5 remek kerthelyiség Budapesten, ahol garantált a kikapcsolódás

A főváros számtalan remek helye közül olyan kiváló kerthelyiségeket ajánlunk ezúttal nektek, ahol hátradőlve, frissítővel a kézben lógathatjátok a lábatokat anélkül, hogy messzire kellene mennetek.

Figaró Kert

Újlipótváros impozáns épületeinek ölelésében immár 20 éve, hogy otthonra lelt egy kikapcsolódásra alkalmas városi, zöld oázis, a Figaró Kert. A XIII. kerület méltán kedvelt találkozóhelyén a megújult italkínálat és a változatos ételek legalább annyira nem maradnak el, mint a természetközeli, feltöltődésre és napközbeni lazításra kiválóan alkalmas hangulat. A kert közepén helyet foglaló szökőkút csobogását, akárcsak a tavaszi napsugarak cirógatását és a kert szívélyes marasztalását idén először a húsvéti hosszú hétvége alkalmával élvezhetitek.

1132 Budapest, Borbély u. 2. | Facebook

Fotó: Figaró Kert Facebook-oldala

Pótkulcs

A VI. kerület szívében, a Csengery utcában megbújó, növények társaságát nem nélkülöző Pótkulcs a lehető legkiválóbb hely, ha a belvárosi nyüzsgésből kiutat keresve, itallal a kézben dőlnétek hátra és lógatnátok egy kicsit a lábatokat. A lazaságáról és eklektikusságáról ismert Pótkulcs kerthelyiségének egy zugában, burjánzó növények és hangulatos fények mellett beszélgethettek, koccinthattok, ha pedig kellőképpen magatokba szívtátok a bohém hangulatot, és persze a megfelelő napon érkeztek hozzájuk, koncertekkel és táncház által is ellazulhattok.

1067 Budapest, Csengery u. 65/b | Facebook

Fotó: Pótkulcs Facebook-oldala

Bálint Galéria Kávézó

Egy eldugott, növényekkel ölelt kerthelyiség a II. kerületben, kiállításoknak otthont adó galéria és csendes, barátságos kávézó egyszemélyben a Pasarét szívében megbújó Bálint Galéria Kávézó. A bájos, budai villa aljában rejtőző kávézó remek beszélgetések, izgalmas eszmecserék és legfőképp a gondtalan pihenés Mekkája, ahol egy szempillantás alatt illan el egy kellemes délután. Az immár több mint 20 éve a környéken élők és messziről érkezők életébe megannyi örömöt és nyugalmat csempésző kávézó patinája mit sem kopott, vendégszeretete olyan, mintha csak tegnap nyitott volna.

1026 Budapest, Házmán u. 5. | Facebook

blank
Fotó: Bálint Galéria Kávézó Facebook-oldala

Bereg Embassy Bar & Cafe

A Széna tértől egy karnyújtásnyira, a Hattyúház zajtól és nyüzsgéstől védett belső kertjében a Bereg Embassy Bar & Cafe invitál hangulatos kikapcsolódásra és láblógatásra. Legyen szó délutáni kávéról, hűsítő házi limonádéról vagy az esti lazításhoz tökéletes kézműves sörről, a Beregben eltöltött időnek aligha van párja. Egyetlen dolgot tehetünk csupán: élvezzük minél tovább a lombok alatti, madárcsicsergős, zöldbe burkolózott és esti fényekkel megtoldott hangulatot egy remek burger, egy tál beregi parasztgulyás, netalán egy könnyed grillezett kecskesajt társaságában.

1015 Budapest, Batthyány u. 49/b | Facebook

blank
Fotó: Bereg Embassy Bar & Cafe Facebook-oldala

Tütü Tangó kert café

2023 nyarán egy régi-új ismerős név jelent meg Budapest kerthelyiségeinek térképén, mégpedig az egykori helyén újranyílt Tütü Tangó kert café. A Városligettől egy karnyújtásnyira található zöld oázis a lazaságot és a sokszínűséget hivatott képviselni: a stílusosan kialakított kerthelyiség mellett koncertek és kiállítások rendszeres helyszíne is egyben. Ha viszont egy fárasztó hét után nem vágytok másra, csak egy kellemes környezetben eltöltött iszogatásra, barátokkal találkozásra vagy a kert nyugalmára, a Tütü minden alkalomra remek választásnak bizonyul.

1068 Budapest, Benczúr u. 45. | Facebook

blank
Fotó: Tütü Tangó kert café

Ha napsütötte fővárosi teraszokon folytatnátok a láblógatást: