Nívós zenei fesztiválnak ad otthont a Gödöllői Királyi Kastély októberben

Páratlan környezetben, a Gödöllői Király Kastély falai közt rendezik meg idén is a 19. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének életművébe bepillantást nyújtó Liszt Fesztivált.

A gödöllői Liszt Fesztivál az elmúlt években a hazai zenei élet kiemelkedő eseményévé vált, melyet minden évben októberben, a zeneszerző születésnapjához kapcsolódva rendeznek meg.

A saját rendezésű és magas színvonalú zenei fesztiválnak a történelmi Gödöllői Királyi Kastély szolgál otthonául, ahol már az alapító Grassalkovichok óta kitüntetett figyelem irányul a zenére és a művészetekre egyaránt.

A 22. alkalommal megrendezésre kerülő, az ország leghosszabb ideje működő Liszt Fesztiválján természetesen idén is a hazai és nemzetközi zenei élet legkiválóbb képviselői és művészei lépnek a közönség elé.

Zenei csemegék minden korosztálynak

A fesztivál két hétvége alkalmával, október 14. és 15. között, valamint október 21. és 23. között kínál kiváló koncerteket és programokat, melyet október 23-án a Gödöllői Szimfonikus Zenekar gálakoncertje zár.

A Liszt Ferenc életművét a legszélesebb összefüggésben tolmácsoló programkínálatban mindenkire gondoltak: a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki megtalálhatja majd a kedvére való, akár ingyenes zenei élményt.

A XXII. Liszt Fesztivál programját ide kattintva érhetitek el, míg a fesztivál otthonául szolgáló kastélyról ezen a linken tudhattok meg többet.

Ha a kastélyban jártok, egy egyedülálló Sisi-gyűjtemény is vár rátok: