50+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. július 13-16.

Júliusban is számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten és környékén: fesztiválok, koncertek, kiállítások, séták, túrák, vásárok, családi programok.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

American Food Festival // Botellón Terasz (szombatig)

Július 12. és 15. között elhozza Budapestre a hőn áhított amerikai álmot a Botellón Terasz! Tapasztaljátok meg első kézből az amerikai gasztronómia csillogó világát, melyben egymást érik a szaftos burgerek, a puha hotdogok, a sajttal nyakon öntött sült krumpli és még megannyi junk food finomság.

Facebook-esemény >> 

Zene a lombok alatt – Pavilon Kert (csütörtök-vasárnap)

Csütörtöktől vasárnapig újra sokszínű zenei programmal és még változatosabb étel kínálattal várnak titeket a Liget gyönyörű fái alatt a Pavilon Kertben.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok Budapesten
Fotó: Pavilon Kert

ReMarket Esti bolhapiacozás (péntek-szombat)

Nem használt vagy megunt jó állapotú holmik eladása-csereberéje az újrahasznosítás és fenntarthatóság jegyében.

Facebook-esemény >> 

Visegrock Fesztivál // Visegrád (péntek-szombat)

Jubilál a Dunakanyar rockfesztiválja július 14-15-én, pénteken és szombaton! Találkozzunk immáron tizedik alkalommal a Dunakanyar legszebb pontján, Visegrádon, a Királyi Palota lovagitorna-pályáján!

Facebook-esemény >>

Fesztivál Akadémia (péntektől)

10 nap nyaralás a zene miniverzumában! 36 koncert – a Zeneakadémiától a Margitszigeten át a Széchenyi fürdőig, 60 külföldi és hazai sztárszólistával. Kapcsolódó színházi előadások, lélektől lélekig tematikus beszélgetés a szakma legnagyobbjaival, 25 ország 100 egyetemista diákja és 190 tizennyolc év alatti magyar fiatal egyéni mesterkurzusa, valamint 80 zenepedagógus ingyenes akkreditált képzése. Minden a legmagasabb színvonalon, felhőtlen nyaralás közben – a közönségnek nincs más dolga, csak részesévé lenni az élménynek.

Részletes program >>

hétvégi programok Budapest - 2023 július

Budapesti programok csütörtökön (2023. július 13.)

DELI & DESIGN // Róth Miksa Emlékház

A Róth Miksa Emlékház nyári Chill Garden programsorozatának eseményén egy sötétedésbe nyúló designvásárra invitálnak július 13-án, ahol hazai tervezők tárgyaival és kistermelők újdonságaival találkozhatunk, este pedig zenével és videós vetítéssel változtatják titkos kertté a belső udvart.

Facebook-esemény >>

Népszerű klasszikusok: A Barcarola kvartett koncertje a Hunyadi téren

A barcarola egy tradicionális népdal, a velencei gondolások éneke. Ahogy a nevük is sugallja, egy könnyed, de tartalmas élményt nyújtó zenei utazásra invitálják a közönséget.

Facebook-esemény >> 

Paletta Pódium – handpan zenés léleksimogató este a Tompa utcában

Ditrói Bernadett missziója, hogy megérinthesse mások lelkét, és olyan különleges pillanatot varázsolhasson bele, melynek pozitív hatása utána is megmarad.

Facebook-esemény >> 

Esti séta az állatkertben

Az állatkert szakvezetői kíséretében bebarangolhatjátok a kertet és beleshettek a kulisszák mögött zajló titokzatos világba.

Facebook-esemény >> 

Egy vízközeli vacsora is szuper hétvégi program lehet:

Slam Poetry Budapest Klub // Kertem

Közel 3 és fél év után, új helyszínen, a Kertem friss, szabadtéri színpadán születik újjá a Slam Poetry Budapest Klub.

Facebook-esemény >> 

Dzsúdló // Budapest Park

Dzsúdló az ország legnagyobb házavató bulijára invitál titeket július 13-án a Budapest Parkba.

Facebook-esemény >> 

Pénteki programok Budapesten és környékén (2023. július 14.)

EtnoBazár a Foltban // Szentendre

Megzenésített saját versek, balkáni és magyar turbofolk… Népek, régiók, nemzedékek, stílusok, műfajok, igricek, dalnokok és vérbeli muzsikusok bazári elegye július 14-én, este 8-kor, Szentendrén, a Folt Kávézóban.

Facebook-esemény >>

Zenélő Budapest – Borbély Mihály trió etno jazz // Hegyvidéki Kulturális Szalon

A hazai etno jazz egyik meghatározó egyénisége, a Liszt és Kossuth-díjjal is kitüntetett Borbély Mihály ezúttal triójával érkezik a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszára.

Facebook-esemény >>

További ingyenes koncertek Budapesten:

 

Kerti mozi sorozat – Cry Baby // Pestszentimrei Közösségi Ház

Péntekenként a PIK udvarán hangulatvilágítással, babzsákokkal, pattogatott kukoricával és egyéb finomsággal élvezheted az üdítő filmeket.

Facebook-esemény >> 

Európa Kiadó // Szentendre, Barlang

A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. A zenekar közel 40 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban mködött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai. Ők állnak pénteken a Barlang szabadtéri színpadára.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Barlang (Facebook)

Beat Dis // Pontoon

Az erősen dark-electro beütések, stone-rockos kiállások mellett ugyanúgy megtalálható Beat Dis zenéjében a folk vagy a mainstream pop stílusjegyei. Mindezeket olyan harmóniákba öltöztetik, ami szinte simogatja és átöleli a közönséget. Az első albumukat is meghatározó masszív hangzás tovább ért az idők során és még mélyebb rétegeket szakít fel.

Facebook-esemény >> 

Kettőnégy Fesztivál – Subscribe ✷ Fish! ✷ Téveszme ✷ Nagyúr // Budapest Park

Újra punk rock/hardcore fesztivál a Budapest Parkban, a legendás Kettőnégy csapat szervezésében.

Facebook-esemény >> 

iamyank solo ambient live act // Kertem

iamyank műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig utaztat világokon át. A Kertem színpadát szólóban, ambienttel, texturális hangokkal fogja saroktól sarokig kitölteni.

Facebook-esemény >> 

Tereza Acoustico W/ Amine Naami

Pénteken Amine Naami kellemes hangja mellett zárhatjátok a hetet és dőlhettek hátra egy hűsítő margarita koktél és a kedvenc ételeitek kíséretében. Amine akusztikus koncertje egyenesen a mexikói tengerpartra repít titeket.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Tereza (Facebook)

Ha egy különleges kirándulást kerestek a hétvégére:

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. július 15.)

Dunaharaszti szigetei – kajaktúra

Szigetszentmiklós a főváros agglomerációjában, a Csepel szigeten fekszik. Kevesen ismerik, de hosszú kilométeres kis lagúnák és védelem alatt álló úszó lápok birodalma. A kajaktúra célja ennek a vízi világnak a bemutatása.

Facebook-esemény >> 

Kékevező Fesztivál // Horány-Szigetmonostor

Szuper vízparti programokkal várnak benneteket a Kékevező Fesztiválon július 15-én, szombaton. Ami biztosan lesz: kajak-kenu, SUP, sárkányhajó, párevezés, valamint helyi és térségi termelői vásár, gyermekprogramok, kézműveskedés, koncert és utcabál szórakoztatja a látogatókat.

Facebook-esemény >>

Kraft Kézműves Vásár @ Szimpla Kert

Ebben a hónapban is vár a legeredetibb helyszínen, a legizgalmasabb kézműves vásár, ami közben hangulatos élőzenét is évezhettek.

Facebook-esemény >> 

Grund Piac

Szombatonként 9 órától 14 óráig összeköthetitek a kellemeset a hasznossal: elintézhetitek a hétvégi bevásárlást és egyúttal a kikapcsolódást is kipipálhatjátok. A Nagy Templom utca hangulatos piacán friss termelői portékákkal pakolhatjátok meg a kosaratokat, míg a gyerekeket játszótér várja.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok a hétvégén
Fotó: GRUND piac (Facebook)

Paradicsomünnep a Hunyadin

Ezen a napon különböző színeiben, formáiban és ízeiben fedezhetitek fel a Hunyadi tér termelőinél a paradicsomot. A friss koktélparadicsomoktól kezdve a lédús, befőzni való fajtáig, sok-sok változatból vásárolhattok. A piacon beszerzett alapanyagokhoz kaphattok felhasználási tippet is, ugyanis Kaldeneker György bemutatja mennyei, paradicsomos-cukkinis, olasz fűszeres szószának elkészítését. Ráadásul a Fehér Mandolin zenekar koncertje igazi olasz hangulatot idéz majd a Hunyadira.

Facebook-esemény >> 

Kéklámpás Találkozó az Aeroparkban

A nap, amikor az ország minden részéről különféle típusú és méretű kéklámpás járművek érkeznek az Aeroparkba. A történelmi repülőgépek közötti hatalmas területet több tucat tűzoltóautó foglalja el, de érkeznek ritka és oldtimer minősítésű mentő- és rendőrautók, sőt speciális helikopterek is.

Facebook-esemény >> 

Ízlések és hungarikumok

Múltidéző séta és kóstolók a Nagycsarnokban, a titokzatos Duna-parti kijárat felfedezésével.

Facebook-esemény >> 

Ha egy felfedezőútra indulnátok Budapesten:

Cafuné duó – nyáresti koncertje // Hegyvidéki Kulturális Szalon

Tradicionális dél-amerikai gitárzene, choro, bossa nova és samba, portugál és spanyol nyelven.

Facebook-esemény >> 

Gyertyaúsztatás Szentendrén

Táncoló szentjánosbogarakat idéző gyertyafény lepi el a Dunát július 15-én, Szentendrén. Ebben a különleges, romantikus látványban gyönyörködhetünk, miközben a Duna egy lezárt szakaszán hajókról bocsájtják a vízre a speciális mécseseket, majd kenukkal kísérik útjukat. A program 8 órakor, Szalonna és bandája koncerttel kezdődik a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, majd fél 10-kor indul a gyertyaúsztatás. Később, 10 órakor közös táncház a Dunakorzón, a nap zárásaként pedig a Postás Strandnál az összes mécsest begyűjtik, így védve a Duna épségét.

Facebook-esemény >>

Beethovennel a szabadban // Martonvásár

Opusok, melyek a küzdelem fogalmához kapcsolódnak: Egmont-nyitány, op. 84; A dicsőséges pillanat – kantáta, op. 136; V. (c-moll, „Sors”) szimfónia, op. 67 a martonvásári kastélyparkban.

Facebook-esemény >> 

További izgalmas programok és látnivalók Martonvásáron:

Utcabál | Bal de rue

A Francia Intézet július 15-én rendezi meg hagyományos utcabálját az épület előtti téren, ahol a francia nemzeti ünnep alkalmából építészeti műhelyfoglalkozást és zenés-táncos mulatságot szervez. A jó hangulatot idén a Francia Vásár is fokozza: raclette-et, sajtot, péksüteményt, bort és más finomságokat is kóstolhattok.

Facebook-esemény >> 

Hunyadi téri kertmozi – Grease

Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway-produkción alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock and roll aranykorának.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Terézváros (Facebook)

További ingyenes szabadtéri mozik Budapesten:

Péterfy Bori & Love Band | vendég: The Biebers // Budapest Park

A magyar vámpír-sanzonok, zombi-pogók és szikragyújtó diszkók királynője, Péterfy Bori zenekarával, a Love Band legénységével együtt a tavalyi, parádés jubileumi koncertjük után újra a Park színpadán játszik. Újra táncos, tombolós műsorral készülnek, és egy meglepetésvendég is tiszteletét teszi ezen a júliusi estén a Budapest Parkban.

Facebook-esemény >> 

FRENK x SZŰCS // Kobuci

Fergeteges nyár közepi buli, két koncert egy jeggyel: FRENK és SZŰCS a barátság jegyében.

Facebook-esemény >> 

The Rolling Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel – Tribute Night // Kertem

Három igazi klasszikus szólal meg július 15-én szombaton az új Kertem új nagyszínpadán, remek tribute zenekarok (Kodachrome, Neil Young Project, The GetNos) tolmácsolásában.

Facebook-esemény >> 

budapesti zenés programok a hétvégén
Fotó: Kertem (Facebook)

Óbudai Jógák Éjszakája 2023

2023-ban második alkalommal kerül megrendezésre a Jógák Éjszakája az Esernyős udvarában, hagyományteremtő céllal. A hangulatos kerthelyiségben élőzene aláfestésével és lampionokkal megvilágítva, óbudai oktatók vezénylésével jógázhatnak az érdeklődők 6 órán keresztül, kihasználva az Esernyős helyi adottságait.

Facebook-esemény >> 

Cirkuszok Éjszakája 2023

Kibővített, extra előadással várja a cirkuszművészet szerelmeseit a Fővárosi Nagycirkusz július 15-én 19 órától a Cirkuszok éjszakáján. A maratoni cirkuszi show-műsorban, melyet Graeser József szakmai vezető álmodott porondra, A sztyeppe illata előadás sztárjai mellett a magyar cirkuszművészet feltörekvő, ifjú tehetségei kápráztatják el a közönséget.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. július 16.)

Skanzenfutás – családi futófesztivál // Szentendrei Skanzen

A nyár egyik legizgalmasabb családi futófesztiválja a Szentendrei Skanzenben, ahol visszaforgathatod az idő kerekét, visszafuthatsz a múltba, megismerheted a magyar tájak kultúráját, a történelmünket és a múltunkat. A pálya adottsága, a dimbek-dombok, a falusi környezet gondoskodik a szórakoztató futóhangulatról. Hozd magaddal az egész családot, mert nemcsak futni tudtok, de a múzeum ingyenes ezen a napon még a kísérőknek is!

Facebook-esemény >>

Esztergom-Visegrád kajaktúra

A Kajakszafari.hu minden évben végigjárja a Dunakanyart, akár többször is. Hogy miért? Mert kajakból a legszebb a Dunakanyar, és itt a legtöbb a látnivaló. Csatlakozz a vízitúra legészakibb állomásához, Esztergomtól Visegrádig!

Facebook-esemény >>

hétvégi programok a Dunakanyarban
Fotó: kajakszafari.hu (Facebook)

A pesti vár // Vajdahunyad vára toronyjárással

A séta során felmehettek a Kaputoronyba és felsétálhattok az Apostolok tornyának tetejére, hogy gyönyörködhessetek a páratlan kilátásban. Sőt, belülről is megtekinthetitek a ritkán látogatható Jáki-kápolnát.

Facebook-esemény >>

Gardróbvásár x Klaris Kloset // Zsiráf Buda

A fenntarthatóság jegyében ismét gardróbvásár vár a Zsiráf Budában, amire Kláris Panni végeláthatatlan ruhatárából érkeznek a szebbnél szebb darabok.

Facebook-esemény >> 

SUP oktatás // Városligeti Csónakázótó

Magyarország legjobb női SUP versenyzője, Horváth Noémi tanítja majd meg nektek az alapokat, hogy biztonságosan tudjatok közlekedni a vízen.

Facebook-esemény >> 

Egy strandolás is szuper program lehet a hétvégére:

Cseh Tamás 80 – Füst a szemében // Zsámbék

Cseh Tamás története és dalai Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegeivel, Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán Ratkóczi Huba, Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós előadásában.

Facebook-esemény >> 

Nyáresti Koncertek a Szent István parkban 4. – Borítékolható szerelem

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész hosszú évek óta gyűjti a magyar írók, költők, művészek, politikusok fennmaradt szerelmes leveleit. Ezekből válogatva született meg a Borítékolható szerelem című előadás Nyáry Krisztián és Náray Erika előadásában. A Borítékolható szerelem esten többek között Móricz Zsigmond és Simonyi Mária, Örkény István és Nagy Angéla, Karinthy Frigyes és Gordon Ibi, illetve az író felesége, Böhm Aranka levelezése kerül fókuszba, de Ady Endre és Brüll Adél viharos viszonyára és fájdalmas szakítására is fény derül.

Facebook-esemény >> 

Deep Purple // Papp László Budapest Sportaréna

A Deep Purple, a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is. A tavaly nyáron lezajlott kényszerű gitáros csere után ismét útra keltek, hogy 50 év után még mindig a lehető legjobb koncerteket adják rajongóiknak.

További infók >>