A főváros zöld oázisai: 5 növényekkel teli kerthelyiség Budapesten

A tavaszi-nyári időszaknak köszönhetően úton-útfélen találkozhatunk zöldellő növényzettel, ami az alábbi budapesti helyszínekre hatványozottan igaz. Kapcsolódjatok ki a főváros lenyűgöző oázisaiban!

aMajomhoz

Buda titkos kertje április végén újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, ezzel együtt pedig számos újdonsággal készülnek az idei szezonra. Elsőként a helyszín vizuálisan teljesen megújul, ezért érdemes lesz figyelemmel kísérni a DJ-pult mögötti hatalmas fát, de a már megszokott étel-ital kínálat is kiegészül egy finomsággal, a Rebel Burger & More mexikói választékával. A már megszokott zenei és kutyás programok mellett idén kulturális és irodalmi programokkal is találkozhatnak a vendégek, valamint egy könyvespolcot is kihelyeznek a zölddel övezett oázisban, ahová bárki felteheti a már megunt könyvét és hazavihet helyette egy másikat.

1122 Budapest, Maros utca 56. | Weboldal

Fotó: Gunduz Attila

ARAZ Étterem

Valóságos zöld oázisra bukkanhatunk a Dohány utcában található ARAZ Étterem belső udvarára érkezve. Barka Áron chef de cuisine és csapata hétről hétre megújuló, izgalmas és kedvező árú menüsort alkot meg, a kínálat pedig egy nem kevésbé különleges á la carte étlappal egészül ki. A kiválasztott ételekhez az étterem széles borválasztéka párosul, amit akár a hatalmas falfestménnyel tarkított kerthelyiségben is elfogyaszthatunk. Akár enni szeretnétek egy igazán finomat, vagy csak hűsölnétek egy kicsit az árnyas belső udvarban egy jéghideg limonádéval a kezetekben, ez a helyszín tökéletesen adott hozzá!

1074 Budapest, Dohány utca 42-44. | Weboldal

blank
Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Nemrégiben mi is jártunk az Arazban:

Jardinette

A Jardinette egy különleges zöld oázis, ahol családias légkörben kapcsolódhatunk ki néhány órára, a gesztenyefák alatt. A kertben vagy akár a télikertben ülve, madarak csicsergése mellett élvezhetjük a friss, szezonális fogásokat és a Gin Bár gin-tonic-, valamint koktélvariációit. A smoker ínycsiklandó BBQ-ételeket kínál, míg az élőzenés programok mesés hangulatot varázsolnak a helyszínen. Szezonális ajánlatával a Jardinette még változatosabbá teszi a gasztronómiai élményt, így minden látogatás új meglepetéseket tartogat. Itt a város zaját elfelejthetjük, és élvezhetjük a természet közelségét, az élet apró örömeire koncentrálva.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136. | Weboldal

blank
Fotó: Jardinette

Pavilon Kert

Gasztronómiai kedvencek kimeríthetetlen tárházára bukkanhatunk a Hősök tere, az Állatkert és a Széchenyi Fürdő által körülölelt Pavilon Kert egyes helyszínein. A négy pavilonnak hála, számtalan finomságot kipróbálhatunk, akár egy Városligeti sétára indulunk, vagy csak szeretnénk napfürdőzni néhány órán át, finom falatok társaságában. Az itt eltöltött időt a Pavilon Bár frissítői, a Ligeti Lángos és a Kató Néni frissen sült kürtős finomságai mellett a Buja Disznó-k ropogós bundába bújtatott legendás rántott húsai aranyozzák be. Kapcsolódjatok ki a Városliget ősfáival ölelt hangulatos teraszok egyikén!

1146 Budapest, Állatkerti krt. 3. | Weboldal

blank
Fotó: Pavilon Kert

Mad Garden Buda

Április végén újra megnyitotta kapuit a Mad Garden Buda, ami egyet jelent azzal, hogy újra várnak benneteket a napsütötte kertben egy kis kikapcsolódásra. A gyerek- és állatbarát helyszínen megújult itallappal, Mad Scientist sörökkel a csapon és változatos dobozossör-kínálattal, valamint isteni ételeket felsorakoztató, időszakosan változó foodtruckokkal készülnek az idei szezonra. Elsőként a Nemo Fish & Chips & Salad Bar finomságait próbálhatjátok ki. Ha pedig ez még nem lenne elég, mondanunk sem kell, hogy az idei évben is számtalan izgalmas programra, akusztikus koncertekre, vásárokra és kiállításokra számíthattok!

1033 Budapest, Miklós tér 1. | Facebook

blank
Fotó: Mad Garden Buda

Kutassátok fel Budapest legjobb teraszos helyeit: