Újdonságok Budapesten: 8 szenzációs hely, ahová érdemes ellátogatni októberben

Legalább 8 okot tudunk, ha nem többet, miért lesz érdemes Budapest utcáit járni októberben, újdonsült gasztrohelyek után kutatva,

Bazaar Budapest

A sokszínűségével büszkélkedő Dob utca legújabb és legfrissebb étteremkomplexuma mediterrán ízekkel, isteni italokkal és hedonista hangulattal csábít a belváros forgatagába. A Bazaar Budapest – hűen a nevéhez – több vendéglátóhely együttese, ahol a pezsgő forgatag, a parmezánkorongban készített krémes olasz tészták, mediterrán mezzék, és a hangulatos sörkert tökéletes ötvözete vár rátok, hétvégenként pedig DJ biztosítja a felejthetetlen hangulatot a vacsorák mellé.

1072 Budapest, Dob utca 18. | Facebook

Fotó: Bazaar Budapest Facebook-oldala

Punk

A zsidónegyed szívébe, egészen pontosan a Dob utca 31-es szám alá hozta el a remek hangulatú vacsorák, ínycsiklandó ételek és ütős koktélok hármasát a Punk. A Punk falai között Franz Pichler kegyeire bízhatjuk magunkat, aki nem mást tűzött ki célul, mint hogy éttermével felfrissítse és újradefiniálja gasztronómiai élményeinket. Ha ránk hallgattok, már csak a pastramiért is érdemes ellátogatni hozzájuk!

1074 Budapest, Dob utca 31. | Weboldal | Facebook

Fotó: Punk Facebook-oldala

Szabad Új Hely

A Király utca után idén ősszel bevette Józsefvárost is a főváros első vegán gasztrokocsmája, a Szabad Bisztró. A Víg utcai Szabad Új Helyen a koncepció változatlan: kizárólag növényi alapanyagok, zseni zenék, mosolygós kiszolgálás és csaholó pajtások várnak rátok. Több se kell, hiszen hétköznapokon vegán napi menüvel, esténként vegán bárételekkel és kézműves italokkal kényeztethetitek magatokat és az ízlelőbimbóitokat.

1084 Budapest, Víg utca 30. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Szabad Új Hely Facebook-oldala

Csók Bisztró & Cukrászda

Kortárs művészet és gasztronómia fonódik össze az újonnan megnyílt Csók Cukrászda & Bisztró falai között. Az Andrássy út új, kedvenc helyén kedvünkre kényeztethetjük magunkat boldog békeidők magyar konyháját idéző desszertekkel ugyanúgy, mint a minden érzékre ható, közérthető és ízletes bisztrófogásokkal. Ha valami biztos, akkor náluk sem a gasztronómiai örömökre, sem pedig a kultúrára áhítozók nem maradnak éhesek.

1062 Budapest, Andrássy út 112. | Weboldal | Facebook

blank

Nightingale by Beefbar

Hans Christian Andersen meséje, valamint Igor Stravinsky és Stephan Mitusov 1914-ben készített operája ihlette az Andrássy út exkluzív kulináris szentélyét, a Nightingale by Beefbart. Az étterem, az ázsiai konyha és a Riccardo Giraudi által életre hívott Beefbar különleges fúziója, ahol különleges környezetben, szecessziós eleganciával kísérve élvezhetjük az olyan tételeket, mint a tonkatsu mangalica.

1061 Budapest, Andrássy út 25. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Nightingale by Beefbar Facebook-oldala

Negro Mangalica Bistro & Bar

A Dohány utcát hódította meg a magyar fogásokat modern köntösben kínáló Negro Mangalica Bistro & Bar. Az étlapon nem véletlen, hogy előkelő helyet foglalnak el a mangalicaételek, így gazdag sonkatálként, erdei gombákkal tálalva, sőt mi több, vörösborosan készítve, dödöllével ölelve is megkóstolhatjuk a hely névadóját. A Negro Mangalica azonban akkor is tárt ajtókkal vár, ha a magyar konyha más remekeit tűznétek villátokra.

1074 Budapest, Dohány utca 36. | Facebook

blank
Fotó: Negro Mangalica Facebook-oldala

Briøsh – the eggdrop project

Újabb csillag jelent meg a főváros egyébként is igen gazdag kínálattal rendelkező brunchéttermeinek égboltján. A Briøsh a Városligettől egy karnyújtásnyira nyit új dimenziót a roskadásig töltött szendvicsek és villásreggelik világában, ahol pirított briósszeletek fogják közre mindazt, amit reggelire csak megkívánhatunk. Ha bírjátok szusszal, érdemes zseniális kávéval kísérni minden egyes falatot.

1078 Budapest, Marek József utca 12. (Onyx Luxury Hotel) | Facebook

blank
Fotó: pixeltaster

Cut & Barrel Salumeria és Vineria

Óbuda pezsgő központjában nyílt meg Buda legfrissebb bisztrója, a Cut&Barrel Salumeria és Vineria. Az étterem, melynek nem más, mint az egykori Goldberger textilgyár indusztriális épülete ad otthont, baszk és latin-amerikai ihletésű fogásokkal és kiváló borokkal csábítgatja az ínyenceket. A ház specialitását, a Malbec sorbet-val tálalt sajttortát semmiképp se felejtsétek el megkóstolni!

1036 Budapest, Pacsirtamező u. 41-43. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Cut & Barrel Salumeria és Vineria Facebook-oldala

Gasztronómiai élvezetek, ha a főváros után vidéken barangolnátok: