5 társasjátékbár Budapesten, ahol újra átélhetjük a játék örömét

Társas- és kártyajátékéhségünket mi sem csillapíthatná jobban, mint az az öt, Budapest pincehelyiségeiben, zeg-zugaiban, lakóházak aljában megbúvó kávézó, bár és pub, mely fenséges falatok mellett társasági élménnyel és kiapadhatatlan játékszenvedéllyel vár.

Cikkünket 2022. december 28-án frissítettük utoljára.

Játsz/Ma Társasjáték Kávézó

Az Astoriától egy köpésre, a Múzeum körútról nyíló Reáltanoda utcában találjuk a kezdőknek és tapasztalt játékosoknak is menedéket nyújtó, VIP teremmel is rendelkező rejtekhelyet, a Játsz/Ma Társasjáték Kávézót. Ha lecserélnétek egy vagy akár több estére a jól megszokott és rongyosra játszott társasokat, úgy hétről hétre gazdagodó játékkínálatuk minden bizonnyal tartogat majd meglepetéseket. Itt ráadásul nemcsak hangulat- és lelkiállapothoz, veszekedés- és súrlódásmentes családi összejövetelhez, de alkalomhoz is lehet játékot választani, legyen szó randiról, családdal vagy stratégákkal való összeröffenésről. A játék mellé könnyen csúszik egy-egy melegszendvics, tészta, wrap, ahogy frissítő, üdítő, de akár szíverősítő is, amiből bőséges választék áll rendelkezésünkre.

1053 Budapest, Reáltanoda utca 16.

Board Game Café

A Ferenc körúti Board Game Cafét nemcsak az ország első társasjátékos kávézójaként, de impozáns, közel 900 példányt számláló társasjáték-kínálata miatt is csúcstartóként tarthatjuk számon. Szerencsére ebben a megelevenedett kánaánban nem maradunk egyedül a választott játékok szabályainak megismerésében, hiszen profi játékmesterek segítenek eligazodni. Kiapadhatatlan társasjáték-kínálatuk mellett édes és sós falatozni valók csábítanak maradásra és a tudat, hogy az itt megélt játékélményt vásárlást követően táskánkban vagy hónunk alá csapva haza is vihetjük, hogy aztán időről időre visszatérve újabb és újabb élményekre adjuk a fejünket.

1094 Budapest, Ferenc körút 17.

Game Up Pub

Budapesti társasjátékbárokat bemutató „térképünkön” van egy hely, ahova betérve minden kétséget kizáróan megszűnik a külvilág. A pubhangulatot ötvöző VI. kerületi Game Up Pub az a szóban forgó hely, ahova a téli hónapok hideg fuvallatai elől jó érzés baráti társaságunkkal bevackolni magunkat, és újra egy kicsit gyermekké lényegülni. Itt minden adott egy nevetős, felszabadult és laza estéhez, ahol a háromszáznál is több játék csak azt várja, hogy a polcról levéve tánc helyett játékba vigyük őket, miképp aztán egy-egy korsó sör, néhány falat ropogtatni való vagy éhségűző panini, kártyapakli és táblajáték fölött az idő egyetlen csettintésre teljen el.

1066 Budapest, Zichy Jenő utca 4.

blank

Game Up 2

Néhány percre a Jászai Mari tértől, Újlipótváros hangulatos városnegyedében ráérősen sétálva találjuk azt a zöld ajtót, ami fölött színes betűk hirdetik, bizony megérkeztünk a Game Up novemberben nyílt, Katona József utcai egységébe. A különleges és barátságos designnal berendezett bárban, legyen szó baráti, családi összejövetelről, netalán csapatépítőről, a szívből jövő fogadtatás és az önfeledt játék szinte garantált. Nem is találhatnánk ennél megfelelőbb helyet, ha rágcsálni és falatozni valók, na meg persze megannyi társasjáték társaságában vonulnánk el a város zajától, és töltődnénk fel merőben új, jóleső és maradandó élményekkel.

1137 Budapest, Katona József utca 21.

blank

Ignác, a nyúl

Nyitás a téli szünet után 2023 januárjában!

A 2013-ban egy nappaliból útjára indított kezdeményezés, a Játszóház Projekt pillanatok alatt az ország egyik legkeresettebb rendezvénysorozatává vált. A projektet 2020-ban társasjátékkölcsönző követte, majd 2021 nyarán egy új bázis, a projekt saját kávézója nyitotta meg a kapuját a VIII. kerületi Német utcában. Az Ignácban minden nap 16 és 22 óra között gyűlhetnek össze a legjátékosabb kedvű felfedezők, és kalandozhatnak a modern társasjátékok világában akár bekuckózva, akár kint a teraszon. És mi lehetne ennél is jobb, ha nem a játék és az önfeledt játszóházhangulat hevében a finom falatokkal és különleges italokkal való felfrissülés?

1084 Budapest, Német utca 23.

blank