7 téli randihelyszín Budapesten, ha nincs ötleted, hova menjetek

Télen sem kell feltétlenül beltérre korlátozni a találkozásokat, hiszen számtalan különleges randiprogramot találhatunk a főváros bármely részén. Válogatásunkban egyaránt mutatunk kültéri és beltéri programokat is, amelyek segítségével még jobban megismerhetitek egymást.

Zugligeti libegő

Szabadtéri programok híján a hidegben is tökéletes hétvégi randiprogram lehet a libegőzés. Télen megváltozott nyitvatartással várják a zugligeti libegő látogatóit, érdemes azonban réteges és meleg ruházatban, esetleg pokróccal érkeznetek. A 12 perces út alatt 262 métert haladunk felfelé, majd így érkezünk meg a János-hegyre, ahol nagyot kirándulhattok. A túra végén a libegő környékén többféle étterem és kávézó áll rendelkezésetekre, amennyiben egy kicsit megpihennétek. Érdemes odafigyelni a libegő aktuális nyitvatartására, nehogy lekéssétek a visszautat.

1121 Budapest, Zugligeti út 97.

Fotó: Fortepan / Fortepan

Flippermúzeum

Ha nyitottak vagytok a nem éppen szokványos randiprogramokra is, akkor a XIII. kerületben található Flippermúzeumot ajánljuk nektek. Flipperezés közben nem feltétlenül a beszélgetés lesz főszerepben, hiszen a sok inger mellett nehéz nem csak a játékra koncentrálni, de az élmény még így is garantált. Bármilyen játékgépet kipróbálhattok, a XIX. század flipperelődeitől kezdve a legmodernebb flippergépekig, mindezt közel 500 négyzetméteren. Összesen 163 gép áll rendelkezésetekre, így ha bírjátok, akár egy egész napos programmá is alakulhat a randi.

1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 18.

blank
Fotó: Flippermúzeum Facebook

Jégkorcsolyázás

Télen talán az egyik leginkább egyértelmű randiprogram a jégkorcsolyázás, ami párban még izgalmasabb. Az sem baj, ha az egyikőtök nem a jégpálya ördöge, legalább segíthetitek egymást a téli sport elsajátításában. A fővárosban egyre több pálya áll rendelkezésetekre, legtöbbjük pedig február végéig nyitva tart.

Alábbi válogatásunkban segítünk kiválasztani a számotokra legmegfelelőbbet:

Budapest Makery

A mindennapos főzés egy idő után okozhat némi kényszert, de az élményt könnyedén visszaszerezhetitek a Budapest Makery páros főzésein. Nektek elég csak bejelentkezni, a menü kiválasztása után a gasztrokocsma csapata minden hozzávalót előkészít nektek pontosan kimérve, a konyhai eszközök pedig adottak. A receptvideók segítségével könnyedén elsajátíthatjátok az étel elkészítését, amit aztán együtt fogyaszthattok el. Így a randi közben még egy új fogást is megtanulhatunk, ami később bármikor jól jöhet. Ráadásként a program ára egy éttermi vacsora keretei között mozog.

1072 Budapest, Dob utca 38.

blank
Fotó: Budapest Makery Facebook

Cereal Beast

Három fiatal srác egyszer csak gondolt egyet, és több európai nagyváros példáját látva megnyitották Budapest első müzlibárját, ami a Cereal Beast nevet kapta. A külföldről (is) érkező gabonapehely-választék olyannyira kimeríthetetlen, hogy még a vegánokra és a mindenmentesen étkezőkre is gondoltak. A koncepció lényege pedig, hogy legyen bármilyen napszak, ide bármikor beugorhattok egy tál müzlire, a belvárosi bulinegyed közepén. A müzlibár a különlegessége miatt tökéletes randihelyszín lehet, igazából bármikor, csak győzzetek választani a sok finomság közül.

1073 Budapest, Akácfa utca 65.

blank
Fotó: Cereal Beast Facebook

Társasjátékbár

Társasjátékozni már nemcsak otthon, a négy fal között érdemes, hiszen az elmúlt években számtalan társasjátékbár nyílt a fővárosban, ahol a finom ételek és italok mellett még a társasválaszték is jóval nagyobb. Akár kettesben, akár társasággal érkeztek, mindenki átélheti a játék örömét, ráadásul még a lakásból is kimozdultatok. Ha esetleg társasjáték-vásárlást terveznétek, érdemes előtte kipróbálni, amit ezeken a helyeken simán megtehettek, a dolgozók pedig örömmel segítenek a játék szabályainak elsajátításában.

Japánkert

Sokan nem is sejtik, hogy hazánk első japánkertje Zuglóban, egy szakközépiskola udvarán bújik meg. A különleges és meghitt hangulatáról ismert kertet még a japán trónörökös is meglátogatta az 1930-as években, majd több, ma is látható növényt ajándékozott az iskolának. Ha szeretitek a szabadtéri programokat és nem mennétek messzire a belvárosból, a Japánkertben igazi nyugalomszigetre lelhettek. Itt mindketten lecsendesedhettek, miközben a 3000 négyzetméteres területen sétálgatva csak egymásra figyeltek.

1149 Budapest, Kövér Lajos utca 1.

blank
Fotó: Scheffer János / zuglo.hu

Zugló további rejtett kincseiért olvassátok el korábbi cikkünket: