Rejtett kulináris oázisra bukkantunk a Dohány utca szívében

Az ARAZ étterem a Dohány utca szívében biztosít teljes kikapcsolódást az ide érkező vendégeknek, hiszen valóságos zöld oázisként várja a kulináris élvezetekre vágyó közönséget.

Fotó: Egy jó kép rólad

Változatos ebédmenük, kedvező áron

Barka Áron chef de cuisine és csapata hétről hétre megújuló, izgalmas és kedvező árú menüsort alkot meg, amely minden egyes alkalommal tartogat meglepetéseket, nekünk pedig lehetőségünk volt kipróbálni többféle fogást az éppen aktuális kínálatból.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A hétfőtől péntekig elérhető ebédmenük esetében a séf kimondott küldetése, hogy a kedvező ár (két fogás: 2940 Ft, három fogás: 4140 Ft) ellenére is a lehető legjobb minőségben készítse el az ételeket. Az említett menüsor hétvégenként emelt áron továbbra is elérhető, szombaton és vasárnap a két fogás 5500 forintért, míg a három fogás 7000 forintért kérhető.

Külön figyelmet fordítanak arra, hogy magyaros fogások mindig fellelhetőek legyenek a 12 órától 14.30-ig választható ebédmenü kínálatában, ugyanakkor próbálnak nyitni különféle nemzetek gasztronómiája felé, autentikusan elkészítve és prezentálva a legkülönbözőbb helyi specialitásokat.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad
blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Szezonális ízek

Az ebédre kínált menüsor egyszer sem ismétlődik, ezért minden alkalommal találkozhatunk valami izgalmas újdonsággal. A kínálat összeállításakor nagy figyelmet fordítanak a szezonális alapanyagok használatára, valamint Barka Áron különösen fontosnak tartja a régmúlt desszertjeinek megismertetését a vendégekkel, modern köntösben tálalva.

Pontosan ezért találkozhattunk ottjártunkkor Kati szelettel az étlapon, amelynek mandulatüll díszítette a tetejét.

Az ebédmenüben mindig elérhető vegetáriánus opció, de ezeket is igyekeznek tartalmasan elkészíteni, valamint nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki számára különleges élmény legyen az ebéd, maximálisan kiélvezve az adott ízeket.

blank
Rántott hekk medvehagymás burgonyasalátával és csemegeuborkával – Fotó: Egy jó kép rólad

A levesek sorából a különleges hangzatú almás tormakrémleves füstölt csülökkel érkezett az asztalunkhoz, amit a zseniálisan elkészített rántott hekk medvehagymás burgonyasalátával és csemegeuborkával követett.

Ezek után még egy vegetáriánus opciót is megkóstoltunk, ami ezúttal a lencsés-feketebabos burrito korianderes kukoricaszósszal volt. Az adagok igencsak kiadósak voltak, de azért a desszertek sorából választott Kati szeletet sem hagytuk ki a kóstolásból.

blank
Lencsés-feketebabos burrito korianderes kukoricaszósszal – Fotó: Egy jó kép rólad
blank
Kati szelet – Fotó: Egy jó kép rólad

Á la carte különlegességek

Az említett ebédmenün túl, 14.30 után egy félévente teljesen megújuló á la carte étlap is elérhető az ARAZ-ban. Az állandó étlapon szereplő fogások esetében sem kérdés, hogy a legjobb minőségre törekednek, különösen nagy figyelmet fordítva a tálalásra.

Olyan is előfordult már, hogy a szabolcsi töltött káposztát az egyik szakács nagymamája által készített hagyományos recept alapján kínálták a vendégeknek, aminek hatalmas sikere lett.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Az itallapot gazdag bor- és koktélkínálat jellemzi, valamint havi rendszerességgel tartanak borvacsorákat az ARAZ-ban, melynek következő alkalma április 25-én lesz Günzer Tamással, aki egyenesen Villányból érkezik. A borok mellett Barka Áron chef de cuisine tökéletesen illeszkedő ötfogásos ételsora teszi teljessé az estét. További részletek IDE kattintva.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Mindezeken felül az ARAZ a kávézás terén is tartogat meglepetéseket a hotel főbejárata felett található Galéria Kávézó & Bár különleges miliőjének hála. A galérián a koktélkülönlegességek, gyümölcsös limonádék, különleges teafélék és kávékülönlegességek széles választékát kínálják a vendégeknek.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Az egyedi építészeti megoldásokkal kialakított galéria a könnyed kikapcsolódások, üzleti tárgyalások, de akár meghitt hangulatú családi vagy baráti eseményeknek egyaránt ideális helyszíne, nem utolsó sorban pedig felejthetetlen építészeti élményt is nyújt.

Zöld oázis a Dohány utcában

Ezeket az egyedülálló fogásokat egyaránt elfogyaszthatjuk az étterem belső terében, ahogy a sokak számára meglepetésként ható kerthelyiségben is, ahol egy nem mindennapi, hatalmas falfestmény eleveníti fel a körút századforduló előtti arcát.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A régmúltra és az ARAZ éttermének helyet adó Continental Hotel Budapest történetére az asztalokra kitett alátét is emlékezteti a vendégeket, hiszen ezekről megtudhatjuk, hogy az épület Budapest legmeghatározóbb fürdőjének adott otthont az 1800-as évek végén.

Egy biztos, ha ránk hallgattok, a tavaszi-nyári időszakban útba ejtitek az ARAZ kerthelyiségét, hiszen akár csak megpihenni szeretnétek egy kellemes tavaszi napon, vagy hűsölni egyet nyáron az árnyas belső udvarban egy jéghideg limonádéval, ez a helyszín tökéletesen adott hozzá.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad


Budapest belvárosának további rejtett kerthelyiségei: