40+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén
- 2022. január 13-16. -

Január közepén is tele van a főváros tartalmas programokkal: koncertek, fesztiválok, szabadtéri, színházi, mozi- és gasztroélmények is várnak ránk. Jöjjenek hát a legjobb hétvégi programok Budapesten!

Budapesti programok csütörtökön (2022. január 13.)

Neon Techno Yoga

Találd meg az egyensúlyt a tested, a lelked és az elektronikus zene között! Januári Techno Yoga az Akvárium NagyHalljában.

Szerb Újév: Babra + Poklade + Djordje Davidović (SRB)

Szerb Újév a Fonóban: fellép a Babra, a Poklade és Djordje Davidović szerb harmonikaművész.

JAZZBOIS a Toldiban

A januártól havonta jelentkező Wavy a fúziós jazz-hiphopban utazó Jazzbois zenekarral-, a főváros Európa-és Amerika-szerte méltatott és elismert, utánozhatatlan élő jamekre szakosodott trió oldalán mutatkozik be a TOLDI Klubban.

Zsidó Jazz Fesztivál: Baló Sámuel Trio feat. Mester Dániel

Repertoárjukat főként Baló Sámuel saját szerzeményei alkotják, melyeket impressziók, hangulatok, tapasztalások, emlékek ihlettek. A kompozíciók gyakran merítenek a modális jazz és a népzene világából, igyekezve sok teret és szabadságot adni a rögtönzéshez, valamint a tagok közötti zenei kommunikációhoz, így minden alkalommal egy kicsit máshogy szólalnak meg, más színezetet kapnak, frissek maradnak. A Zsidó Jazz Fesztivál további eseményei: ITT!

Hétvégi programok Budapest

Recirquel: Solus Amor (csütörtök-vasárnap)

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Budapesti programok pénteken (2022. január 14.)

Rejtélyes Vacsora – Szesztilalom – Don Giovanni család története

Előkelő környezet, változatos 3 fogásos menü és korhű zene egy rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsorán.

Bagossy Brothers Company Aréna nagykoncert

A teltházas koncertekben nem szűkölködő, népszerű banda, a Bagossy Brothers Company januárban első Arénás koncertjére készül. 14-én, pénteken jóval hosszabb műsorral, rendhagyó színpadtechnikai és vizuális megoldásokkal, továbbá vendégelőadókkal állnak majd a világot jelentő deszkákra.

Solére – EP bemutató Akváriumban

Az elektronikus space-pop stílusában mozgó énekesnő saját érzelmeit emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben.

Crème de la pop a Gödörben

Az eredetileg négy (plusz egy) tagból álló, franciául egyáltalán nem beszélő zenekar 2013 tavaszán tett szent fogadalmat, hogy közös erővel megmentsék a 90-es évek számukra legkedvesebb magyar dalait a kifakulástól és a lassú elmúlástól. Mi sem alkalmasabb erre – gondolták –, mint egy másik veszélyeztetett zenei kinccsel való házasítás. Ez pedig a „manouche”, a 30-as évek francia swing stílusa, melyet Django Reinhardt tett híressé, de most a Hip Hop Boyz, a Sing Sing, a Carpe Diem és még sok más előadó dalaival tündökölhet ismét régi pompájában.

Hétvégi programok Budapest

Éjszakai bunkertúra a Csepel Művekben

A Csepel Művekben kanyargó éjszakai bunkertúra az egyik legerősebb üzemi óvóhelyi rendszert mutatja be föld alatt és föld felett, tömegóvóhelytől egészen a kórházbunkerig. A légitámadásokat túlélőkről készített dokumentumfilmek mellett ráadásul a kiállított eszközök egy részét ki is lehet próbálni, a lehető legteljesebb élmény érdekében.

Péntek esti szauna show – Beltéri éjszakai fürdőzéssel Ráckevén

Textilmentes szaunaest az Aqua Land Termál és Élményfürdőben, változatos programokkal, felöntésekkel.

Egy szaunázás bármelyik nap szuper hétvégi program lehet:

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. január 15.)

Januári sült kolbászos piacozás a Rómain

Újra sül a kolbász, hurka, szürkemarha hamburger a Rómain. Na meg a szomszédban a díjnyertes lángosok. Közben a termelők, kézműves árusok is sokasodnak.

Jeges túra a Rám-szakadékba és Vadállókövekre

A Rám-szakadék télen a legszebb. Ilyenkor jégbe fagy a patak, megdermednek a vízesések és a sziklafalakról is jégcsapok lógnak alá. Ezt egyszer mindenkinek látnia kell!

Ha önállóan indulnátok túrázni a hétvégén:

Gardrób Közösségi Vásár a Gödörben

Magánembereknek szóló közösségi vásár az új Gödörben.

Hűvösvölgyi barangolás gyerekekkel

Tél ide, tél oda, a gyerekeknek bizony aktív pihenésre van szükségük, hogy aztán este a szülők is valóban aktívan pihenhessenek. Ebben lehet segítségetekre ez a kis barangolós program, ahol felfedezhetitek Mátyás király egykori vadaskertjének környékét, panorámát leshettek és még egy matuzsálemi korban lévő libanoni cédrust is meglátogathattok.

Wekerle, pincétől a padlásig

Kalandos helytörténeti séta Szunyogh Szabolcs író vezetésével. Megismerkedhettek a 110 éves Wekerletelep történelmével, és megtekinthetitek legszebb épületeit. Emellett bejárhattok egy lakóházat tetőtől talpig, a pincétől a padlásig.

Szabadtéri programok Budapest

Napturbina ❍ Eclair Fifi (UK) ❍ Route 8 & Soundbank ❍ Switch Nollie & Adis Is OK

A látszólag töretlenül jókedvű skót DJ világszerte híres közönségbűvölő képességéről, fékezhetetlen energiái és fülbemászó szelekciója mellett lehetetlen egy helyben maradni.

diszkógömb készítő szakkör

Workshoppolás egy kis disco boogieval a háttérben.

Hoki-Suli nyílt nap – Jégkorong oktatás

Minden 4-8 éves kor közötti gyermeket várnak egy ingyenes edzésre a Jégkert Sportegyesületnél.

Ha másutt csatolnátok fel a korcsolyákat:

Regényes Rózsadomb – villatörténeti séta

Villatörténeti séta a Rózsadomb legrégebbi részein.

Ágyban Párban – vacsoraszínházi előadás az Orfeumban

Az Ágyban Párban a nő és a férfi kettősét mutatja be rendhagyó módon egy ágyban – Arthur Smith: Live Bed Show című műve alapján. Könnyed szórakozás humorosan őszinte jelenetekkel.

Mielőtt felkel a Nap + Mielőtt lemegy a Nap vetítés a Bemben

Romantikus filmmaraton a Bem Moziban.

Ha romantikus programra vágytok Budapesten:

Jazztoday koncert a Gin Corner Barban

A Jazztoday duó kellemes jazz (és swing) játékát élvezhetitek különleges gin alapú (vagy más) italok fogyasztása közben egy igazán kellemes környezetben.

Fűzy Gabi bácsi zongoraest a MoM Leroyban

Ismerős arcok, nosztalgikus dallamok és a zongorák mestere: Fűzy Gábor. Kell ennél több egy tökéletes szombat estéhez?

Message to Hendrix back to Muzikum!

A power trio Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva a legenda szellemével.

Budapesti programok a hétvégén

Az első negyven év − zenés stand up Bárdos Deák Ágival 2.

Bárdos Deák Ági zenés stand up estje dallal, tánccal, vendégekkel. A Titkaink c. darab kapcsán Pintér Béla mesél a Kontroll Csoport dalaival való találkozásáról.

Bailando // Latin Nights – Akvárium Klub

A rendszerint a Parkban dübörgő bulisorozat ezúttal a Volt Lokált varázsolja a latin zene fellegvárává – fények, kamera, Bailando!

Khatia és Gvantsa Buniatishvili zongorakoncert / Concerto Budapest (szombat-vasárnap)

Khatia Buniatishvili visszajáró és lelkesen ünnepelt vendégművésze a Concerto Budapest koncertjeinek, ám ezúttal megismerkedhetünk tehetséges nővérével, Gvantsa Buniatishvilivel is a zenekar január 15-16-i koncertjein. A Zeneakadémián Bach és Mozart kétzongorás kompozíciói csendülnek majd fel Keller András vezényletével.

Hütték a világ körül a Normafa Síházban (szombat-vasárnap)

Az elkövetkezendő hetekben különböző sírégiók hüttéinek kínálatát sorakoztatják fel a hegytetőn. Az első állomás Ausztria, ahol a gombócok, tészták, sajtok uralják a sípályákat.

Ha rákattantatok a hüttehangulatra:

Utolsó gőzgombócozás a Czakó Piaczon (szombat-vasárnap)

Ezen a télen utoljára ehettek a Czakó bisztróban gőzgombócot. Puha, gőzölt tészta, házi szilvalekvárral töltve, forró vaníliasodóval leöntve, porcukros mákkal megszórva.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. január 16.)

BonBon Matiné – Pro Musica Fúvósötös – Péter és a farkas

Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.

A Bartók hullámhosszán – séta a Gellérttől a Hadik kávéházig

Sétáljatok végig a Gellért tértől a Hadik kávéházig a Bartók Béla úton és közben fedezzetek fel ismerős-ismeretlen épületeket, a hozzájuk tartozó történetekkel, legendákkal. Ismerjétek meg az egykori I. kerület bővülését, majd 1930-ban egy új kerület, a XI. kialakulását, annak sajátos hangulatát, miliőjét, kiemelkedő és jellemző épületeit, valamint az itt élő embereket a Gellért tértől a Gárdonyi térig.

Egy városi séta mindig szuper szabadtéri program:

Termelői piac és közösségi ebéd a Pancson

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang.

Közös Lábos a Szimplában

A Közös Lábos programunkban minden héten más-más civil szervezet képviselői főznek a piacon kapható alapanyagokból, rendszerint egy húsos és egy vegetáriánus fogást. Az itt készülő ételeket adományért cserébe kóstolhatod, adományodat pedig az aktuális szervezet kapja céljai megvalósításához. Január 16-án vasárnap az ebédből befolyó bevételt a Csoda Csoport Alapítvány javára fordítják.

Népsziget Bolhapiac és Vintage Vásár

Szeretettel várnak mindenkit január 16-án Újpest család- és kutyabarát bolhapiacán és vintage vásárán a Népszigeten. A kincsvadászat mellett 30 féle lángossal, fenséges óriáspalacsintával és természetesen frissítő italokkal is teljesebbé tehetitek az élményt.

A pesti zsidónegyed rejtett titkai

Kíváncsi vagy a történelmi zsidónegyed egykori lakóira és az épületek történeteire? Hallottál már a magyar Schindlerről és a pesti gettó titkos megmentőjéről? Tudtad hogy meghiúsult egy gigantikus méretű zsinagóga építése Pesten? Hogy került Tell Vilmos a magyar kártyára? Ezekre és sok más kérdésre is válaszolt kaphatsz majd ezen a sétán.

Séta Tatán: források, tavak, nagy platán, ludak

Ismerd meg hazánk egy legérdekesebb vidékét, a Tata melletti Fényes karsztforrásokat, az Öreg-tó, a Cseke-tó és a Kristály-tó elbűvölő hangulatát!

Vasárnapi Vintage Ruhavásár a Szerkóban

Menj el január harmadik vasárnapján a SZERKÓ showroomba egy, a régi SZERKÓ pop up vásárok hangulatát idéző vintage ruha vásárra!

Szabadtéri programok Budapesten a hétvégén

Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül

Karinthy műve minden idők egyik legjobb betegségmemoárja, és világirodalmi szempontból is egyedülálló alkotás. A társulat előadásában, Scherer Péter megformálásban egy minden szempontból Karinthyhoz hű előadás született, melyben a kiszolgáltatottság, és magány egyetemes érzésének plasztikus megfogalmazása mellett, a továbblépés lehetősége és a jövőbe vetett remény is megfogalmazódik.

Van, aki forrón szereti – filmvetítés a Bemben

Újabb filmklasszikus a Bem Moziban Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemmon főszerepésével.

Budapesti programok egész héten

Királydomb kiállítás

A középkori magyar országgyűléseket korhű dokumentumok és hiteles ábrázolások segítségével bemutató installáció elsőként a főváros XVI. kerületében látogatható.

Budapest Park Jégvilág

A sokak által kedvelt szabadtéri szórakozóhely történelmében először nyitottak hatalmas jégpályát a Budapest Park közepén. A Park ezúttal a téli sport szerelmeseinek kedvez a nagytánctér helyén kialakított, a hét minden napján látogatható, 1200 négyzetméteres műjégpályával. A helyszínen kialakított mesebirodalomban akár két csúszás között is találhattok magatoknak elfoglaltságot, az évszakhoz illő, megújult étel- és italkínálatnak köszönhetően. A belépés ingyenes, jegy csak a koripálya használatához szükséges.

blank