, de érkezik többek között Németország idei Oscar-nevezettje, A tanári szoba is.

További részletek >>

Budapest Design Week // több helyszínen (2023. október 5-15.)

A 2023-ban 20. évébe lépő Budapest Design Week a legátfogóbb, legtöbb programot magában foglaló, a fővároson messze túlmutató kreatívipari eseménysor, mely egyben a designszakma éves hazai seregszemléje is. Az idén jubileumát ünneplő, október 5–15. között megrendezett fesztivál remek alkalmat nyújt arra, hogy közösen felidézzük, ünnepeljük az elmúlt két évtizedet, és visszatekintsünk a kiemelkedő designpillanatokra.

Bővebb infó >>

Fotó: Mohai Balázs/Budapest Design Week

Asia GasztroFesztivál // AsiaCenter (2023. október 7.)

Október 7-én kerül megrendezésre a 6. Asia GasztroFesztivál, amelynek témája idén Ázsia izgalmas ízvilága lesz! Fellép az Alma Együttes, a Zaporozsec és Ricsi Bohóc, a látványkonyhában pedig Annuskám, Anger Zsolt, Magyar Attila, valamint Gáspár Bea és lányai forgatják majd a fakanalat. Idén is játékokkal, kóstolókkal, ajándékokkal és sok meglepetéssel készülnek a látogatóknak. Műsorvezető Papp Gergő Pimaszúr lesz! Minden program ingyenes.

Facebook-esemény >>

Őszi Játékfesztivál // Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (2023. október 7.)

Gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó érdeklődőt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba október 7-én. Több, mint 50-féle, köztük nemzetközi és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai, logikai, nyelvi és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán. Játékmesterek segítik az asztaloknál a szabályok gyors elsajátítását. Ha nemcsak játszanál, papírhajtogatást tanulhatsz egy vérbeli origamistól!

Facebook-esemény >>

Újbudai Nemzetiségek Fesztiválja // Bartók-negyed (2023. október 9-15.)

Közel 40 ingyenes program vár a XI. kerület közterein és meghatározó kulturális helyszínein, művházaktól, galériákon át kávézókig, október 9. és 15. között. Nézzétek meg a különböző nációk bemutatkozóit, kerüljetek közelebb idegen kultúrákhoz, és ünnepeljétek együtt, milyen sokfélék is vagyunk!

Facebook-esemény >>

Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál // több helyszínen (2023. október 11-14.)

Berlinálét, Cannes-t és Annecyt megjárt animációk érkeznek a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválra. Október 11. és 14. között 11. alkalommal lesz a fiatal animációsoké a főszerep Budaörsön, ahol idén is izgalmas filmválogatásokkal, kiváló diák-, vizsga- és diplomafilmekkel, nagyszerű szerzői rövidfilmekkel, szakmai programokkal és egy premier előtti mozifilmmel találkozhatnak az érdeklődők.

Bővebb infó >>

blank
Szerintemezazegész: Szorít a ház című alkotását is láthatják az érdeklődők

Liszt Ünnep // több helyszínen (2023. október 11-22.)

Október 11. és 22. között ismét Liszt-lázban fog égni Budapest, hiszen harmadik alkalommal rendezik meg a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált, ahol zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek és kortárs produkciók idézik meg az örökérvényű magyar zseni szellemiségét.

Részletek >>

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár // Millenáris (2023. október 12-15.)

Október 12-15. között kerül megrendezésre a fővárosiak kedvenc irodalmi fesztiválja, melynek a Nemzeti Táncszínház ad otthont. A rendezvényre elhozzák friss megjelenéseiket a legjelentősebb kortárs magyar és külföldi írók, de a könyvbemutatók mellett zenei-irodalmi programok is várják a közönséget.

Még több infó >>

blank
Fotó: Kováts Zsófia

őszkert2023 // MATE Budai Campus (2023. október 13-15.)

Minden az őszi virágok körül forog majd október 13-15. között a MATE Budai Campusán, a Villányi úton. Érdemes lesz ellátogatni az Őszi Kertészeti Napokra, ha szívesen bóklásznál a növény- és designvásáron, megnéznéd a szobanövény- és a bonsaikiállítást, vagy csak csatlakoznál a vezetett arborétumi sétához.

Facebook-esemény >>

Kürtőskalács Fesztivál // Fővárosi Állat- és Növénykert (2023. október 13-15.)

Három teljes napon át a kürtőskalácsoké és a dínom-dánomé lesz a főszerep a Fővárosi Állat- és Növénykertben októberben. Tizedik születésnapját ünnepli ugyanis a Kürtőskalács Fesztivál, így október 13. és 15. között felsorakoznak az elmúlt évek, évtizedek legfinomabb és legkülönlegesebb kürtőskalácsai. Az idei kedvencek mellett ismét csemegézhetünk majd különleges desszertekből, melyet 10 stand kínál majd szüntelenül. Az állatkerti belépővel látogatható esemény nemcsak a kulináris élvezetekről szól majd, hiszen koncertekkel és gyerekprogramokkal lesz teljes az egyik legízletesebb gasztrofesztivál.

Részletek >>

blank
Fotó: Kürtőskalács Fesztivál Facebook

Tuning & Retro Fest // Vasúttörténeti Park (2023. október 14-15.)

Megújult tematikával tér vissza október 14-15-én az autók szerelmeseinek kedvenc fesztiválja a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol ritkaságok, oldtimer különlegességek és versenyautók mellett hazánk legszebb épített autói várják az érdeklődőket. Élő zene és előadások is színesítik a programot.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

360 Design Budapest // több helyszínen (2023. október 17-22.)

Negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a 360 Design Budapest rendezvénysorozatot, amely most először a formatervezők mellett az ipar– és képzőművészek alkotásait is bemutatja. Közel 60 ismert és feltörekvő hazai, valamint regionális alkotó 170 tárgya és terméke, szakmai előadások, exkluzív tárlatvezetések és további, izgalmas programok, side eventek várják az érdeklődőket október 17. és 22. között az Adria-palotában és szerte a fővárosban. A rendezvénysorozat kiemelt vendége a nemzetközi kortárs design egyik legnagyobb ikonja, Rossana Orlandi.

Részletek >>

Vive Le Jazz! Fesztivál // Opus Jazz Club (2023. október 18-20.)

A francia jazz az európai színtéren belül is különleges színfoltot képvisel – ezt ünnepli a Budapest Music Center és a Francia Intézet közös fesztiválja, a Vive le Jazz!, amely idén október 18. és 20. között olyan sztárokat hoz el az Opus Jazz Club színpadára, mint Émile Parisien vagy Jim Black.

Részletek >>

Art Market Budapest // Bálna Budapest (2023. október 19-22.)

Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására immár 13. alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A minden évben megrendezésre kerülő Art Market Budapest ezúttal is több mint 100 kiállítót lát vendégül a Bálna Budapest épületében, október 19. és 22. között.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Herman Fanni

Építészet Hónapja // több helyszínen (egész októberben)

Az Építészet Hónapja rendezvény ideje alatt az érdeklődők neves építészekkel fedezhetik fel a várost, épületek elzárt részleteibe juthatnak be, funkcióváltó tereket nézhetnek meg vezetett séták során. Igazi rejtett kincseket fedezhetnek fel majd a résztvevők, amilyen például az egykori József Telefonközpont, a Krausz-palota, vagy a Központi Papnevelde.

Tovább a programok listájára >>

Múzeumok Őszi Fesztiválja // több helyszínen (egész októberben)

Idén 18. alkalommal készül országos programsorozatára a Múzeumok Őszi Fesztiválja, szeptember 25-től egészen november 12-ig. Az esemény idei koncepcióját a tudomány és a technológia témakörei mentén alakították ki. A közel másfél hónapos rendezvénysorozattal a múzeumi élet innovációira, a múzeumokban őrzött tudás megosztásának újszerű lehetőségeire és módjaira, illetve a múzeumoknak a kompetencia- és készségfejlesztésben betöltött szerepére szeretnék felhívni a figyelmet, amihez számos hazai múzeum csatlakozott.

Részletes programbontás >>

Budapesten kívül is remek őszi fesztiválok várnak: