6 szauna a fővárosban, ahol kiengedhetjük a fáradt gőzt

Szaunázni kellemes, szaunázni pihentető! De ami még ennél is fontosabb, jót tesz a szívnek, és a súlycsökkentésben betöltött szerepe sem elhanyagolható. A következő válogatásban budapesti szaunákat járunk körül, ahová egy-egy nehéz nap után szívesen beülnénk lazítani.

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

Sötét színű falak, azúrkék pihenőágyak, fali mohaképek és tengerparti luxusszállodákat idéző gránitfelületek teremtenek exkluzív hangulatot a pesterzsébeti fürdő szaunavilágában. A különböző hőmérsékletű kültéri és beltéri finn szaunák, gőzkabin, illetve infra-sókabin mellett hideg és meleg merülőmedence várja a látogatókat.

1203 Budapest, Vízisport u. 2. | Weboldal

Bliss & Body

A belváros szívében, pontosabban az Ó utcában, minden feltétel adott a testi-lelki feltöltődéshez. Az igényes fitness-wellnesskomplexumban 80-90°C fokos finn szauna és 50-55°C-os gőzkabin áll a relaxálni vágyók rendelkezésére. Ajánlják edzés utáni felfrissülésre, stresszűzésre vagy a medencékben való fürdőzés kiegészítéseként.

1066 Budapest, Ó utca 43-49. | Weboldal

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Az Egressy úti fürdő elmondhatja magáról, hogy panorámás finn szaunája és gőzkabinja mellett Magyarországon egyedülállónak számító geotermikus szaunával is rendelkezik. Utóbbit kizárólag az 1735 méter mélyből feltörő termálvíz „fűti”, amelynek kipárolgása különleges légkört teremt, ezáltal még nagyobb élmény az ott töltött idő.

1149 Budapest, Egressy út 178/F | Weboldal

blank

Springday Health Club

Szaunázással egybekötött élménynapot tartanátok? Jusson eszetekbe a Springday Health Club tengerkék medencéje, 95°C fokos, eredeti vörösfenyő-burkolatú finn szaunája, közepes páratartalmú 28-32°C fokos tepidáriuma és fűtött, váltakozó fényű LED-ekkel ellátott kőágyai. Szaunázás után a vérkeringést serkentő jégkutat is próbáljátok ki!

1042 Budapest, Árpád út 47-49. | Weboldal

blank

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Szerdán, szombaton és vasárnaponként megadják a módját a méregtelenítésnek a Csillahegyi Árpád Forrásfürdőben: 50 percenként kényeztető, zenés szaunaprogramokat szerveznek. Az eseményeken eredeti, Belgiumból származó Loylymaster illóolajokat használnak, lehetőség adódik sós-bőrradírozásra, és minőségi magyar mézzel ápolják a bőrt.

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6. | Weboldal

blank

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Infra-, sókristály-, naturista és finn szauna, aromagőzkabin és tepidárium alkotja a Lukács Fürdő szaunagyűjteményét, különböző hőfokú alternatívákkal. Egy-egy alkalom anyagcsere-serkentő, immunrendszer-erősítő és vitalizáló hatással bír, és egyúttal lehetőséget biztosít arra, hogy búcsút intsetek a frusztráló gondolatoknak.

1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. | Weboldal

blank